LEKÁRKA ODMIETLA OŠETRIŤ ZAOČKOVANÝCH, OBÁVALA SA PRENOSU INFEKČNÝCH CHORÔB ZO ZAOČKOVANÝCH NA NEOČKOVANÝCH

13.07.2021 14:25

Mimoriadne zaujímavý článok vyšiel dnes na HS:

"Žilinská očná lekárka odmietla ošetriť očkovaných pacientov. Chcela tak chrániť nezaočkovaných, najmä deti. Tvrdí, že jej očkovaní pacienti mali vo veľkej miere prenosné infekčné ochorenia očí. ŠÚKL tieto nežiaduce účinky odmieta. „Sú tak zriedkavé, že nie sú uvedené ani v letáku“

Žilinská očná lekárka odmietla objednávať na vyšetrenie očkovaných pacientov. Predstavujú totiž riziko pre nezaočkovaných, a najmä maloletých pacientov. Tento postup sa nepáči žilinskej župe a prípad začala prešetrovať.

Ako informovala televízia TA3, prípad sa odohral začiatkom júna. Kým neočkovaných pacientov lekárka objednávala pokojne ďalej, zaočkovaní pacienti si museli počkať. Lekárka sa totiž obávala prenosu iných infekčných chorôb z očkovaných pacientov na neočkovaných. Ide najmä o vírus herpesu a pásového oparu. Chcela takýmto spôsobom chrániť svojich maloletých pacientov.*(pozr. hviezdičku a komentáre nižšie)

Lekárka preto pristúpila k razantejšiemu riešeniu, ktoré sa však nepáčilo očkovaným pacientom. Tí sa rozhodli podať sťažnosť.

Podľa informácií televízie Markíza, medzi očkovanými pacientmi sa začali objavovať okrem hepatických ochorení aj časté zápaly očí. Išlo len o pacientov, ktorí boli krátko po prvej alebo druhej dávke očkovania.

„Na prednej časti oka, na viečkach, na rohovke, uveitídy, to je vlastne pomerne ťažký vnútroočný zápal, ktorý svedčí o prehnanej aktivite imunitného systému a veľa herpetických ochorení,“ konkretizovala dôvod obáv očná lekárka.

„Z tohto dôvodu sa na dva dni zastavilo objednávanie očkovaných ľudí, pretože mi chodia do ambulancie aj maloletí, to znamená deti, tak aby sa zamedzilo kontaktu očkovaných a neočkovaných ľudí,“ vysvetlila svoje konanie MUDr. Sedláková. Dodala, že opätovné objednávanie všetkých pacientov bez rozdielu očkovacieho statusu spustila opäť po dvoch dňoch.

Riaditeľka odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja Silvia Pekarčíková si však nemyslí, že tento postup je správny. Podľa nej lekárka mala zvoliť iný spôsob práce, prideliť očkovaným pacientom iný termín, prípadne si mala manažment pacientov nastaviť tak, aby nikoho neohrozila. Lekár je podľa nej preto lekárom, že sa má starať o pacientov a nie vyberať si, koho ošetrí a koho nie. 

Magdaléna Jurkemíková zo Štátneho ústavu na kontrolu liečiv tvrdí, že zápal očí nie je častým sprievodným znakom vakcinácie. Dosiaľ bolo hlásených iba 10 prípadov zápalu oka. Prípady sú podľa nej však natoľko zriedkavé, že nie sú uvedené ani v zozname možných nežiadúcich účinkov v dokumentácii lieku.

Lekárka však tvrdí, že koncom mája mala v ambulancii pacientov so zápalom očí viac. „Infekčné ochorenie vždy sa vám dá preniesť,“ dodala na záver svoje vysvetlenie lekárka.

Kým dôvody žilinskej lekárky zabrániť infekčným ochoreniam sa zdajú byť relevantné, pred pár dňami zarezonoval prípad topoľčianskeho ortopéda, ktorý zasa odmietal vyšetrovanie neočkovaných. Na dverách svojej ambulancie zavesil bez logického vysvetlenia odkaz, že od septembra nebude vyšetrovať neočkovaných „ani na kontrolu, ani pre silné bolesti, ani pre LEN“… Svoj odkaz, ktorý sa začal šíriť sociálnymi sieťami, po pár dňoch z dverí ambulancií zvesil. Písali sme o tom TU." ZDROJ: https://www.hlavnespravy.sk/zilinska-ocna-lekarka-odmietla-osetrit-ockovanych-pacientov-chcela-tak-chranit-nezaockovanych-najma-deti-tvrdi-ze-jej-ockovani-pacienti-mali-vo-velkej-miere-prenosne-infekcne-ochorenia-oci-sukl-t/2605334

 

*VEDECKÁ ŠTÚDIA: OČKOVANÍ ĽUDIA ŠÍRIA 6x VIAC VÍRUSOV:

https://www.biblik.sk/news/ockovani-ludia-siria-6x-viac-virusov-cz/

 

TOP KOMENTY:

Súhlasím s pani doktorkou, moji rodičia teraz po očkovaní majú často problémy s očami - žlto krvavé bielka a mamina akoby mala parazita v oku.

Náhled

Okrem toho po ich očkovaní môj 6 ročný syn, ktorý doteraz nemal problém s alergiami v čase po ich očkovaní mal problém s očami, bielka sa mu akoby naliali vodou a oči mal spuchnuté....lekár to zhodnotil len, že je alergik"

"aj ja som po očkovaní kolegyne, ktorá sedí vedľa mňa, mala určité príznaky. Je to fakt a nebola by som tomu verila, čo sa písalo na nete, kým som to nezažila. nech to synovi prejde."

"U nás mama nepokašliavala, len prvé dni po očkovaní ležala bolo jej blbo a kĺby ju boleli.
No do týždňa som mala ja a aj deti sople a kašeľ.... ja som neočkovaná so zníženou imunitou a deti sú plne neočkované"