RÚŠKO JE SYMBOLOM STRACHU A TOTALITY, SYMBOLOM NOVEJ GENOCÍDY

05.12.2020 19:48

Čo sa týka chodenia normálne, vďaka Pánu Bohu nemám zatiaľ pre nenosenie rúška problém. Iba cca 10% obchodov a cca 5-10% lekárov mi povedia že oni nemôžu keď som bez rúška... Takto čochvíľa môžu tlačiť a vydierať kôli očkovaciemu statusu, už teraz sa nesmiete nechať vydierať, je to veľmi dôležité... Policajtom som naposledy povedal, že ma môžu rovno zastreliť, ale rúško si nedám.

Už v začiatkoch koronapodvodu som bol terorizovaný a pokutovaný pre nenosenie rúška ale neustupujem fašistom. Policajti mi aj vypisovali 1.600 € pokutu, nič som im nepodpísal. Domov mi prišlo po niekoľkých mesiacoch nejakých 20 € aj to neviem, či je kôli tomu alebo kôli niečomu inému, neuvádzajú...

Zaujímavejšie je to u lekára, niektorí lekári sa tiež správajú ako policajti, niektorí odmietnu vyšetrenia. A niektorí lekári sa vyhrážajú, že zavolajú políciu, lebo vraj nemáte rúško... Zatiaľ u nás v Trenčíne prevažná väčšina lekárov však má na prvom mieste pacienta a nie rúškovacie nariadenia blázna. Iba zopár pridusených lekárov sa správa ako policajti, to je tá túžba komandovať, teraz sa každý prejavuje, čo je zač. Myslím si, že intoxikácia z celodennej práce v rúšku vyvoláva nepokoj, podráždenie až agresivitu. Niektorí ľudia by sa sa tak divne nesprávali, ak by mohli normálne dýchať. Pripadá mi to, ako keby zarúškovaní ľudia boli pripití... Sú intoxikovaní vlastnými výparmi, fašisti im nariadili dusiť sa, tak sa dusia, a niekedy pri tom stratia nervy. Ale tak ako prišli pre Haščáka, prídu aj pre týchto fašistov a všetcia vojnoví zločinci vrátane chrapúnskych policajtov a lekárov, ktorí sa na policajtov hrajú, budú súdení. Väčšiu vinu má ten, kto rúška nariadil. Sú tu aj ľudia, ktorých rúška vážne ohrozujú a každý má právo dýchať. Prečo by ste mali niekomu vysvetľovať dôvody? Rúška mali samozrejme ostať dobrovoľné, účel je však postupne zvyšovať teror. Pre mňa boli rúška od začiatku nebezpečná vec, nešlo tu o žiadnu ochranu ani o bezpečnosť, iba o reklamu na neexistujúcu pandémiu, aby to dostali do povedomia ľudí, že sa niečo deje, tak preto spodine nariadili rúška. Áno spodine, slobodný človek by si od nich nenechal diktovať vlastnú bezpečnosť! Ostatní sa môžu chrániť napr. respirátormi alebo nenavštevovaním verejných miest, nikto by si nemal dovoliť terorizovať druhého pre nejaké rúško.

Niektorí ľudia sú veľmi chorí, ako napríklad náš sused, ledva sa dovliekol domov a normálne sa dusil. Ale až vo vchode si dal dole rúško... Viditeľne poškodzuje sám svoje zdravie, je slabý a chorý a bojí sa chodiť bez rúška, aj keď sa dusí... Ak by si dal dolu rúško a išiel by na nejakú sériu vyšetrení, to by pred všetkými ľuďmi v tej čakárni mal každému lekárovi vysvetľovať, prečo rúško nemá? Našťastie, väčšina lekárov nie sú hovädá a nepýtajú sa príkazovým štýlom ani sa ľuďom nevyhrážajú. Podľa mňa, je drzá otázka niekoho sa pýtať na rúško.

Tu je zaujímavý postoj odvážnej ženy:

"Pre mňa rúško je symbolom strachu a totality, symbolom novej genocídy. Nástrojom manipulácie. Od samého začiatku som ho takto vnímala. Už v marci som mala obrovský problém nosiť to, ale z úcty k ostatným som si dva mesiace vydržala šlapať po vlastných hraniciach a vlastnom svedomí a nosila som ho, keď som vnímala, že to ľudia okolo mňa potrebujú z psychických dôvodov - aby sa od strachu nepototo - tam som si to dala. Začiatkom júna som si uvedomila, že aj ja mám svoj limit a už nemôžem si takto šliapať po svojom svedomí, lebo už sa pomaly neviem na seba pozrieť do zrkadla bez pocitu hanby a hnusu.. odvtedy som rúško odložila. Nenosím ho a svedomie mi nedovolí nasadiť si ho na tvár ani v prípade, že ma za to ľudia zlynčujú, čo sa občas takmer už aj deje. Diskriminácia už je pre mňa denný chleba, asi začnem nosiť žltú hviezdu; lebo sa cítim ako Žid v 1937. Na poštu ma nepustia, chodím z práce a do práce autom alebo peši, lebo z mhd ma vyhadzujú, hoci mám zaplatenú permanentku, nákup som už x krát nemohla dokončiť a musela nechať v obchode a ísť nakúpiť nanovo inam. Do lekárne ani neskúšam, našťastie ten vitamín C a pár iných zoženiem aj inde..uvidím, ako dlho potrvá, kým prídem o svoju milovanú prácu.. ľudia ukazujú prstom a nepriateľov,ktorí za všetko môžu, majú jasne označených. Tentokrát nie žltou hviezdou, ale vlastnou tvárou. A prituhuje. Cítim to, lebo rúško ZÁSADNE nenosím už takmer pol roka a za ten čas agresivita voči nám stúpa, v posledných dňoch už ju prestávajú ľudia úplne skrývať a začína to byť v spoločnosti štandardom. Človek bez rúška je onálepkovaný a pod touto nálepkou už si k nemu môžeme dovoliť kadečo. Moja osobná skúsenosť: čím ďalej, tým viac. Žaba sa začína vo vode pekne variť, ale ešte si to neuvedomuje. Ja som nechápala, ako mohli ľudia dopustiť holokaust. Teraz to vidím na vlastné oči. Pod rúškom strachu a pod ľúbivými heslami dav pocítil nenávisť a stačilo označiť tých zlých. Máme to tu zasa, vážení. Ale vy to zatiaľ nevnímate, neskúsili ste vystúpiť z davu "tých dobrých a slušných" vy nemáte žltú hviezdu. Vás sa to netýka. A nás je málo." ZDROJ https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3290274184396676&id=629274327163355