PROBIOTIKÁ (AKTUALIZÁCIA 1x 20.8.2020 12:56)

18.08.2020 11:39

Lekári častokrát radia užívanie probiotík. Niektorí majú vynikajúce výsledky (napr. Dr. Natasha Campbell-Mc Bride, jej kniha tu). My sme túto diétu vyskúšali, užívali sme probiotiká Bio-Kult 14. Ak sú probiotiká v kapsuliach, nie je od veci vysypať kapsulu, aby ste videli, čo jete. Dnes, keď je ovzdušie plné chemických vláken, ktoré vypúšťajú lietadlá, produkty a potraviny bývajú častokrát kontaminované aj veľkými kusmi vláken chemtrails. Ináč tomu nebolo ani u probiotík Bio-Kult 14, vo vnútri sme našli niekedy celé kusy chemtrails.  (Majitelia firiem by mali podávať milióny žalôb)

Po viac ako roku každodenného užívania vysokých dávok probiotík nemám dobré skúsenosti, zdá sa mi, že môžu ovplyvniť človeka aj negatívne, nielen pozitívne!  (išlo o vysoké dávky, desať tabliet denne, podľa knihy Dr. Campbell McBride tu) Viac by som do obchodných probiotík nešiel, iba ak by odporučil lekár. Probiotiká sa dajú vyrobiť aj doma, napríklad kvasená zelenina (napr. natlačiť strúhanú mrkvu s trochou petržlenu do pohárov, zaliať prevarenou vychladnutou vodou a nechať pár týždňov kvasiť - mňam - poháre nedávajte úplne doplna a podložte pod to taniere - kvasenie môže navýšiť objem)

Ešte je možnosť si vyrobiť probiotiká z kvalitného nepasterizovaného mlieka (domáci jogurt a pod., probiotikum je aj kvalitná nepasterizovaná ovčia bryndza, mnohí však tieto vysoké dávky živých baktérií dobre neznášajú. Teda s probiotikami začínať opatrne)

V súčasnosti máme dobrú odozvu od našich čitateľov na probiotiká Daflorn:

 
zoznam produktov Daflorn tu:
 

-   -   -

AKTUALIZÁCIA 1x 20.8.2020 12:56:

Predbežná správa COVID 19 zm.pdf

 

Prišla nám Predbežná správa o liečbe pacientov s Covid 19 v BG. Už je preložená. Dávam do prílohy.  Poslané pre Vás ako informácia. Kľudne aj ukážte svojim známym, ale prosím nezdieľajte na sociálnych sieťach. Veľmi pekne ďakujem za pochopenie.

Potvrdilo sa, že vodný kmeň Lactobacillus Bulgaricus DWT1 a Streptococcus Thermophilus DWT4 tým, ( nepomáha len v čreve, ale aj v bunkách) mení na bunkovej úrovni protizápalové makrofágy M2 na protirakovinové makrofágy M1, zvyšuje ľudskú (celkovú) imunitu. Tá nás lieči a udržuje zdravých.

Zákonom EU je ale schválené, že lieči jedine lekár. Preto táto chybička krásy bráni, aby sa ukázalo na tie prírodné prostriedky, ktoré skutočne pomáhajú. Pri prírodných prostriedkoch - výživových doplnkoch, sa môže uviesť jedine všeobecná formulácia: zvyšuje imunitu.

Čerstvá skúsenosť: Ozval sa nám jeden pán, 18 rokov sa stravuje vegetariánsky. Žije veľmi askétsky. Išiel na pohotovosť, lebo sa mu na nohe objavil veľký červený fľak. Dostal 7 dňové antibiotiká na boreliózu. Užíval aj probiotiká z lekárne. Po skončení liečby ho začalo po jedle veľmi bolieť brucho. Pri veľmi silnej bolesti si dával 10 tabletiek čierneho uhlia. Bolesti sa stratili. Nikdy som nepočula o takých dávkach č.u..Tak to robil týždeň. Stolicu udával pravidelnú.

