PREČO ODMIETAM PLATIŤ ODVODY DO ZDRAVOTNEJ POISŤOVNE

26.03.2018 14:39

Vybral som sa k lekárovi na ušné. Zaľahlo mi v uchu a myslel som si, že stačí prísť k doktorovi a on to na počkanie "opraví." (Pred viac ako desiatimi rokmi sa mi to stalo tiež, zaklopal som na dvere ordinácie, otvoril sympatický doktor, s vodnou pištoľou mi prepláchol uši a všetko bolo v poriadku) Lenže teraz už na vrátnici areálu nemocnice vybehol po mne vrátnik ako strážny pes, že mám najprv hodiť do automatu dve eurá! Žiadne peniaze som pri sebe nemal, keď idem k doktorovi, obvykle si neberiem peňaženku. Vonku padal sneh s dažďom a fúkal odporný vietor, naozaj sa mi nechcelo baviť sa s nejakým primitívnym automatom, rýchlo som kráčal do ordinácie. Prvé uvítanie sestričky v ordinácii bolo:

 "KDE MÁTE LÍSTOK?" 

To je prvé, čo dnes na pohotovosti rieši sestrička, kde máte lístok z automatu! Vôbec sa vás nepýtajú, s akými ťažkosťami ste prišli, vraj keď nemáte lístok, musia ísť najprv vytlačiť nejaký papier.

Dosť dlho som čakal, medzitým prišla do čakárne žena s plačúcim dieťaťom. Dieťa revalo, že ho strašne bolí ucho. Asi po dvadsiatich minútach prišla sestrička s akýmsi papierom "UZNANIE DLHU". Pýtam sa jej, prečo to trvalo tak dlho. Vraj sa pokazila tlačiareň a zasekol sa papier. Hovorím, že to netreba vysvetľovať teraz mne, a naznačil som, že by mali zobrať do ordinácie najprv to dieťa. Prvé čo sa sestrička opýtala mamy plačúceho dieťaťa bolo:

"KDE MÁTE LÍSTOK?"

Mama žiadny lístok nemala. Tak ju poslali v otrasnom počasí naspäť na vrátnicu aby si išla vytlačiť lístok! Bolo im úplne jedno, že vonku padá sneh s dažďom a že dieťa tam reve od bolesti! Systém predsa vyžaduje lístok! Človek ovládaný systémom má na prvom mieste namiesto lásky k blížnemu iné hodnoty. Ovca zvyknutá na elektrický plot má strach porušiť pravidlá, ak by ovca prekročila vymedzené hranice, dostala by ranu elektrickým prúdom. Na lekárov ani na sestričky sa nehnevám, len mi je akosi smutno, keď vidím, čo z ľudí urobili. Ak ľudia pristúpia na takúto hru, je to ich vec. Ak by som ja bol lekár, ten automat by bol nefunkčný ustavične, skrátka nezniesol by som také špinavosti v areáli mojej nemocnice. To je vec lekárov. Ako podnikateľ odmietam platiť odvody do zdravotnej poisťovne.