BYŤ

05.09.2018 20:08

"Opät ste počuli, že bolo povedané starým: Nebudeš krivo prisahať, ale dodržíš Pánovi svoju prísahu! Ale ja vám hovorím, aby ste vôbec neprisahali, ani na nebo, lebo je trónom Božím, ani na zem, lebo je podnožou jeho nôh, ani na Jeruzalem, lebo je mestom toho veľkého Kráľa; ani na svoju hlavu nebudeš prisahať, lebo nemôžeš ani jediný vlas urobiť bielym alebo čiernym. Ale nech je vaša reč: Áno, áno; nie, nie; to, čo je viac nad to, je zo zlého." Matúš 5:33-37

-   -   -

Časovanie slovesa "BYŤ":

1.)  JA SOM                     My Sme
2.) Ty Si                          Vy Ste
3.) On, ona, ono JE          Oni, ony Sú
 
JA SOM=1. Osoba jednotného čísla BYŤ (pozr. Exodus 3:14)
 

-    -    -

 

Byť=milovať, sústrediť sa na lásku. Deti to robia úplne prirodzene - SÚ.

Dospelí, ak im to máme povedať nejako zrozumiteľne, občas si musíme pomôcť ľudskou logikou a hovoríme "sústrediť sa na..." Veľký majster Dr. Eduard Tomáš preto ako pokyn pre pokročilých hovorí: "Nemeditujte. Buďte!" Pre začiatočníkov to znamená sadnúť si tak, aby bola rovná chrbtica, úplne sa uvoľniť a sústrediť sa na prameň "JA", od stredu hrude kúsok doprava. (pre ľudí s psychickými poruchami tieto cvičenia neodporúčame, nakoľko zo začiatku môžu symptómy psych. ochorenia výrazne zosilnieť)

Prúd neexstatickej radosti pramení od stredu ľudskej bytosti. Je to presne tá istá radosť, ktorú sme prežívali ako deti. Z Božej Milosti je tá istá radosť stále prítomná, iba sa znova musíme naučiť "BYŤ". Raz som sa opýtal svätej ženy, z ktorej táto radosť (až takmer akási viditeľná žiara krištáľovo čistého svetla) doslova sálala: "Ako často meditujete?"

- "Ja som v meditácii stále," odpovedala veľká duchovná učiteľka, evanjelistka, spisovateľka a kresťanka pani Anna.

-    -    -

 

V školách, kde sa rozvíja iba telo a myseľ, vlastne duša zakrpatieva. Ťažko preto dnes vyrastie veľký filozof alebo niekto, kto by bol ako starí majstri maliar, sochár, staviteľ, konštruktér, vynálezca a astronóm v jednom. V starých časoch boli takíto ľudia obklopení žiakmi a svoje vedomosti odovzdávali ďalej. Sú aj dnes, ale väčšina z nich ak nie kôli sebe, tak kôli svojej rodine odchádza žiť úplne iný život do zahraničia. Svoju úlohu pritom nehrajú iba peniaze a pohodlie, ale aj ponuka prístupu k najmodernejším technológiám. No a potom najlepších z najlepších pozývajú prednášať na prestížne univerzity, kde iba obyčajné školné stojí 100.000 € ročne na žiaka! Tam sa odovzdávajú životné skúsenosti najlepších, ak zrovna netúžite po mystickej škole niekde na úpätí Himalájí. Takto sa vlastne vyvýja iba malá časť spoločnosti a ostatní sa pre niektorých stávajú nadbytoční. Koho by prekvapilo, že zrovna miliardári ako Bill Gates hovoria o potrebe znížiť populáciu: https://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064

(Celá prednáška "filantropa" Billa Gatesa tu: https://www.youtube.com/watch?v=JaF-fq2Zn7I)
 
Rastlina, ktorú pravidelne nepolievate a občas jej obtrháte pár listov, prípadne ju v mladom veku nalomíte, ťažko prinesie krásu a plody starostlivo pestovaného kolegu. Získať vnútornú silu pomáha nie náboženstvo, ale vytrvalé hľadanie Boha, takto sa aj deti častokrát z veľmi biednych podmienok vypracovali na známych vedcov, spisovateľov, básnikov, štátnikov a svetových lídrov. Rodičia ani nevedia čoho sa dopúšťajú, keď sami Bibliu nepoznajú, častokrát má ich dieťa doma všetky iné knihy okrem Biblie.

