AKO VYMENIŤ ŠÉFA / HOW TO CHANGE YOUR BOSS (SK, ENG)

21.04.2023 11:36

"Všetko, čo sme, je výsledok toho, ako sme zmýšľali." Buddha / "Všetko čo sme je výsledkom našich myšlienok." "What we are is the result of our thinking" Buddha (red. note thinking - the inner attitude)

"Ako človek smýšľa vo svojom srdci, taký je!" Voľný prekl v. Príslovia 23/7 / Slovak red. tr. of Proverbs 23:7 - LAMSA / As the man thinks inside his heart, the same he is."
-   -   -

AKO VYMENIŤ ŠÉFA / HOW TO CHANGE YOUR BOSS

Jeden dlhoročný zamestanec pri odchode do dôchodku prezradil:

"Za viac ako 40 rokov som mal niekoľko zamestnaní aj rôznych šéfov. Niektorí boli vyslovene protivní, ale obrat nastal vždy ak som zmenil vnútorný postoj. Keď bol šéf nepríjemný a vytáčal ma, častokrát som si pomyslel "Ak by si nebol debil, všetko by to mohlo vyzerať ináč!"

Všimol som si, však, že šéf sa niekedy stával úplne neznesiteľný, a náhle prišlo "Zhora", aby som ho skúsil prijať. Namiesto toho, aby som sa rozčuľoval, keď séf navrhol niečo, o čom len on sám bol presvedčený, že to bude fungovať, v duchu som povedal: "No dobre priateľ môj, tak to teraz urobíme, ako si praješ, veď Ty si tu šéf, a Ty si za svoje rozhodnutia zodpovedný!"

Vlastne, takýmto postojom som iba prestal robiť odpory, aj keď bol šéf niekedy veľmi nepríjemný, nič zvláštne som nerobil (nijak zvlášť som sa nesnažil si ho prikrášľovať) iba som ho vnútorne prijal. V dvoch rôznych zamestnaniach som si pri aplikovaní vnútorného postoja "nerobiť odpory" všimol, že šéf sa začal správať naozaj ako priateľ. Takýmto postojom sa šéf úplne zmenil.

Prekvapuje, keď po rokoch stretnem toho kedysi protivného šéfa, a ešte teraz si na mňa pamätá ako na svojho najlepšieho priateľa, ešte ma aj pozýva ma na kávu...

ZÁVER: Dvaja šéfovia sa po určitej dobe úplne zmenili, a všetko na pracovisku prestalo škrípať! Dokonca i po rokoch kedysi starý potkan sa skutočne zmenil na starého priateľa. Hm, zaujímavé, potom, ako funguje táto "realita"? Je šéf, vláda, finančná situácia a dokonca i hladujúce deti v Afrike alebo dokonca vojna výsledkom našich myšlienok?

 
Poznámka Biblik: Dr. Eduard Tomáš vo svojich prednáškach hovorí, že sa nemáme snažiť zlé myšlienky potláčať, ale prestať im venovať pozornosť. "NECH SA V TEJTO MYSLI TO ČO SA MÁ ODOHRAŤ ODOHRÁ!" Pravé "JA" je ako stred kolesa, ostáva nezmenené vonkajšími okolnosťami. Kým sa takýto postoj podarí aplikovať do praxe, môže to chvíľu trvať. Ide vlastne o rozhodnutie nenechať sa zotročovať vlastnou mysľou a prestať slúžiť vlastným premenlivým náladám. Nechytať sa na myšlienky, ktoré podsúva ego, ktoré žije z vedomej pozornosti. Ísť si svoj kurz.
 
"KTO SA SÁM NEOPÚŠŤA, NEBÝVA OPUSTENÝ!" Ľudovít Štúr
 
 
ENGLISH:
 
"All that we are is the result of how we thoughts." Buddha / "All that we are is the result of our thoughts." "What we are is the result of our thinking" Buddha (ed. note: thinking, not just thoughts, but the inner attitude) "As a man thinketh in his heart, so is he!" Free translation in Proverbs 23/7 / Slovak editor. tr. of Proverbs 23:7 - LAMSA / As the man thinks inside his heart, the same he is."
-    -    -
quick translate with translate.google.com, corrections Biblik
One long-time employee revealed upon retirement:
"In more than 40 years, I have had several jobs and different bosses. Some were downright hostile, but the turnaround always happened if I changed my inner attitude. When the boss was unpleasant and called me out, I often thought, "You moron, without your moronic ideas everything could go much better!"
I noticed, when sometimes the boss was completely unbearable, suddenly came something "From Above:
"Try to respect him!"
Instead of getting upset when the boss proposed something that only he himself was convinced would work, I said to myself, "Well, my friend, we'll do it as you wish now, you're here the boss, and you are responsible for your decisions!"
Actually, with such an attitude, I just stopped resisting, even though the boss was sometimes very unpleasant, I didn't do anything special (I didn't try to beautify him), I just accepted him internally.
In two different jobs, when I applied the internal attitude of "do not resist", I noticed that the boss began to act really like a friend. With such an attitude, the boss completely changed. It's surprising when years later I meet the once nasty boss, and he still remembers me as his best friend, even invites me for coffee...
CONCLUSION: The two bosses completely changed after a certain time just by changing own thinking, and everything in the workplace stopped squeaking! Even years later, the "old rat" has truly turned into an old friend. Hmm, interesting, then how does this "reality" work? Is the boss, the government, the financial situatio, starving children in Africa or even the war the result of our thoughts?
 
Note Biblik: Dr. Eduard Tomáš says in his lectures that we should not try to suppress bad thoughts, but stop paying attention to them. "IN THIS MIND, LET WHAT IS TO BE DONE, BE DONE!" The true "I" is like the center of a wheel, it remains unchanged by external circumstances. It may take some time before such an attitude can be put into practice. It's actually a decision not to let yourself be enslaved by your own mind and to stop serving your own changing moods. Not to get caught up in thoughts that are pushed by the ego that lives on conscious attention. Follow the right course! Our Heavenly Father is with you, if you stay with Father!
 
"Never left yourself, and you'll be never alone!"
Ludovit Stur, slovak national hero
 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!