PRAKTIKY BÁNK A FIRIEM PRI RUŠENÍ ZMLUVY

03.05.2018 22:33

Zaujímavé skúsenosti mám s niekoľkými firmami, ktoré si pri rušení zmluvy zrazu vymysleli nejaké poplatky. Nikdy som tento vymyslený poplatok nezaplatil, ale napísal som firme konkrétne dôvody, prečo odmietam pristúpiť na ich pravidlá. Už je to niekoľko rokov a doteraz žiadna firma sa neopovážila poslať na mňa exekútora. Ak si nejaká firma dovolila moje osobné údaje poskytnúť vymáhačskej spoločnosti, dopúšta sa tak hrubého porušenia mojich práv! Napísal som tej firme ďalší list - ako si dovoľujú moje osobné údaje bez môjho súhlasu poskytnúť tretej strane? A znova to bola príležitosť vyjadriť sa k celej situácii a žiadať o nápravu v podstate celého charakteru takejto firmy! Odvtedy prestali chodiť aj listy od vymáhačskej spoločnosti!

Ak sa aj nájde vymáhačská firma, ktorá naďalej posiela poštou upomienky aj po desiatich rokoch, považujem takéto dopisy za nevyžiadanú poštu a obálku namieste roztrhnem a vyhodím do smetí. Niektoré firmy, ako napr. Intrum Justitia sa javia ako úplne riadené počítačovým systémom. Ak si chcete pozrieť ako to obrazne funguje, je to vysvetlené v seriály Krajné medze, ktorý si môžete stiahnuť kliknutím na červený link:

Krajní-meze-7x01---Rodinný-život.avi

 

Je nesmierne dôležité podporovať nezávislé médiá,  Biblik , Infovojna, Slobodný vysielač, Zemavek a ďalšie. Skrátka napr. aj keď ten časopis nečítate, aj tak je dôvod si ho kúpiť, ak aj tie stránky nenavštevujete, aj tak je dôležité ich podporovať! Na každom by ste možno našli niečo, čo sa vám nepáči, ale s vašou podporou môžu tieto média získať ohromný vplyv a spoločne vytvoriť rovnocenné nezávislé médiá s vplyvom zasahujúcim dianie na úrovni celého štátu. A táto protiváha je nesmierne dôležitá a potrebná pre každého Slováka, ktorý miluje Slovensko, svoju vlasť! Podpora nezávislých médií je podpora pre Slovensko! Takto podporíte sami seba a aspoň nejako sa zúčastníte v tomto protifašistickom odboji. Zúčastňujte sa prosím vás v tomto boji za slobodu aj finančne, ale každý aj ako môže, napr. písaním listov na rôzne inštitúcie-nie je napríklad dôchodok 320 € ten dôvod? Niektorí majú ešte menej, stále sú ticho-vezmú im ešte aj z toho, ak budú mlčať! Koľkí ste sa ozvali, keď vám Sociálna poisťovňa poslala takéto rozhodnutie? Máte na to každoročne príležitosť! Človek prejavuje svoj súhlas s vykorisťovaním a nespravodlivosťou predovšetkým mlčaním. Je potreba sa preto ozvať už len preto, aby nebolo ticho! Ale je dobre mať ešte aj iný cieľ! Každým listom zároveň môžete predniesť vaše oprávnené požiadavky. Ak niektoré praktiky firiem a štátnych úradov budú môcť uverejniť silné nezávislé médiá, s vašou pomocou sa tieto médiá môžu stať mocnými zbraňami pre obranu aj pohotový útok v rukách občanov. Vaša aj finančná pomoc je preto zmysluplná a veľmi potrebná.

-    -    -

Nedávno som bol som s mamou v banke, chcela zrušiť účet. Vraj účet nemôžu zrušiť, pretože stav je mínusový. Vraj ak mínus dorovnáme, tak nám milostivo účet zrušia! Takže sme na účet vložili peniaze, no zrazu sa na účte objavil ďalší mínus, pretože banka si pri rušení účtu okamžite strhla poplatok za ďalší mesiac! A to už nebol štandardný poplatok, pretože účet vraj nie je aktívny, a poplatky za "vedenie" účtu boli zrazu dvojnásobné! Ak by to bol môj účet, napíšem banke, že žiadam o zrušenie účtu a viac by som neplytval svojim časom unúvať sa chodiť do banky. (Boh daj aby sme mali takého Martina Daňa s kamerou v každom meste, to by stálo za to! Slovensko potrebuje viac takých Daňov, viac Huďov, viac Lichtnerov aj viac Rostasov, Amen:-)

