DÔLEŽITÁ POZNÁMKA K DIÉTE PRE PSYCHIATRICKÝCH PACIENTOV

19.08.2019 11:32

Po skúsenostiach s touto diétou jediné s čím nesúhlasíme, je užívanie umelých probiotík. Častokrát sa probiotiká pestujú na GMO sójových produktoch a tieto probiotiká, čo by mali patogénnu mikroflóru odstraňovať, sú práve naopak jej pôvodcom. Čiže ako väčšina syntetických liekov v konečnom dôsledku podľa nás škodia. Treba si vyrobiť domáce probiotiká, napríklad vynikajúca kvasená zelenina (pickles) alebo iba nastrúhaná mrkva s trochou petržlenu, natlačiť do čistých sklenných pohárov a zaliať vlažnou prevarenou vodou, v tieni pri izbovej teplote nechať aspoň 3 týždne vykvasiť (dobre je podložiť pod to taniere, ak to dáte príliš plné, šťava z plných pohárov po čase vyrazí von) Keď to urobíte z dobre a z dobrej zeleniny, je to Mňam. Ešte možné namiesto kupovaných probiotík vyrobiť okrem pickles aj domáci jogurt, kyslé mlieko a pod. KVALITNÉ PROBIOTIKÁ MÔŽU VÝRAZNE POSILNIŤ IMUNITU, ktorá u detí býva poškodená v prvomrade očkovaním. Takto sa vyrábajú pacienti - od kolísky!

Hlavnou príčinou psychiatrických problémov podľa nás nie je patogénna črevná flóra, tá sa objavuje pri nesprávnom náhľade na svet - pretože prvotnú informáciu človek prijíma črevami. Málokedy stretneme schizofrenika alebo človeka s vážnou psychiatrickou diagnózou, ktorý by nemal nejakú formu tráviacich problémov. Obvykle sú dve skupiny: U prvej sa to prejavuje evidentne-buď hnačkami alebo zápchami, prípadne nepravidelným vylučovaním stolice aj niekoľkokrát denne, čo títo ľudia po rokoch už považujú za normálne!!! V nemocniciach či liečebných ústavoch sa to samozrejme rieši v prípade zápchy preháňadlom a v prípade hnačiek obvykle vôbec... Akoby klasická medicína vôbec nebrala ohľad na to, že niečo treba dať doporiadku, okamžite nastoľuje protiopatrenie, čím sa vlastne hrubo ignorujú varovné signály tela a je jasné, že to neskončí dobre! Už len napr. také hemoroidy, je zločin to riešiť nejakými masťami alebo iba symptomaticky, človek sa proste musí pozrieť na to, čo ho "serie" začať to dávať doporiadku a zdvihnúť riť, na ktorej väčšinu dňa sedí, miesto toho, čo by mal "bežať" okamžite za tým, ako dať svoj život doporiadku... Nie tak, že roky si dáva čipky, maste a pod. Z duchovného hľadiska je akýkoľvek dlhodobý zdravotný problém (hoci aj mierny-vyrážky, lupiny a pod.) iba nežné upozornenie na to, že nie vždy je človek v správny čas na správnom mieste. Akoby sa Boh snažil človeka nejakým varovným signálom upozorniť - pozri, niečo nerobíš dobre. Kto si to nevšíma, začína dostávať stále tvrdšie varovania. V prípade psychiatrických pacientov je častokrát napríčine aj matka, ktorá sa starostlivosťou o svoje dospelé dieťa rozvíja, vydáva na neho energiu a prosperuje, ale duša dieťaťa naopak degeneruje a taká matka nech sa nečuduje, že ju potom dieťa nenávidí. Milovať svoje dieťa znamená dávať aj požadovať, nie iba mu umožňovať žiť ako prasa a ešte majú pocit že sa o svoje dieťa "starajú". Akú sebaúctu a aký životný štýl môže mať človek, ktorý sa vďaka "starostlivosti" matky nepostaví sa na vlastné nohy? Aká je to potom výchova, ak dieťa nevediete k tomu, aby si zarobilo na vlastný byt, na vlastné auto, na vlastný život bez vás? Veď to by mala byť na materiálnej úrovni priorita každého človeka - osamostatniť sa! A tým sa pomáha aj rozvoju na duchovnej úrovni - silný a samostatný človek (ak sa môže takým stať) je lepší pre seba, pre druhých a nazdávam sa, že aj Boha. Nuž, ale kde by tieto veci jednoduchá žena mohla pochopiť bez muža, iba ak máloktorá a česť takým ženám a takým matkám.

Na fyzickej úrovni sa problém objavuje až potom, čo sa objaví v duši, resp. v energeticko-informačnom poli človeka. Napríklad: človek si myslí, že jeho názory sú neomylné a úplne správne. Na úrovni mikrokozmu v črevnej flóre nastáva konflikt, pretože duša cíti, aká je skutočnosť, ale intelekt a zatvrdilosť ega trvá na svojom. Podobá sa to opici, ktorá sa radšej nechá odchytiť, alebo zabiť kôli tomu, že nechce pustiť orech, ktorý jej nastrčili do diery (viac o tej opici zaznie v tomto dieli seriálu Krajné medze) Takže ani antidepresíva ani antipsychotiká nepotrebuje človek (bohužiaľ niekedy áno, keď už nevedia, čo s ním majú robiť), ale v prvomrade človek potrebuje človeka, ktorý by mu vysvetlil veci a najlepšie, ak už ich sám pochopil. Rada psychológa alebo psychoterapeuta môže byť veľmi cenná, ale človek sa má v prvomrade snažiť z toho hrabať sám a mal by mať priateľa, ktorý sa mu bude dennodenne venovať. (ak napríklad človek z liekov tlsne, mal by hľadať možnosť ako vysadiť lieky a fungovať dobre aj bez nich, a nie predplácať si kúry na chudnutie či rozmýšľať nad bandážou žalúdka!!!) Nuž, ale ak má človek názor, že schizofrénia je nevyliečiteľná, alebo ak si myslí, že jediná možnosť je brať lieky, tak jednoducho ani pravdu nechce vidieť a netreba s ním strácať čas.

V počiatočnom štádiu je možné zvládnuť väčšinu ťažkých depresií bez psychofarmák!!! Vytvoriť úplne nové pracovné miesta duchovne kvalifikovaných ľudí, ktorí pôjdu s človekom von, prídu k nemu na návštevu, budú dohliadať na jeho denný plán, ktorý je základom prekonania depresie. S tým človekom treba pracovať minimálne 3-6x do týždňa, zo začiatku veru niekedy aj 6x. Ak pacient zaradí do svojho plánu aj čítanie svätých kníh a modlitby, iba si zvyšuje šance na uzdravenie. Človek musí byť ochotný sa meniť, ak chce byť zdravý, t.j. aj meniť seba po všetkých stránkach, t.j. aj svoje názory, návyky a spôsob myslenia:

"- Aký je Váš názor na reinkarnáciu?

Nemám žiadny názor, oslobodil som sa od všetkých názorov."

Gotama Buddha

"Všetko čo sme, je výsledok toho, ako sme zmýšľali."

bibl.

"Ako človek zmýšľa vo svojm srdci, taký je."