"Moja matka ma naučila všetku pravdu hľadať v Biblii." Nikola Tesla

Ľudia z priemerných rodín, ktorí sa vypracovali, sú tzv. elitou označovaní ako perfektní. Neskôr v kruhu svojich nových známych častokrát požívajú prirodzene väčšiu úctu ako keby pochádzali z bohatej rodiny. Keď toto videla jedna generácia boháčov, chcú, aby sa aj ich deti vyvíjali a prebíjali sami, pomáhajú im, ale len toľko, čo nevyhnutne treba, aj oni túžia byť perfektní... Môj otec, pochádzajúci zo starobylého šľachtického rodu, túto spočiatku tvrdú výchovu viedol odjakživa úplne automaticky. Snáď iba raz v živote kôli mne využil svoje kontakty, inokedy som ho mohol prosiť ako som chcel... Býval som toľko krát smutný ako pes, aj som sa dokonca opovážil hnevať sa, ale dnes som otcovi za všetko vďačný!

Pre väčšinu Slovákov nie je problém v peniazoch, ale vo vzťahoch. Áno u väčšiny ľudí neznamená áno, nie neznamená nie. Zvlášť otcovo "ÁNO" má vždy znamenať áno a "NIE" znamená nie! Každé dieťa musí poznať hranice. Ak treba, otec má právo dieťa aj zbiť, nie však v zúrivom hneve, ale s láskou pre jeho dobro. Nech si rodičia, ktorí svojmu dieťaťu nikdy  nedali po zadku, nemyslia akí sú oni dobrí rodičia:

"Ten, kto zdržuje svoj prút, nenávidí svojho syna; ale ten, kto ho miluje, kázni ho zavčasu." Príslovia 13:24

- - -

Základom zdravej rodiny je živý vzťah s Bohom

Ak by boli normálne vzťahy v rodine, mohli by vyrastať aj normálne deti - ak muž neposlúcha Boha, ako chce aby ho rešpektovalo dieťa a jeho manželka? A ak je pre modernú ženu viac ako láska k Bohu vzdelanie, partner a rodina, obvykle má doma idiota, alkoholika a impotenta. ČLOVEK=predovšetkým DUŠA. Duša ženy, ktorá nad lásku k Bohu stavia iné hodnoty, si intuitívne vyberá partnera, ktorý ju z najvyššieho hľadiska vlastne "lieči". Tieto zákonitosti ležiace ďaleko za hranicami ľudskej mysle podrobne popisuje vo svojich vynikajúcich knihách pán Sergej Nikolajevič Lazarev.

Často krát sú pre záchranu duše potrebné bolestivé a niekedy až dlhodobo nepohodlné opatrenia. Ak Vesmírne zákony popísané v Biblii ľudia nepoznajú, v podstate riskujú život. A to sa ešte mnohí pripravujú o energiu potrebnú na zmenu svojho života tým, že nadávajú, dokonca i na Boha... Aj to sú dôvody, prečo prisluhovači Lucifera tak veľmi opovrhujú obyčajnými ľuďmi, ich hlavným cieľom je zničiť dôveru ľudí v Bibliu, aby sa príliš "in-formovaný" jedinec nemal o čo oprieť. Robí sa to formou intelektuálnej masturbácie, do ktorej chcú pod vedením vedcov zapojiť čo najväčšiu časť spodiny. Majster na tieto techniky, ktorý možno ani celkom presne nevie akú perfektnú prácu pre Lucifera odvádza, je napr. známy vedec Richard Dawkins. Ale nakoniec, sám Lucifer opovrhuje svojimi ľudskými služobníkmi.

Takže kedy bude na svete dobre? Až budú psychológovia farári a farári psychológovia. Slovami mudrca: "Keď budú králi filozofovia a filozofovia králi."

Kráľovná zo Šeby, známa ako Sibyla, hovorí: "Všetko tu už raz bolo." A teda, ak tu všetko už raz bolo, aj dobre raz bude, ale u nás na Slovensku na rozdiel od mnohých iných štátov je stále veľmi dobre! Aj za to by sme mali každý deň Pánu Bohu ďakovať. Pane Bože ĎAKUJEME, že žijeme na Slovensku a máme sa dobre!

A ďakujeme aj pánovi Sergejovi Nikolajevičovi Lazarevovi, veríme, že jeho knihy a semináre ľuďom pomáhajú na ceste k Bohu.

"Na šťastie nie je treba čakať - musíme mu ísť na proti."

Sergej Nikolajevič Lazarev