S.N. LAZAREV: O RAKOVINE

29.11.2019 19:05

Sergej Nikolajevič Lazarev

"Pacienti s rakovinou sú spravidla ľudia, ktorí silne ľutovali svoju minulosť. Pokiaľ človek neprijíma Božiu vôľu, a naopak postaví na prvé miesto svoje ja, a snaží sa všetko riadiť a každého si podriadiť, v takom prípade sa tiež môže objaviť onkologické ochorenie.

Môj priateľ mi rozprával svoj postreh: "Všimol som si, že pacient s rakovinou, ktorý má vieru, nádej a lásku, dokiaľ o niečo usiluje, chytá sa života - dokáže mnohé prekonať. Akonáhle však prestane bojovať, "zloží krídla" - to je jeho koniec, potom už sa neuzdraví." Je to tak, naše zdravie priamo súvisí s našim vnútorným stavom."

S.N. LAZAREV - úryvok z knihy UZDRAVENIE DUŠE

https://www.biblik.sk/zdravie-cloveka-s-n-lazarev/

Poznámka Biblik: v prípade psych. chorôb, z ktorých tie vážnejšie by sme mohli nazvať "rakovina duše" - tie sa spravidla objavujú vtedy, keď sa človek zacyklí vo svojom zmýšľaní, keď si myslí, že jeho názor a postoj je ten jediný správny, a za žiadnu cenu nie je ochotný svoje vykonštruované či naučené presvedčenia pustiť. Horšie je, keď tieto presvedčenia do človeka zasadia úspešní a vzdelaní ľudia, ktorých človek považuje alebo považoval za svoj vzor. Ak sa nedarí dosiahnuť očakávaný úspech, alebo keď má človek navonok takmer všetko a šťastný nie je, vtedy sa obvykle u človeka objavuje aj silná agresivita voči Bohu. Ľudia majú pocit, že všetko robili dobre, že potom za to zodpovedný musí byť Stvoriteľ...

V prípade napr. schizofrénie to bývajú niekedy veľmi inteligentné a ušľachtilé presvedčenia, chýba im však viera a láska. Sú to suché plody prepestovaného rozumu a intelektu bez náznaku citu, a tieto ľudské vlastnosti potom bývajú pre záchranu duše ponížené psychickou chorobou. Na vznik schizofrénie niekedy stačí človeka preinformovať, alebo presvedčiť ho, že všetko uchopí rozumom - z vedy sa dnes robí modla. Ľudia s vyšším IQ v porovnaní so svojimi kolegami prakticky nič nedosiahnu, ak sa nechajú zviesť a odrežú cit. Idú si po svojom, sú možno dobrí vo svojom odbore, ale očividne im niečo chýba. Oni sú prototypom jednostranného rozvoja, možno majú nejaké smerovanie k Bohu, ale plytký človek nemôže vyorať hlbokú brázdu. Psychiater či psychoterapeut by mal zisťovať základné myšlienkové nastavenie pacienta. Čo vlastne v živote človek chce, či vie prečo žije a pod. Tzv. mindset je veľmi dôležitý. Pretože presvedčenia niektorých intelektuálov, ktorí veľmi často trpia schizofréniou sa podobajú opici, ktorá by sa oslobodila z pasce, keby bola čo i len trochu ochotná orech pustiť. (opice sa chytajú tak, že sa urobí diera tak na opičiu ruku, dovnútra sa dá väčší orech, opica ruku nemôže vytiahnuť - túžba je silnejšia... a opica sa radšej nechá zabiť ako by mala orech pustiť!)