Za žiadnych okolností by som  nevložil peniaze na účet, ktorý chcem zrušiť, iba pokiaľ by som na ňom skutočne vyrobil dlh. V prípade tohoto konkrétneho účtu bol zostatok plusový, iba disponibilný zostatok už išiel do mínusu. Pracovníci banky tvrdili, že systém ich nepustí! Systém drží všetkých v šachu, ale iba dovtedy, pokiaľ pristúpite na tieto špinavé pravidlá:

Špinavosť je aj poplatok za vedenie účtu, špinavosť je poplatok za výber z bankomatu a najväčšia špinavosť je účtovanie poplatkov za vklad hotovosti! Ak na takéto hry rôznych firiem a bánk ľudia pristúpia, kopú si svoj hrob. Ďalšia banka, konkrétne Fiobanka, dnes žobrala poplatok 3 eurá - vraj keď vkladám hotovosť na iný účet, je to spoplatnené, lebo som tretia osoba! Zaujímavé je na tom to, že peniaze som chcel vložiť na podporu jednoho z kvalitných projektov. Normálne systém je proti! Minule som to chcel urobiť tiež, "náhodou" zavreli pokladňu, už sa nedalo, naozaj satan cíti, keď chcete poslať peniaze na podporu svetla :-) Zrealizovať rozhodnutie podporovať protisystémové projekty obvykle nebýva jednoduché, ale som presvedčený, že stojí za to.

-    -    -

Vrchol všetkého je, ak si nejaký exekútor dovolí človeku zablokovať účet. Takáto špinavosť, kedy človeku bez akéhokoľvek súdu častokrát nespravodlivo siahajú na jeho majetok je praktikou totalitného štátu. Máme skúsenosť, že exekútor si úplne vymyslel nezaplatenú pokutu, hrozil zablokovaním účtu a pritom Polícia žiadnu nezaplatenú pokutu neevidovala!

Ak by aj nezaplatená pokuta bola reálna, v prípade zablokovania účtu ju nemáte z čoho zaplatiť. Potom dochádza k situácii, že ľudia si musia rýchlo a často krát za nevýhodných podmienok požičiavať peniaze, aby im exekútor milostivo odblokoval účet! Tak ľahko sa dnes prakticky každý môže dostať do kolotoča exekúcií. Je veľmi zaujímavé, že nejaký exekútor môže rozhodovať o vašom majetku a pritom neprebehne jediné právne konanie, kedy sa môžete k veci vyjadriť, ale automaticky vás považujú za vinného. Toto je štát? Takto sa zaobchádza so slobodnými ľuďmi? Samo Chalupka napísal v básni Mor ho:

"Voľ nebyť ako byť otrokom!"  

(Text básne Mor ho aj zaujímavý článok nájdete tu)

Prečo k takýmto situáciam dochádza? Je to spôsobené tým, že ste príliš dlho mlčali! Koľkrát ste sa radšej nechali zatlačiť k múru a zaplatili ste, aby ste mali "pokoj?" Boli ste jednoducho príliš leniví a najskôr už ani nemáte energiu jednať ako ľudia! Ste obvykle ticho ako jahňa pred porážkou, keď sa neozvete pri malej neprávosti, odplatou vám bude neprávosť väčšia! Preto je nesmierne dôležité trvať na svojich právach a radšej napísať 5 listov, ako nechať sa zločincami donútiť zaplatiť čo i len 5 euro! Lenže to ťažko chápe človek, ktorého vychoval systém, je smutné, že ani moja mama to celkom nechápe. Ale potom sa čuduje, prečo zrovna jej, ktorá radšej zaplatí 5 euro, aby mala "pokoj" príde vymyslený list od exekútora za akúsi nezaplatenú pokutu, ktorého riešením potom strávi aj niekoľko dní! Aj to je dôvod, prečo sa dnes rozmnožili exekútori. Väčšinou sa tým psom podarí získať aspoň čosi, kým človek pochopí, že pristúpením na systémové pravidlá nebude mať pokoj, ale presný opak, a každé čo i len malé zaváhanie ho môže vyjsť poriadne draho. Z Protokolov Sionských mudrcov som si zapämatal:

"Budeme viesť výchovu gojimov tak, aby im bezvládne klesli ruky vždy, keď budú mať urobiť zásadné rozhodnutie!" 

Takto sa z ľudí už od základnej školy vychovávajú prostitúti. Systém od vás vyžaduje priznanie, súhlas. Ak ostanete ticho a rezignujete, prostitúcia je potom často krát aj zamestnanie s hypotékou na krku aj manželstvo bez lásky. Žene dnes stačí, ak muž nosí peniaze, veľkoryso mu poskytne právo s ňou spať a splní si cez neho svoje ciele stať sa matkou dieťaťa, niekedy aj opakovane. Svoje smilstvo si ľudia častokrát ospravedlňujú akousi povinnosťou, napr. voči prírode, voči deťom, a ešte sa v tom považujú za zodpovedných či nebodaj múdrych.

