DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE Z KNIHY ČÍNSKA ŠTÚDIA / IMPORTANT INFORMATIONS FROM BOOK THE CHINESE STUDY (SK, ENG) (AKTUALIZOVANÉ / UPDATED)

28.11.2022 17:41

"ČÍNSKA ŠTÚDIA je najdôležitejšou knihou o výžive a zdraví, aká bola spracovaná za posledných osemdesiat rokov." "WITHIN THE LAST 80 YEARS, THE CHINESE STUDY IS THE MOST IMPORTANT BOOK ABOUT NUTRITION AND HEALTH."

-     -     -

ČÍNSKA ŠTÚDIA - THE CHINESE STUDY, by T. Colin Campbell, PhD and Thomas M. Campbell II, MD

"Ako keď zapnete a vypnete svetlo - tak sme dokázali kontrolovať promóciu rakoviny, iba zmenou podielu bielkovín v strave, bez ohľadu na počiatočné vystavenie karcinogénu. Ale faktorom, ktorý podporoval rakovinu, bola bielkovina kravského mlieka. Pre mňa aj mojich kolegov bolo veľmi ťažké už len prijať myšlienku, že bielkoviny by mohli podporovať rast rakoviny..." citát kniha ČÍNSKA ŠTÚDIA, strana 73 (pozn. red. v niektorých chudobných štvrtiach, kde nemali na pestrú stravu, sa u chudobných detí rakovina prakticky nevyskytovala, aj keď lokálne produkty obsahovali obrovské množstvá karcinogénov - chudobní skrátka rakovinu nedostali, lebo jedli prevažne jednoduchú stravu a rakovina sa neobjavila, lebo sa nemala čím živiť. Podľa Wikipedie odk. aflatoxín by mohla byť možná i súvislosť medzi plesňami a nádormi, možno, u nádorových ochorení by pomohla antimykotická a protiparazitálna liečba, v každom prípade pomáha zásaditá strava bohatá na kyslík: RAKOVINA LIEČBA - STRAVA PRE ĽUDÍ S RAKOVINOU - Dr. LEONARD COLDWELL tu, Dr. I.P. NEUMYVAKIN tu a zásaditá voda Dr. PAVEL NÝVLT tu)

"Všetky zvieratá,ktoré dostali aflatoxín a bežnú stravu s 20% obsahom bielkovín, boli po 100 týždňoch buď mŕtve, alebo na smrť choré s nádormi pečene. Všetky zvieratá, ktoré dostali rovnakú dávku aflatoxínu (aflatoxín je jeden z najsilnejších karcinogénov); pozn. red.), ale ich strava obsahovala iba 5% bielkovín, boli po 100 týždňoch živé, aktívne a tešili sa dobrému zdraviu, dôkazom čoho bola aj hustá srsť. Pomer bol teda 100:0, niečo čo je vo výskume takmer nevídané, ale zhodné s pôvodným indickým výskumom." citát kniha ČÍNSKA ŠTÚDIA, strana 73

"O všetkých skúmaných autoimunitných ochoreniach sa zistilo, že sú bežnejšie vo vyšších zemepisných šírkach, kde je menej slnečného svetla. Niektoré z týchto ochorení majú tendenciu zasahovať tých istých ľudí. Napríklad sa preukázalo, že skleróza multiplex a cukrovka 1. typu sa zvykne vyskytovať u tých istých jedincov. Parkinsonova choroba (neautoimunitné ochorenie s autoimunitnou charakteristikou) sa často vyskytuje spoločne so sklerózou multiplex. Obidvoje v rovnakom geografickom regióne a u tých istých jedincov. Skleróza multiplex bola takisto spojená - buď geograficky alebo z hľadiska jedincov - s inými autoimunitnými ochoreniami, ako je lupus, myasthenia gravis, Gravesova choroba a eozinofilná vaskulitída. Juvenilná reumatoidná artritída, ďalšie autoimunitné ochorenie, sa preukázalo neobvykle prepojené s Hashimotovou chorobou.

Z chorôb študovaných v súvislosti s výživou je konzumácia živočíšnych potravín - najmä kravského mlieka - spojená s vyšším rizikom ochorenia. Je tu dôkaz, že vírus alebo vírusy môžu spúšťať nástup niekoľkých z týchto ochorení. Najdôležitejšou charakteristikou, ktorá spája tieto ochorenia je dôkaz, že ich "mechanizmy konania" majú mnoho spoločného. Keď hovoríme o spoločných mechanizmoch konania, môžeme začať vystavením slnečnému žiareniu, pretože sa zdá, že je nejako prepojené s autoimunitnými ochoreniami. (pozn. red.: staré známe slovenské príslovie "KDE NECHODÍ SLNKO, TAM CHODÍ LEKÁR!")

