O emocionálnej bolesti, mystických zážitkoch a pôsobivej sile viery (Interview s Dr. Nicholasom C. Demetrym, MD)

30.03.2021 11:53

Dr. Nick Demetry, M.D., zakladateľ duchovnej školy Etherikos: nickdemetry.sk

Tvrdí, že príčinou ľudského utrpenia je honba za radosťami z vonku a nedostatok vhľadu do vnútra. Viera má podľa neho nesmierne liečivú silu a má za to, že každý sa môže vyliečiť sám – ak sa otvorí Láske. Iba vnútorným prebudením sa môže Láska realizovať, nedá sa kúpiť, chytiť a ani naučiť. Holistický psychiater Dr. Nicholas C. Demetry, MD k nám až z Ameriky zavítal na Slovensko a my sme sa ho opýtali, ako získať späť stratené šťastie.

"Vitarián: Musím povedať, že z týchto slov naozaj prechádza po chrbte mráz. Keď ste teda celé tie roky študovali, boli ste na Hawai, študovali šamanské liečiteľstvo, boli ste žiakom Daskala, ako by ste dnes, so všetkými týmito vedomosťami, pomenovali možné príčiny depresie a úzkostí, ktoré dnes trápia ľudí na celom svete?
Demetry: Príčiny sú rôzne. Dal by som im však spoločného menovateľa – ľudia hľadajú šťastie a spokojnosť v naplnení akýchsi spoločenských očakávaní, hľadajú mier mimo seba a nie vo vnútri. Môžeme dokonca povedať, že si svoj dom stavajú na piesku, pretože príde jedno zlyhanie, kríza, nešťastie a celá ich spokojnosť sa zrúti. Takéto naháňanie krátkodobých radostí sa mení na únavný kolotoč, stávame sa závislými na veciach, ľuďoch a situáciách, ktoré sú však len nevhodnou náhradou toho, čo skutočne hľadáme a to je, nech to znie akokoľvek pateticky, Božia láska."
Viac tu - veľmi zaujímavý článok: ↓

https://www.vitarian.sk/clanky/psychika/2015/o-emocionalnej-bolesti-mystickych-zazitkoch-a-posobivej-sile-viery

Verzia pre tlač:

O emocionálnej bolesti_Dr. NICHOLAS C. DEMETRY.docx

Poznámka Biblik: za zmienku stojí, že Dr. Demetry je žiak Strovoloského mága (veľmi zaujímavá kniha Strovoloský mág)