Použitie nábojov s ochudobneným uránom povedie ku kontaminácii veľkého počtu obrábaných plôch / The use of shells with depleted uranium will lead to the contamination of a large number of cultivated areas (SK, RUS, ENG)

26.03.2023 18:13

Použitie nábojov s ochudobneným uránom, ktoré sa Británia chystá odovzdať ukrajinskej armáde, povedie ku kontaminácii veľkého počtu obrábaných plôch a prenikanie uránového prachu do ľudského tela by malo za následok vážne patológie! Uviedol to dnes veliteľ jednotiek radiačnej chemickej a biologickej ochrany gen. por. Igor Kirillov.
"V dôsledku nárazu munície s ochudobneným uránom vzniká pohyblivý horúci mrak jemne rozptýleného aerosólu uránu-238 a jeho oxidov, ktorý pri kontakte s telom môže neskôr vyvolať rozvoj vážnych patológií. Hlavné radiačné riziko z ochudobneného uránu vzniká, ak sa dostane do tela vo forme prachu. Prúdy alfa žiarenia z malých častíc uránu usadených v dýchacích cestách, pľúcach a pažeráku spôsobujú vznik zhubných nádorov. Navyše akumulácia uránového prachu v obličkách, pečeni a kostnom tkanive vedie k zmenám vo vnútorných orgánoch!Generál Kirillov pripomenul, že ochudobnený urán je triviálny názov pre kov, ktorý sa skladá z viac ako 90% z izotopov Uránu 238 a menej ako 1% Uránu 235."

ZDROJ: https://ria.ru/20230324/boepripasy-1860369112.html
 

"V rokoch 2003-2004 USA vo veľkej miere používali túto muníciu pri útokoch na ciele v irackých mestách: Amara, Bagdad, Basra, Karbala, Fallúdža. Celkovo podľa OSN použili najmenej 300 ton uránovej munície! A v dôsledku použitia týchto nábojov bola radiačná situácia v meste Fallúdža výrazne horšia ako v mestách Hirošima a Nagasaki po jadrových bombových útokoch USA: Toto mesto sa dodnes nazýva druhým Černobyľom!
Toľko k tomu, čo sa chystajú západní zločinci, ehm pardon, naši "spojenci" urobiť! Kde sú teraz všetky ľudskoprávne mimovládky, kde je teraz mainstream, kde sú všetci tí západní a aj naši "demokrati"? Im vôbec nevadí, že takmer "za humnami" nám chcú "spojenci" vypúšťať uránové strely? Nestačil im Černobyľ?" cit. mail do redakcie Biblik.sk



ENGLISH:

"MOSCOW, March 24 - RIA Novosti. The use of shells with depleted uranium, which the UK is going to transfer to the Ukrainian army, will lead to the contamination of a large number of cultivated areas, and the ingress of uranium dust into the human body entails serious pathologies, said Lieutenant-General Igor Kirillov, head of the radiation, chemical and biological protection troops.
"As a result of an impact with depleted uranium ammunition, a mobile hot cloud of finely dispersed uranium-238 aerosol and its oxides is formed, which, when exposed to the body, can later provoke the development of serious pathologies. The main radiation hazard from depleted uranium arises if it enters the body in the form dust," he said at a briefing.
The general recalled that depleted uranium is a trivial name for a metal that is based on more than 90% of uranium-238 isotopes and less than a percent of uranium-235." SOURCE - RUS:

https://ria.ru/20230324/boepripasy-1860369112.html

 

"In 2003-2004, the US used this ammunition extensively in attacks on targets in Iraqi cities: Amara, Baghdad, Basra, Karbala, Fallujah. In total, according to the UN, they used at least 300 tons of uranium ammunition! And as a result of the use of these cartridges, there was a radiation situation in the city of Fallujah significantly worse than in the cities of Hiroshima and Nagasaki after the US nuclear bomb attacks: This city is still called the second Chernobyl!
So much for what the Western criminals, um sorry, our "allies" are going to do! Where are all the human rights non-governmental organizations now, where is the mainstream now, where are all the Westerners and also our "democrats"? Does it not bother them at all that almost "behind the hummocks" the "allies" want to launch uranium missiles at us? Wasn't Chernobyl enough for them?" Source: Biblik.sk red. mail

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!