Niekto mu naše probiotiká doporučil. Sťažoval sa aj na bolesť žalúdka. Rozhodol sa pre prášok Colon a kapsulky Laktera Forte. Na začiatku sme doporučili časté malé dávky prášku, aj každú hodinu zarovnanú lyžičku. Ráno aj kapsulklu L Forte. Všetko vyzeralo ok, ale keď sa najedol okolo 15 hod.,  po 2 hod začali opäť bolesti. Prášok užíval ďalej aj pri bolesti, ale tie sa stále stupňovali. V noci použil znova 10 tb. čierneho uhlia.

Ráno bol znova v poriadku, len už mal veľké obavy, čo je s ním. Zdalo sa, že probiotiká nepomáhali.  Ešte raz som ho poprosila, nech mi vysvetlí situáciu. Bolesti sa mu celý týždeň objavovali až po zjedení väčšieho množstva jedla po asi 1,5-2 hod. po najedení. Vlastne až keď sa strava presunie zo žalúdka do čreva. Niekde tam bol  zápal - opuch, presun stravy v opuchnutom čreve ( dvanástorník, tenké črevo) bolí. Vysvetlila som mu, že čierne uhlie je veľmi silný absorbentom a preto je veľký predpoklad, že za celý týždeň telo prijalo minimum živín a je asi aj podvyživený. Spýtala som sa, či neschudol. Priznal, že za posledný týždeň stratil 4 kg. Doporučený bol len prach. Žiadna strava. Aby sa čo najviac probiotikami obmedzil zápal. Začal opäť zarovnanými lyžičkami a pridával. Bolo mu dobre. Blížila sa 17 hodina, kedy mával posledný týždeň zväčša začiatok bolestí. Doporučila som užiť už riadne kopcovú lyžičku. Ozval sa večer, okolo 20.00 hod. V priebehu asi 5 hodín zjedol postupne 14 kopcových lyžičiek. Hneď užil 2 riadne kopcom plné lyžičky prášku. Veľmi mu chutili. O hodinu zjedol 3, o ďalšiu 4 kopcové lyžičky...Priznal, že aj hlava sa mu prestala krútiť a brucho začalo byť teplé. Daflorn probio sú aj strava, doplnili sa živiny. Konečne nemal žiadne bolesti. Po týždni sa aj výdatne vyspal. Na druhý deň sa ozval viac krát. Všetko bolo už ok. Pripravil si znova jedlo, s ktorým mu bolo s probiotikami zle. Nič už nebolelo.
Bol mimoriadne šťastný a my s ním.

Ťažko dopredu odhadnúť, kto akú dávku potrebuje, ukáže to až skúsenosť. Predávkovať sa nedá, len pomôcť.

Pribudla nám aj nová recenzia na Googli, od p. Petra Šimáka, pomoc pri autizme 9 ročného synčeka. Pán dal na naše rady a zaviedol probio rovno do konečníka. 2 kopcové lyžičky. Aj takto sa dá začať u detí, ktoré jedia iba pár potravín. Ak by Ste mali záujem, nech sa páči link na všetky recenzie https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=bulgarciucus#lrd=0x471539d5fe4d82ed:0x2d295095406b4dbb,1

Tiež v sms nám jedna pani ďakovala, lebo probiotiká pomohli ich 13 ročnému psíkovi. Po 2 týždňoch opäť začal jesť a aj po schodoch vybehol. Sms sa ťažko kopírujú. Možno tiež svoju skúsenosť uverejní na Googli v recenziách.

 

Poznámka Biblik: podľa niektorých informácií niektoré kmene probiotík môžu zhoršiť histamínovú intoleranciu, prosím hľadajte a študujte sami. Probiotiká môžu však výrazne pomôcť pri liečbe autizmu a psychických chorôb, niekedy môže byť vhodné aj zavedenie cez klystír. Bližšie o probiotikách a liečbe autizmu a psychických ochorení, depresií, schizofrénie hovorí Dr. Natasha Campbell-McBride v tejto knihe: https://www.biblik.sk/products/syndrom-travenia-a-psychologie/