AKO VYROBIŤ INFLÁCIU

09.06.2022 10:26

Nie som žiadny odborník na túto tému, ponúkam iba svoj pohľad na vec, ktorý pri troche predstavivosti môže doplniť dielik do skladačky vášho obrazu sveta alebo pomôcť predvídať budúci vývoj udalostí:

Hlavná vec pre infláciu je samozrejme úroková sadzba. Kto ju určuje a ako, to sme mohli vidieť napríklad v Rusku, úroková sadzba sa vlastne určuje podľa toho, či chcete štáty podržať alebo zničiť... (Sledujte pravidelne analytika V.V. Pjakina, obvykle každú sobotu a niekedy aj v piatok vychádza nový Pjakin na biblik.sk/clanky - výnimočne vyšiel nový Pjakin už dnes tu)

Potom, ak by niekto chcel vyrobiť infláciu alebo zvýšiť ceny potravín, či prípadne vyvolať nedostatok, ako by to mohol spraviť? Príklad: Človek si chce kúpiť domček, ide do banky a požičia si 80.000 €. Na účte sa mu objaví 80.000 €. Odovzdá ich majiteľovi domčeka, ktorý ich zanesie do banky a kúpi za tieto peniaze pozemok a peniaze sa pripíšu na účet majiteľa pozemku. Ak cyklus prebehne takto, máme vlastne už 240.000 € úplne nereálnych eur, za ktoré sa kupujú reálne hodnoty. Profit má z toho korporácia vlastniaca banky, lebo vám kľudne môže ponúknuť 240.000 za nehnuteľnosť v hodnote 80.000 a časom v takomto systéme môžu skúpiť všetko... (V prípade lacných úverov jednoducho banky pumpujú peniaze do ekonomiky, ktoré zvýšením úrokových sadzieb a cien základných surovín môžu kedykoľvek požadovať naspäť uprostred hry (iná pasca), úver zrazu nemusí stáť 5% ale 15% a banky majú možnosť určovať vlastne všetky ceny, ich kúpna sila je v ich systéme v porovnaní s účastníkmi ich systému neobmedzená, oni určujú začiatok hry, pravidlá, i koniec hry a národné záujmy nie sú ich záujmy!) Takýmto spôsobom môžu banky vyhnať cenu nehnuteľností, skúpiť a ovládnuť za nereálne peniaze celé štáty, dávať lacné úvery aj ľuďom, o ktorých vedia, že peniaze nesplatia - a získavať tak skutočné hodnoty! Vlastne finančný systém, kde mena nie je krytá ničím a kontrola plne patrí globálnym korporáciám, to je zločin, ktorý si zlegalizovali. Je to podvod, kedy banka dáva vlastne falošné, iluzórne peniaze a vymieňa ich za skutočné hodnoty. Jedného dňa v takomto systéme banky vlastnia všetko a nikto nemá ale vôbec nič! Chudoba, hlad či ekonomická prosperita závisí od nálady svetových korporácií! Nie je možné, aby súkromné subjekty mali takúto kontrolu nad štátmi, reforma finančného systému je nevyhnutná. Reálne hodnoty musia byť menené za reálne hodnoty, zlato, striebro alebo poskytnutím inej reálnej protihodnoty - služby, práce... V taktomto systéme je možné mať aj nereálnu prácu, ktorú vykonáva možno väčšina ľudí - netvoria žiadne skutočné hodnoty a vlastne za svoju prácu ani žiadne skutočné hodnoty nedostávajú. Vyrábajú alebo pracujú len preto, aby sa vykázala hodnota korporácie, pre ktorú pracujú, množstvo vyrobených tovarov sa nikdy nespotrebuje, vyrába sa len kôli číslam na burze!

