ALIANCIA ZA RODINU PROTI HAZARDU

18.01.2019 14:31

Milí priatelia,

postavme sa spolu proti zákonu hazardu na protestnom zhromaždení "Ľudia a mestá proti hazardu", ktoré sa uskutoční dňa 29. januára 2019 o 12:30 hod. pred Národnou Radou SR.

Naplánujte si tento čas prosím a príďte, máme ešte šancu zachrániť množstvo životov ľudí, ktorí by inak hazardu prepadli. Je to naša zodpovednosť.

V deň nášho protestu sa bude v Národnej rade SR znovu prerokovávať zákon o hazardných hrách, ktorý pán prezident vrátil  a navrhol neprijať ako celok. Vyzývame poslancov, aby nový zákon o hazardných hrách neschválili.

Čo môžete urobiť?

Hlavne príďte na zhromaždenie (je cez obed, bude krátke, ale účinné).

Pozvite svojich priateľov na zhromaždenie osobne, či cez SMSky a  sociálne siete (Facebooková udalosť je tu)

Podpíšte petíciu poslancom, odovzdáme ju Národnej rade SR po zhromaždení:

Podpíšte petíciu poslancom!

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár začal zisťovať názory na zákaz automatov napíšte mu na mail: office@most-hid.sk; bela_bugar@nrsr.sk, a hlasujte v jeho ankete. Hlasovali za zákon, ale požiadajme ich, aby zmenili svoj názor.

Poproste Vášho primátora či starostu, aby nám natočil krátke podporné video a poslal na adresu: info@zastavmehazard.sk. Prípadne natočte vlastné podporné video, kde pozvete priateľov.

 

S úctou

JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD., predseda

Aliancia za rodinu

 

PS: Prečo sme proti? Tento zákon

-     sprivatizoval štátny monopol v sektore online hazardu,

-    zlegalizoval reklamu na online hazard, ktorá sa môže šíriť aj medzi deťmi a tak sa propaguje hazardné správanie medzi mládežou,

-  zabezpečil, aby stávkové kancelárie dostávali každý rok megadarček v podobe znížených odvodov oproti súčasnosti o viac ako 33 miliónov EUR ročne,

-    predĺžil mnohé licencie na hazardné hry z dvoch až na desať rokov, čo má tieto dôsledky:

- občania napriek úspešným petíciám nebudú môcť vyhnať hazard z miest a obcí (namiesto pôvodných dvoch rokov) až päť rokov,

- online hazard na Slovensku nebudeme môcť až desať rokov zastaviť či obmedziť.

-  umožňuje, aby hráči mohli prehrať celý rodinný majetok a to bez zavedenia opatrení na prevenciu problémového hrania a bez ochrany rodín týchto hráčov,

-  sústreďuje kontrolné kompetencie, ktoré ešte pred pár rokmi patrili obciam v rukách jediného novovytvoreného úradu, čím sa Ministerstvo financií definitívne zbavuje zodpovednosti za hazard.

 

Podpíšte petíciu poslancom!

 

Aliancia za rodinu | Gorkého 15, 811 01 Bratislava, bankové spojenie SLSP a.s., č. ú. IBAN: SK7509000000005052725743