POČÚVAJ ČO MÁŠ POČÚVAŤ, HOVOR ČO MÁŠ HOVORIŤ

19.02.2019 23:52

hlavnespravy.sk

Kňaz Marián Kuffa, v kázni z 15. februára v Zborove,  pomocou príbehu svojho kamaráta priblížil veriacim čo je láska, ako sa jej otvoriť a ako nebyť hluchým a nemým.

Marián Kuffa kázeň začal tým, ako kedysi žil svoj život, o čom sníval a čo ho napĺňalo pred nehodou, ktorá mu otočila život a priviedla ho ku kňazstvu.

Priblížil, že po ťažkom úraze v horách ho 13 hodín prevážali a následne bojovali v popradskej nemocnici o jeho život. “Boh totálne otočil môj život,” spomína farár:

https://www.hlavnespravy.sk/kuffa-laske-ukazujuc-bibliu-nepocuva-co-ma-pocuvat-nevie-co-ma-povedat/1674625

pozri aj zaujímavú diskusiu pod článkom

-    -    -

Poznámka Biblik: Počúvať treba svoje srdce. Biblia ako pomôcka k vycibreniu citu a intuície je pomôcka veľmi dobrá, pretože ak človek číta s citom, niektoré verše hovoria z duše. Ak si niekto myslí, že akákoľvek Biblia ako kniha je svätá a neomylná, snáď čoskoro príde na to, že každá kniha je len kniha a svätý je len Boh.

Boha treba počúvať, nie kňazov, nie kazateľov a nie ich skostnatené dogmy. Aj keď niekedy hrajú na city, človek musí ostať bdelý, aj uprostred zázrakov, uzdravení a krásnych slov. Ich slová a náuky treba podrobiť skúmaniu, ak teda viac nechcete ostávať slepí a hluchí...

 

ĎAKUJEME / THANKS TO

MARIÁN KUFFA

&

hlavnespravy.sk