 

"Ak vidíš človeka, ktorý je múdry vo svojich vlastných očiach, vedz, že o bláznovi je lepšia nádej" Príslovia 26:12

 

Môžete byť duchovní koľko chcete, bez Pána Ježiša Krista ťažko niekedy nájdete motiváciu brániť sám seba, nie snáď preto, že sa naivne domnievate, že vo vás sídli sám Najvyšší Pán Boh, ale pretože Pravda - ten plameň života vo vás, ktorí máte každý, stojí za to udržiavať čistý! Ak človek cíti tento potenciál, je nútený k úplnej zmene svojho charakteru-to je to hlavné bojisko, ktoré nechápu mnohí kresťania a primitívna náuka oficiálnych náboženstiev to radšej nevyučuje! Kresťanské zbory sú na tom o z tohoto hľadiska o čosi lepšie, ale aj tak podľa môjho názoru vychovávajú z ľudí zahriaknutých sedliačikov, ktorí majú strach nahliadnuť za oponu toto jediného "správneho" výkladu Biblie. Hlavne sa im pripomína dávaj desiatok (Dt 14:22) a buď poddaný vrchnosti!(Rim 13.) Bohužiaľ aj v kresťanských zboroch sú ľudia vychovávaní jednostranne a dogmaticky, s takouto výchovou oviec nechcem mať nič spoločné, zákonite musel  prísť deň, kedy som prestal byť kresťanom, rovnako ako som kedysi prestal byť katolíkom! Ak človek skúma, ľahko odhalí špinavosti a vyslovene protibiblické učenia katolíckej cirkvi, ak idete ešte ďalej, viac nemôžete svojou účasťou podporovať ani ten výplach mozgov, ktorý sa stal pod falošným skrývaním sa za Bibliu už tradíciou prakticky aj každého kresťanského zboru! Vďaka učeniu mnohých zborov, čo majú v názve "kresťanské" sa cez "modlitbu" presadzuje nie zmena charakteru, ale zmena finačných a majetkových pomerov jednotlivca. Odmietajú sa v kresťanských zboroch skúmať východné náuky, všetky sú paušálne označované ako okultické! Joga, homeopatia, reinkarnácia - to všetko je vraj  diablov blud, ešte aj Sergej Lazarev je podľa nich okultista, a Abd-ru-shin je zase ezoterik, a zase len ten ich názor a len ten ich výklad Biblie je správny! Na presadenie vlastných názorov si nájdu verš z Biblie a svojim ovečkám ho obratne vyložia podľa toho, ako im zrovna vyhovuje! Niektorí Pakošovia povedia, že si to môžu dovoliť, lebo vraj majú v sebe Ducha Svätého! Iní, ktorí o sebe tvrdia, že majú charizmu, učia začiatočníkov vyháňať démonov, konať zázraky a hovoriť v jazykoch! Sú to najväčší bojovníci proti okultizmu, no v prvom rade miesto pravého poznania Boha učia svojich ľudí získavať okultné schopnosti - navonok atraktívna ponuka, keď zrazu človek dostane takú moc. A liečenie tela a brblanie nezrozumiteľnou rečou zaujme a pomôže ľahšie získať nových členov, ale pre dušu je to veľmi nebezpečná vec a na ceste k Bohu skôr prekážka. Materialisti to ťažko pochopia, aj preto sú tieto moderné cirkvi amerického typu na vzostupe aj u nás. A zase ďalší, čo si tiež hovoria kresťania, podľa ich výkladu Biblie by mal každý kresťan podľa tvrdej doktríny ich "kresťanského" zboru v prvom rade velebiť štát Izrael! Na zvelebovanie súčasného štátu Izrael sa kladie veľký dôraz, lebo vraj tak na nich príde požehnanie, zneužívajú sa pritom biblické verše napr. Genesis 27:29 a ďalšie. Iba podrobné skúmanie biblických veršov jednotlivo aj v kontexte môže priniesť odpoveď na otázku, či niektoré pasáže, ktoré sa mohli dostať aj do Biblie nenesú tendencie náboženského fašizmu.

V dnešných kresťanských zboroch je v ľuďoch vzbudzovaný strach skúmať veci. Sú vedení tak, že Biblia a jej zborový výklad dokonale stačí a ani nepotrebujú nič iné vedieť. Je im jedno aký je svet, nepokúšajú sa ho zmeniť - načo, veď pôjdu po smrti do Neba! Svetu vraj vládne diabol, a čistá je len Biblia, lebo je vraj neomylná, samým Bohom poskladaná, Boh by predsa nedopustil aby si ju upravili ako im vyhovuje! Sú to rovnako primitívne dogmy ako Mariánsky kult v katolíckom náboženstve, katolík by musel ísť proti farárovi a člen kresťanského zboru by išiel proti celému zboru! V zboroch sa učí, že ak odídu, vyhasnú. Ak sa človek bojí, že bez kresťanského zboru jeho viera vyprchne, veru to nie je žiadna viera. Mnohí ostávajú členmi zborov a dodržiavajú pravidlá len zo strachu zo zatratenia, podobne ako si katolíci myslia, že pojedanie oplatok a nedeľná návšteva kostola u Boha možno raz niečo zaváži, v skutočnosti je týmto sebcom Pravda ukradnutá, o Boha Samého nestoja, zaujímajú ich len o výhody možného večného pobytu v Jeho spoločnosti.

