ESKORT NA POLICAJNÚ STANICU

21.11.2019 13:17

Dnes sme museli na Polícii vysvetľovať, prečo sme otravnému susedovi poslali doporučený list s prosbou, aby viac neotravoval. Hociaký idiot môže ísť na vás hocičo oznamovať na Políciu a Polícia sa tým (zrejme aby vykazovali činnosť) musí aj písomne zaoberať, nestačí to normálne vyšetriť otázkami na mieste. Najlepšie na tom je, že ľudia, ktorí ubližujú druhým, vymasírovaní televíziou žijúc vo svojich predstavách si myslia, že môžu robiť hocičo.

Nakoľko je bláznivé správanie dnes norma, všetci sa tvária, že možno naozaj o niečo ide, ako keby sa deti v škôlke hrali na zlodejov a policajtov, ale musíte to brať aspoň naoko vážne. Ľudia nemajú prácu, znudení dôchodcovia a osamelé ženy v domácnosti keď nemajú čo robiť, zbehnú na Políciu, tak ich to učí televízia, vidia tam policajtov, sudcov a myslia si, že sa ľahko môžu pomstiť, videli nejakú scénu vo filme a jednajú podľa toho! Zrazu sú aj oni účastníci toho filmu, čo v nich vzbudil aspoň nejaké emócie. (je dosť možné, že to robia preto aby aspoň niečo cítili, aby aj oni niečo v skutočnom svete vymodelovali, nakoľko väčšina z nich žije iba virtuálne)

Najlepšie je k ich obvineniam nepovedať ani jedno jediné slovo. Čím viac by ste sa chceli hájiť, tým viac ide situácia proti vám a objavujú sa nové a nové scenáre a namiesto podstaty veci, či skutočne niekomu ubližujete, sa dôraz kladie na niečo iné. Ale ono to vyzerá ako normálna práca policajta. Ak by bol normálny vyšetrovateľ (čo sa niekedy tiež stáva), mohli by ste pravdivo mohli povedať celú situáciu a do zápisnice by sa napísalo niečo iné. Ale to, čo je pravda, to akoby bolo obvykle (česť výnimkám) každému jedno - cieľom je uzavrieť alebo posunúť prípad ďalej, nie to, či sa skutok stal a ako, už toto je vlastne ako by ste žili na planéte dosť postihnutých ľudí. Všetci žijú v odpadkoch, ale keď niekto mezi odpadkami nájde banánovú šupku, Polícia musí riešiť, či je tá šupka naozaj vaša! Čo k tomu chcete povedať? Najlepšie nevypovedať, nepovedať ani slovo, to si prosím vás dobre zapamätajte, to je vec, ktorá sa nám osvedčila najviac!

Keď sa nájdu ľudia, ktorým sa na vás niečo nepáči, strávite celé hodiny na Polícii nejakými vysvetľovaniami. Snáď najlepší príklad je, že niekto vám každú noc volá a nadáva vám, lebo má v popise práce robiť zle, a príde na Políciu s tým, že vy mu stále voláte a nadávate mu! Aj to sme už boli vysvetľovať... Alebo vás zamestanec nejakej firmy bez zrejmého dôvodu pozýva ďalej, a potom zrazu nejaký právnik napíše trestné oznámenie, že ste sa im do ich firmy takmer vlámali! Za cca 1 rok je to najmenej tretí krát, čo ideme vysvetľovať takéto veci dosť od veci...