Vystavenie Slnku, ktoré sa znižuje so stúpajúcou zemepisnou šírkou, by mohlo byť dôležitým faktorom, hoci nie jediným. Konzumácia živočíšnej stravy, najmä kravského mlieka sa tak isto zvyšuje so vzdialenosťou od rovníka. Jedna z rozsiahlejších štúdií preukázala, že kravské mlieko je rovnako dobrým prediktorom sklerózy multiplex ako zemepisná šírka (slnečné žiarenie)." citát kniha ČÍNSKA ŠTÚDIA, strana 210-211, kapitola Spoločné znaky autoimunitných ochorení

ZDROJ: kniha ČÍNSKA ŠTÚDIA / Source: book THE CHINESE STUDY

Poznámka Biblik: Nakoľko väčšina ľudí kupuje mlieko v obchode, nie je možné z toho urobiť záver: "mlieko a syry škodia!" Určite je rozdiel mlieko a mliečne výrobky od bežných, vykorisťovaných kráv a od normálnej, pasúcej sa domácej kravy! Kravy k chovoch jedia siláž poliatu melasou - to nie je prirodzená strava! Ani prirodzené bývanie pre kravu - 24 hodín denne zavretá v temnom kravíne! Takisto nie je normálne zmiešať mlieko od 2.000 kráv a vyrobiť z toho syr! Niektoré zvyky ľudstva sú v zásade choré, potom, pri konzumácií potravín od nenormálne chovaných a vykorisťovaných zvierat nič iné ako úzkosti a choroby nemôžeme čakať! Čo robíme zvieratám, to sa nám vracia! Môžeme si nájsť lokálnych farmárov a preferovať zeleninu, mlieko, vajcia i mäso z dobrých chovov od normálnych ľudí, ktorí vedia ako sa o zvieratá starať! Ani sliepke nemôžete hocičo hodiť! Ak farmár jedáva stravu z bežných obchodov a potom zbytkami kŕmi sliepky, nečakajte kvalitné vajcia! Farmár musí byť človek na úrovni!

Sú prípady, kedy sa chorí ľudia rozhodli žiť na salaši a dokonca aj zuby sa obnovili vďaka prostrediu a čersvému ovčiemu mlieku (Slovenko je známe aj chovom ovcí, niekedy veľmi môže prospievať ovčie mlieko, kozie mlieko) Vedia dnes deti ako chutí normálne, kvalitné nepasterizované maslo? Domáci chlieb z čerstvo mletých špaldových zŕn s nepasterizovaným maslom a rajčinou zo záhradky - večera kráľov! Na takúto večeru (pokiaľ ju nejedávate každý deň) len tak ľahko nezabudnete! Biely škrobový chlieb z obchodu - je prakticky bez živín, na takú múku nejdú ani mole! Všetka výživa zo zrna je odstráneá, ostane len jadro - to nie je normálna múka na každodenné jedenie! A pasterizované maslo? To je náhražka masla, voňa a chuť oproti prirodzenému, čerstvému nepasterizovanému maslu sa nedá porovnať! Ľudia jedia mŕtve potraviny, umelo vypestované a neprirodzene spracované zrná a zeleniu a jedia mäso a mlieko od vykorisťovaných zvierat! Ako môžu čakať zdravie? A popri jedení takýchto "umelín" sú to ešte ľudia?

Faktom je, že bezmliečna diéta niekedy pomôže aj v prípadoch tzv. schizofrénie, "Niekedy sa stav schizofrenika veľmi zlepší po vysadení mlieka a mliečných výrobkov." cit. kniha Natasha Campbell-McBride - Syndróm trávenia a psychológie:

https://www.biblik.sk/products/syndrom-travenia-a-psychologie/

 
ENGLISH: The above slovak article is very interesting information. You may traslate this information or buy the BOOK THE CHINESE STUDY.
In the Note Biblik there's an information from the book GUT AND PSYCHOLOGY SYNDROME - by Dr. Natasha Campbell McBride. Both books claims, that milk and dairy products may cause diseases, Dr. Campbell McBride claims, without milk and diary products sometimes the so-called schizophrenia will disappear...
 
 

Biblik.sk

POD TOUTO VLAJKOU BOJUJEME PROTI SATANISTOM A FAŠISTOM, POD ČERVENOU VLAJKOU BOJUJEME ZA SLOBODU A ZA NOVÝ, HARMONICKÝ ŽIVOT V NORMÁLNOM SVETE
 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Prosíme vás o podporu / Please support:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU