MUDr. VASYL MAROVDI O KORONAVÍRUSE, OPATRENIACH A AKO FUNGUJE IMUNITNÝ SYSTÉM

29.09.2020 00:06

Vasyl Marovdi

Dobrý deň milý priatelia.
Som lekár anesteziológ s 20 ročnou praxou v Afrike, Ázii, blízkom Východe a iných krajinách. Som Rusýn, takže prepačte za používanie sem tam rusínskych slov.
Takže chcem sa podeliť o to, že mám Covid. A som veľmi šťastný, že ho mám. Ak by som sa nenakazil čistou náhodou – tak ujisťujem Vás – že by som podnikol všetky možné kroky na to aby som sa nakazil!!....Vysvetlím Vám to, ale najprv Vám poviem pár slov o ľudskom organizme, vírusoch a okolitom svete.
Takže, vírusy - sú súčasťou nášho sveta v ktorom žijeme. Je ich okolo nás miliardy a každú sekundu sa dostávajú do nášho organizmu. Prečo sme ešte nažive?...Najprv preto, že ťažko patogénnych vírusov je veľmi málo (oni zabíjajú nosiča ešte pred tým ako sa stihnú rozšíriť). Podruhé – príroda nás vybavila perfektným mechanizmom obrany – volá sa IMUNNY SYSTEM.
Ako to funguje?
Skúsim jednoduché vysvetlenie: - 1 etapa - maličký vírus sa dostane do Vášho organizmu. 2 etapa – narazí na maličký imunoglobulin, ktorý ako colník overí jeho pas (alebo genetický kód). 3 etapa – náš colník odnesie informáciu do centra, kde ak ten „pas“ bude hodnotený ako „nebezpečný pas teroristu“ – imunny systém začne vyrabať špecialnych vojakov ktorý sú pripravený na ničenie takýchto votrelcov.
Takže čo potrebujeme dľa vytvorenia imunity? – správne – potrebujeme nepretržitý presun vírusov a baktérií do nášho organizmu.
Možno ste si všimli – ale vírusové ochorenia nás väčšinou trápia cez zimu. Pretože cez leto aj vírusy aj baktérie pod vplyvom rôznych faktorov (takých ako ultrafialové žiarenie, teplota, vlhkosť a iné) – sú oslabené a dostávajú sa do organizmu v takom stave že imunny systém veľmi ľahko si snimi poradí. Nielen poradí – a!! čo je mimoriadne dôležite!!! – vytvorí dostatočné množstvo tých vojakov – ktorý budú bojovať s vírusami cez zimu, vtedy ak vírusy budú dosť silné a organizmus bude dosť oslabený.
Teraz Vám poviem ešte jednu zvláštnu vec – milý moji priatelia – cez leto ste chodili v nahubku?, snažili ste sa čo najmenej kontaktovať s ľudmi? Umývali ste si ruky sto krát za deň?
Važený priatelia – spravili ste neopravnú škodu Vášmu imunnemu systému! Nevytvoril Vám dostatočné množstvo vojakov a obávam sa, že teraz Vás može položiť hocijaká banálna chrípka!
A toto – je jediný výsledok nosenia náhubkov!
Pretože rozmnožené vírusy v zime tak či inak sa dostanú do Vášho organizmu hoci by ste aj spali v náhubku!!!!
Teraz konkrétne o koronavírusoch. Táto skupina vírusov je známa od roku 1965, kedy bol stvorený elektronický mikroskop a vedci uvideli ho prvý raz na fotke. Od vtedy je nezmennou súčasťou respiračných ochorení a vyskytuje sa v približne 12% prípadov. Či je terajšia skupina koronavírusu niečo odlišná od iných? To my nevieme (to ako správne povedala pani doktorka Peková – mali by sme sa opýtať v laboratóriu, kde sa robil genetický rozbor skupín, len pripomeniem, že takých labákov je zhruba 4 na svete, sú pod kontrolov špeciálných služieb a samozrejme nikto Vám tu informáciu nedá).
A teraz čo sa týka vlastných skúseností. Som chvala bohu pozitívne testovaný, což znamená, že vírus sa dostal do mojho organizmu. Dostal sa teraz, kedy po krásnom lete strávenom na mori a bez náhubka – vypracoval som perfektnú imunitu.
Takže čo som mal? – jednu noc v priebehu polhodinky teplotu 37,4 a jeden krát!!! Ráno !! som zakašlal!!!...toto je celý priebeh smrtiacej choroby!!!!......A teraz najdôležitejšie: - čo mi to dá?....1) vytvorenie stabilnej imunity, což znamená – že ja sa už nenakazím ani nebudem nosičom! A samozrejme nemusím vysvetlovať ovečkám prečo nenosím náhubok)) 2) nemusím sa testovať pri cestovaní – stačí ukázať papier, že mám protilátky. 3) nemôžu ma očkovať, pretože mám naozajstne protilátky.....Takže milý moji priatelia – nakaziť sa a prejsť touto chrípkou – prináša len výhody. A tak urobili Švédi. A tak som urobil ja, aj moja rodina.
Teraz sa musím dotknúť takzvaných „protiepidemických opatrení“. Tu s hrôzou môžem konštatovať že sú to bludy, nezmysly a prenasledujú jeden-jediný cieľ – šikanovať ľudí.
Najhoršie na tom všetkom je, že niekto sníva o bobkovom venci Slovenského kaudiljo a samozrejme odmieta hocijakú diskusiu. V autoritárnych režimoch to tak býva. Ale milý moji priatelia - žiť klakajúci na kolenách – je horšie než zomrieť a preto verím Vám...áno, verím že to nedovolíte. A sny o autoritárnom vladnutí tak aj zostanú snami.
Ja sa naopak pripájam k pánu profesorovi Žaludiku, pánu profesorovi Pirku, pánu profesorovi, rektorovi Karlovej univerzity Zime, doktorovi Bukovskému a iným kolegom, ktorý na rozdieľ od bandy plagiátorov vedia o čom rozprávajú.
Ďakujem za pozornosť.