V systéme reálnych hodnôt za 5 rokov nevyrobíte 100% infláciu, lebo za 5 rokov dvojnásobok všetkého zlata nevyčarujete, ale za 5 rokov sa dá napumpovať aj niekoľkonásobok nových peňazí alebo razom môžu banky zvýšiť úrokovú sadzbu na 20%! Štát bez vlastnej meny je vlastne bezmenný, má nejaké meno, ale viac to nie je skutočný štát, koľko pseudoštátov je v Európe? Ekonomika budúcnosti môže byť i úplne bez peňazí - plánovaná výroba a prídelový systém. Problém nie je počet ľudí na svete, ale satanský systém, ktorý vytvára dlh a doslova podporuje drancovanie zdrojov a plytvanie! Prečo milióny ľudí vyrábajú tovar, ktorý sa kazí? Vlastne robia zbytočnú prácu, pretože mnohé veci je možné navrhnúť možno i na dlhoročné fungovanie. Prečo sa vyrobí 3.000 áut, z ktorých polovica sa nikdy nepredá a recyklujú sa? Prečo sa vyrobí milión procesorov, z ktorých polovicu si nikto nekúpi? Potraviny a oblečenie detto! Potrebujeme to? Zopár milionárov a  zvyšok planéty kompletne zdevastovanej! Veď predsa plytvanie by malo byť zakázané, nemôžeme ničiť a drancovať Zem len preto, že zopár burzovým špekulantom plynú peniaze z toho, že firmy vykazujú iluzórny rast a iluzórny obrat! Pre zachovanie svojej pozície sa tí najbohatší rozhodli znížiť počet ľudí na Zemi, pre nich je to najjednoduchšia reforma, sami vlastne nemusia nič meniť! A ostalo ešte Rusko, ktoré títo paraziti chcú vysať! Ešte pár rokov, ale nie dlho by parazit mohol žiť ako parazit! Tak ako vyvolávali sled vojen Juhosláviou počnúc, vyrobili aj rusko-ukrajinský konflikt! Tým istým spôsobom vlastne snáď vo všetkých štátoch nasadili teroristov na týranie obyvateľstva a obvinili z agresie legitímneho prezidenta, vždy, keď prišiel brániť svojich ľudí. (ak by prezident svojich ľudí nebránil, stal by sa nepriateľom vlastného národa a bolo by ho možné ľahšie zosadiť, takúto pascu nastavili Miloševičovi aj Putinovi. Miloševiča obvinili z etnických čistiek, ktoré oni sami organizovali a Putina po 8 rokoch teroru, utláčania a ostreľovania obvinili z agresie, pričom oni sami sú agresori vrátane všetkých, ktorí podporujú dnešný režim na Ukrajine)

-     -     -

Banky môžu buď pumpovať peniaze do ekonomiky alebo ich požadovať späť, myslím si, že sme v procese sťahovania peňazí, kôli rozhodnutiu globalistov vytvorenia novej meny. Kolesom, v ktorom sa točíme, zrazu zakrútili rýchlejšie a za bežné veci požadujú čoraz viac peňazí, ale k bežných ľuďom sa už nové peniaze prakticky nedostávajú, ľudia môžu a niektorí si aj musia brať úvery za cenu dnes značného riskovania strát skutočných hodnôt.

Banky ak chcú urobiť vlastné bývanie menej dostupné, môžu kupovať domy, byty a nehnuteľnosti aj za 2-3 násobok hodnoty, vyhnať ceny potravín skupovaním potravín za 3x vyššie ceny, kto ovláda menu, vlastne ovláda svet a určuje všetky ceny, rozhodne sa kedy chce pre stabilitu alebo pre krízu! Pokiaľ sú ničím nekryté peniaze a štát nemá vlastnú menu, je vlastne iba otázkou času, kedy nikto nebude vlastniť nič! Uplatňovaním jednoduchých nástrojov môžu banky určovať všetky ceny, alebo ak by sa im to hodilo, i vyvolať hladomor... Známy je príklad z Egypta v časoch hladomoru, kedy ľudia za jedlo odovzdali faraónovi všetok majetok aj všetky nehnuteľnosti... (GENESIS 47:13 nasl.) Egypt sa ocitol následkom hladomoru (či už prirodzeného alebo umelého) plne v područí jedného vládcu. Veľmi zaujímavé je, že vtedajší Hebreji sa oproti pôvodnému obyvateľstvu viac množili a určité skupiny dostávali od faraóna príkazy na vraždenie a genocídu! (Ex 1:15-22)

Poznámka Biblik: viac o peniazoch a finančnom systéme Pavol Lupták:
 

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, navrhujem pravú ruskú červenú vlajku, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto spoločnou červenou slovanskou vlajkou je, bol a definitívne aj bude fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

_______________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!*
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

 

*Ale o to, aby sme sa ich zbavili sa musíme postarať my, lebo vám garantujem, že oni sa postarajú o to, ako sa zbaviť každého slobodného človeka a pokiaľ aj teraz ostanete pasívni, život na Slovensku bude horší než smrť! Každý rozhoduje o živote a smrti: povstanie, pohyb, aktivita, akýkoľvek na úrovni prejav odporu proti fašistickému režimu=život. Pasivita, vzdávanie sa, ničnerobenie pre zmenu situácie na Slovensku=smrť.