NOVMESIAC

06.03.2019 14:35

"Trúbte na trúbu na novmesiac, na splnmesiac, v deň nášho sviatku.

Lebo je to ustanovením Izraelovi, poriadkom Boha Jakobovho."  Žalm 81:4-5

-   -   -

Všímate si aj vy, ako rôzne fázy Mesiaca ovplyvňujú život človeka? (hlavne výplata, ale teraz máme na mysli Mesiac ten na oblohe :-)

Spln Mesiaca - čierne pole je plné hviezd, ak dáte fotografiu neveriacemu, povie, že je tam len tma. Človek naplnený a nasýtený vonkajším svetom ťažko môže uzrieť krásu neba plného hviezd.  Ľahšie prejde ťava uchom ihly ...

-   -   -

Smerom k splnu rastú skôr telesné žiadosti, túžby a nepokoj, smerom k novu rastie skôr duchovnosť, sústredenie a pokoj. Ako keby zlé striedalo dobré, a pritom je to všetko iba o tom, aby sa človek rozhodol, čo chce, a potom striedanie dobrých a zlých pocitov, nálad, udalostí v živote berie ako noc a deň! V noci príliš nesmúti, ani nechodí šprintovať do lesa. Cez deň nechodí s baterkou ani sa neukladá na spánok. Človek smúti s radosťou a raduje sa v smútku!

Jin a Jang - čierna malá bodka v bielom poli je hmotný svet v porovnaní s Duchom. Materialistom sa náš svet javí ako maličká bodka, vidia iba kúštiček toho, o čom si myslia, že predstavuje celú realitu. Materialista = človek podľa Biblie považovaný za hluchého a slepého, často krát je to aj farár aj vedec. Biela Bodka v čiernom poli znamená, že Duchovný svet je poznateľný aj v hmotnom svete. Hranica medzi týmito dvoma svetmi, línia v tvare obráteného "S" môže byť prekonaná iba Mostom, človek sa musí obrátiť tiež smerom k Svetlu a kráčať až ku koncu kruhu v línii Mostu, aby videl svet taký, aký JE! [Mat. 5:8] Most JE Pán Ježiš Kristus. Bez pravého Poznania Boha a Pána Ježiša Krista žiaden človek neuvidí svet taký, aký v skutočnosti JE!
 

Existujú veľmi dobré dôvody, prečo Starí Hebreji slávili slávili slávnosť novmesiaca! Jednak sú utlmené energie žiadosti - človek má najmešiu tendenciu jesť a piť. Človek má teda najmenšiu pravdepodobnosť prežierania a opitosti zrovna na nov! Na oslavy, diskotéky, svadobné hostiny a pod. neexistuje vhodnejší termín ako práve nov! (ešte aj ušetríte:-)

Kdežto na spln presný opak: otravy alkoholom, liekmi, predávkovania drogami, depky, pokusy o samovraždu sú podľa mňa vo zvýšenej miere v období, kedy Mesiac ide do splnu. Zvlášť okolo splnu si treba dávať pozor a vyhýbať sa drogám a alkoholu.

Užívanie alkoholu, drog a fajčenie predpokladá spád do ďalších nerestí, ale nedá sa povedať, že drogy a alkohol sú len zlé! Napr. kvalitné červené víno je prospešný nápoj, max. však 4dcl muži a 3 dcl ženy. (ak ste útlejšieho vzrastu tak muži aj ženy ešte o 1 dcl menej)

Čo sa týka drog, napr. čistý metamfetamín pri silnej chrípke nemáva euforické účinky, podobne ako čisté morfium pri chorých pacientoch. Ak je to pre človeka naozaj potrebné, vtedy sa obrovská energia drog nespaľuje navnivoč len pre dosiahnutie dočasného pôžitku. Človeku sa uľaví, euforický efekt nie je taký výrazný a napriek tomu, že sa morfium podáva ľuďom v nemocnici napr. na tlmenie bolesti, človek sa nevracia domov ako narkoman. Morfium je podobné heroínu, viac angl. tu

Samozrejme tým nemyslím, že by ste si mali niekedy dávať metamfetamín či heroín, ale pre ľudí zvyknutých žrať syntetické lieky z lekárne by podľa mňa kvalitná čistá hoci aj synt. droga bez prísad bola lepšia ako rôzne iné lieky so škodlivými chemikáliami a tabletovacími prísadami. (tabl. prísady napr.: talcum-mastenec, dioxid titaničitý, sacharín = oficiálne karcinogény) Chemický liek z lekárne = droga, obvykle pochybnej kvality ešte aj s nečistými prímesami. Ľudia by si mali odvyknúť riešiť bolesť a chrípku a bežnú chorobu chemickými liekmi, vychovávajú sa z nich príležitostní narkomani, ktorí potrebujú vyskúšať novú drogu alebo navýšiť dávku. V takýchto prípadoch je homeopatia a informačné pôsobenie takisto nebezpečným riešením. (všeobecne homeopatiu neodmietam, ale keď ju predpisuje neznalý duchovných štruktúr, hoci aj lekár, môžu byť vedľajšie účinky homeopatie ešte výraznejšie ako u chemických liekov. Homeopatia váš môže rýchlo a účinne zbaviť aj chronického ochorenia, ale bez znalosti duchovných štruktúr popísaných v knihách S.N. LAZAREVA môžete za takéto liečenie tiež zaplatiť vysokú cenu, teda ani homeopatia nie je od syntetických liekov pokrok a má svoje vedľajšie účinky, ktoré na príbalový leták zatiaľ ani nemôžu napísať - napr. "ak tento liek zaberie a vy sa vyliečite z astmy, ale pritom svoj charakter nemeníte, môžu sa vo vašom živote vo zvýšenej miere začať vyskytovať situácie, ktoré vám nedajú dýchať")

Syntetické látky, drogy, lieky vrátane syntetických vitamínov majú obvykle vždy dosť závažné vedľajšie účinky. Počul som názor, že pri užití syntetickej látky trvá až 5 rokov úplné vylúčenie z tela. Sú ľudia, ktorí by si nedali nikdy ani syntetický vitamín. Prírodné látky nebývajú patentované a buď ich nikto nevyrába, alebo za výrobou obvykle zase stojí korporácia, ktorá pýta za prírodné vitamíny obvykle vyššie ceny (AMWAY-Nutrilite) a k tomu používajú štandardné škodlivé tabl. prísady. Ale vieme, že tieto ich výrobky napriek nášmu kritickému pohľadu na ich zloženie naozaj fungujú, a zdá sa, že oveľa lepšie ako bežne dostupné chemické. Ľudia, ktorí vedia, ako ich majú používať, majú na svojich pacientoch preukázateľné výsledky. (v prípade záujmu vám môžeme dať kontakt na trenčianskeho odborníka, ktorý má pri podpornej liečbe chorôb vynikajúce výsledky) Je obrovský rozdiel, kto vám predpíše liek, od koho a v akej fáze Mesiaca kúpite a zjete jedlo či liek.

Je však isté, že knihy na Biblik.sk je najvhodnejšie kupovať a čítať teraz :-)