S.N. LAZAREV: PRÍČINY PORÚCH SPRÁVANIA DETÍ

03.07.2019 22:37

Sergej Nikolajevič LAZAREV

Rodičia sa často pýtajú, prečo deti spia zle, prečo sú príliš vzrušivé, prečo neposlúchajú. Na Západe hyperaktívne deti teraz otupujú tabletkami. A problém je v tom, že dieťa má zlý vnútorný smer.

Ak rodičia neprekonali pýchu, energia dieťaťa ide úplne k inštinktom. Potom dieťa bez toho, aby si to uvedomovalo, začne potláčať ľudí okolo seba. Snaží sa dominovať a ovládať všetko okolo seba, pričom ovládať vedomím, nie cez pocity. Nabudené vedomie nielenže spôsobuje zlý spánok, ale aj vyčerpáva nervový systém. Pokus o úplnú kontrolu situácie vedie k hystérii a podráždenosti. Vnútorná energia padá a žľazy začnú pracovať horšie. Patologické abnormality v charaktere nevyhnutne znamenajú chorobu, - je to otázka času.

Mnoho ľudí sa po prečítaní mojich kníh snaží prekonať svoju pýchu. Ale nie vždy chápu, že pýcha nie je len pocit nadradenosti. Je to neschopnosť súcitiť s ostatnými, je to vnútorný egoizmus. Často sa pre mnohých deti stávajú záťažou, ktorá narúša krásny život, a potom sa rodičia čudujú, prečo majú deti poškodený charakter, zlé zdravie, vzťahy im nevychádzajú, prečo ich prenasledujú nešťastia.
Schopnosť urobiť iných šťastnými, starať sa o blízkych, schopnosť byť veselý a energický - to všetko prichádza, keď je v duši sila a energia. Keď prestaneme uctievať falošné idoly, vtedy inštinkty prestanú byť našimi nepriateľmi a stanú sa našimi pomocníkmi pri získavaní lásky. Ale na to treba urobiť prvý, hlavný krok - odpútajúc sa od všetkého, vykročiť smerom k Bohu. Začať dúfať len v lásku a byť pripravený stratiť všetko, ale lásku zachovať. Potom sa naša duša vzkriesi.

https://sk-sk.facebook.com/pg/sergejnikolajeviclazarev/posts/