S.N. LAZAREV - DIAGNOSTIKA KARMY 12

20.04.2018 18:51

Sergej Nikolajevič Lazarev:

Keď som mal dvanásť rokov, moja matka, ktorá pracovala ako zdravotná sestra, mi rozprávala neuveriteľný príbeh. Lekári stanovili žene diagnózu "rakovina pečene" a rozhodli sa ju operovať. Keď otvorili brušnú dutinu, videli, že už tam nemajú čo operovať. Rakovinový nádor zlikvidoval prakticky celú pečeň. Od operácie ustúpili a otvorenú brušnú dutinu proste zašili. Rozhodli sa, že ženu nebudú znepokojovať. Chirurg jej povedal, že to bola iba maličkosť, že rakovinu nemá, bol to iba malý polyp, ktorý odstánili.

Pustili ju z nemocnice, aby zomrela doma. Ale žena presvedčená, že nemá žiadne problémy, sa začala zotavovať. Za pol roka, zdravá a v plnom rozkvete, znovu prišla na kliniku. Rozbory ukázali, že je úplne zdravá. A vtedy s najväčšou radosťou jedna zdravotná sestra tej žene povedala celú pravdu. Za tri mesiace tá žena zomrela na rakovinu pečene a rozsiahle metastázy. Strach, závislosť na budúcnosti a strata lásky učinili svoje.

Pred dvetisíc rokmi hovoril Kristus: "A pretože sa rozmnoží neprávosť, láska mnohých ochladne." (Mat.24:12) Pod rozmnožením neprávosti sa rozumie porušenie prikázaní. "Nepremýšľajte o zajtrajšku" ( Mat.6:34 ) - zmysel tohoto výroku je jednoduchý, t.j. nesmieme spoliehať na budúcnosť, ale na Stvoriteľa. Láska by mala byť dôležitejšia než budúcnosť. Pretože skutočné šťastie nie je nasmerované na naše inštinkty. Tie slúžia iba k tomu, aby umocňovali lásku v duši.

Sergej Nikolajevič Lazarev - Diagnostika Karmy 12

 

Odkazy na úplné znenie biblických veršov doplnil Biblik. "Nestarajte sa o zajtraší deň" treba pozrieť v kontexte:

  Kázeň na Vrchu, Matúš kapitoly 5. , 6. a 7.