E-cigarety sú rovnako škodlivé ako klasické cigarety

19.11.2019 19:13

Stručný článok o elektronických cigaretách dnes priniesol server topdesat.sk:

 
Poznámka Biblik: Ako štandardná náplň do elektronických cigariet bol vybraný propylénglykol, práve preto, že je to látka na zozname známych karcinogénov. Tak preto sa propylénglykol používa ako zvlhčovadlo do krémov, v kozmetike, do elektronických cigariet, a pridáva sa aj do lubrikačných gélov a kondómov - skrátka všade, kde diabli tušia dobrú vstrebateľnosť do krvi cez sliznice.
Samozrejme, že je nebezpečné propylénglykol vdychovať - ak má niekto v obľube elektronické cigarety, určite náplň do elektronickej cigarety by nemala obsahovať propylénglykol!
Problém klasických cigariet je silno spracovaný a dnes už najskôr aj geneticky modifikovaný tabak, skrátka to čo sa nachádza v klasických cigaretách má obvykle ďaleko od prirodzeného tabaku, je veľmi pravdepodobný aj podiel GMO. Na rozdiel od pravého napr. kubánskeho tabaku, fajčenie bežne dostupného tabaku výrazne znižuje tvorbu spermií u mužov. Vplyv môže mať aj papier a pravdepodobne aj lepidlo, ktorým sa papier spája, napr. bežne používané syntetické lepidlo Tobacoll, používané v papieroch Vážka a v tabakovom priemysle. Zbytky týchto chemikálií by sme zrejme našli v tele fajčiara a sú možno oveľa škodlivejšie ako samotné vdychovanie tabakového dymu. (Ručne baliť cigarety je možné aj bez lepidla)
Vdychovanie dymu do pľúc je dosť neprirodzená vec, nikotín sa vstrebe aj bez priameho vdychovania dymu. Kvalitná kubánska cigara alebo prirodzene vypestovaný neupravovaný tabak môžu byť z času na čas prospešné, hrozí však, že si fajčenie obľúbite a zbaviť sa tohoto pôžitku, ktorý sa časom obvykle mení na otroctvo môže byť zložitejšie. Preto je lepšie s fajčením vôbec nezačínať.