HEALTH CARE WORKERS ON EMERGENCY TREATMENT AFTER RECEIVING COVID VACCINE / PRACOVNÍCI NEMOCNICE SKONČILI S VÁŽNYMI NÁSLEDKAMI NA JIS PO OČKOVANÍ PROTI COVIDU (SK, ENG)

18.12.2020 09:14

"Two health care workers at the same hospital in Alaska developed concerning reactions just minutes after receiving Pfizer’s coronavirus vaccine this week, including one staff member who was to remain hospitalized until Thursday." source: NY TIMES, article here:

https://www.nytimes.com/2020/12/16/health/covid-pfizer-vaccine-allergic-reaction.html

 

SLOVENSKY:

"V súvislosti s týmto očkovaním môže prísť k silnému anafylaktickému šoku, ktorý môže životunebezpečne ovplyvniť dýchanie a krvný tlak.

Napriek tomu očkovanie pokračuje ďalej a nemocnica informovala médiá, že to nebolo nič mimoriadne a že informáciu dala do tlače len z dôvodov transparencie.

Táto výpoveď je však v rozpore s tým, čo povedal hovorca nemocnice: „Ošetrovateľka je stredného veku, nikdy netrpela na žiadne alergie a bola okamžite po očkovaní postihnutá anafylaxiou, na tvári a na tele sa jej vyhodilo množstvo vyrážok, nebezpečne sa jej sťažilo dýchanie a srdce jej začalo nepravidelne biť.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti strávila celú noc. Stav sa jej čiastočne zlepšil až na druhý deň. Ale večer opäť prišlo k zhoršeniu a musela stráviť na oddelení aj ďalšiu noc.“ Prípady ako na Aljaške nie sú však žiadnou výnimkou – aj Kanada a Veľká Británia hlásili mnohé podobné prípady." Viac tu: https://www.hlavnespravy.sk/new-york-times-v-usa-sa-dvaja-osetrovatelia-bezprostredne-po-ockovani-proti-covid-19-ocitli-na-jis-ke-biontech-reaguje-ockujte-len-tam-kde-je-pristup-k-pristrojom-na-osetrenie-anafylaxie/2384108