Ľudia aj v kresťanských zboroch dookola počúvajú primitívne a povrchné názory, a takzvaná bohoslužba je obvykle skôr zábavný program. Chválami to chcú zahrať u Boha na city, vyzerá to možno ako realita, ale je to show! Toľkokrát počúvalia čítali, že Boha predsa musia určitý počet minút každý deň chváliť!

"Pokrytci, dobre prorokoval o vás Izaiáš, keď povedal: Tento ľud sa mi blíži svojimi ústami a rtami ma ctí, ale ich srdce je ďaleko odo mňa. Lež nadarmo ma ctia učiac učenia, ktoré sú nariadeniami ľudí." Matúš 15:7-9

Je im predkladaná len takzvaná čistá kresťanská literatúra, lebo pobaví a je obvykle nenáročná, ale všetko ostané je nečisté, lebo všade okrem Biblie a schválenej kresťanskej literatúry má vraj prsty diabol! Ostáva v nich ukotvený strach vybočiť z predpisovaných vecí a neodvážia sa spochybniť navonok biblické doktríny, ktoré sa toľkokrát opakované javia ako tie jediné správne - takto sa v kresťanských zboroch robí výplach mozgov. Keď chcete do hĺbky skúmať učenie Pána Ježiša Krista, zistíte, že vaši nepriatelia môžu byť aj tí, ktorí sa nazývajú kresťania! A to by ste čakali od nich, že dosiaľ nepoznané veci o Bohu budú sami túžiť skúmať. Nie, oni nemajú záujem! Ich zaujíma nie Boh a Pravda ako taká, ale pohodlný život, ktorý raz budú žiť aj v Nebi a myslia si, že praktizovaním svojho náboženstva to už majú isté! Jednoducho počítajte s tým, že ak chcete poznať Pravdu, najskôr ostanete sami proti všetkým! Nuž... Samota je podľa môjho názoru oveľa lepšie miesto na spojenie s Kristom ako ktorýkoľvek dnešný kresťanský zbor!

Boj o poznanie Pravdy, boj o nevyhnutnú zmenu charakteru, o čistotu srdca človeka, a teda zároveň aj boj za lepší svet, býva často krát veľmi dlhý a vyčerpávajúci boj. Keď sa deje na prvý pohľad neprávosť, na jednej strane je to následok myslenia a konania v minulosti, (čo niekedy presahuje rámec jednoho ľudského života) no na druhej strane je to príležitosť prehodnotiť svoje myslenie a bojovať predovšetkým vo svojom vnútornom svete o čistotu svojej mysle a duše. Samozrejme pritom netreba podceňovať ani telesný rozvoj, dbať na stravu, vyhýbať sa očkovaniu aj v dospelosti, dobre sa o seba starať, dopriať si aj pôžitky aj pôsty, ale vo všetkom zachovať striedmosť.

Trpkými životnými situáciami, nespravodlivosťou a útokmi zo strany najbližších alebo tyraniou policajnej alebo sudcovskej (ne)moci, prostredníctvom Božej milosti, (ak ju aj v ťažkej chvíli, ó človeče, dokážeš prijať) je Ti ponúkaná obrovská šanca na zmenu nielen seba samého, ale aj celého sveta, ktorý je predsalen najmenej z 90% riadený Bohom, a aj keď tomu možno niekedy vo svojej situácii neveríš, Božia Milosť od Teba nikdy neuhne, ak Ty o Božiu Milosť vždy a práve aj v ťažkej situácii vo svojej pýche ešte stojíš...

 -    -    -

"Ja som Hospodin, a niet viacej nikoho; neni Boha krome mňa. Opásal som ťa, hoci ma neznáš, aby poznali od východu slnca aj od západu, že nieto nikoho krome mňa. Ja som Hospodin, a niet viacej nikoho, ja, ktorý formujem svetlo a tvorím tmu, pôsobím pokoj a tvorím zlo, ja Hospodin činím to všetko!" Izaiáš 45:5-7

 -    -    -

Na mieste slova Hospodin sa vždy zastavte! Namiesto slova Hospodin čítajte - SOM KTORÝ SOM - a môžete biblické verše čítať aj bez slova Hospodin. Slovo Hospodin bolo ustanovené namiesto   - JHVH - SOM KTORÝ SOM -