Satelitný Internet od Amazonu vynesie prvé satelity na konci 2022 / Project Kuiper announces plans and launch provider for prototype satellites (SK, ENG) AKTUALIZOVANÉ / UPDATED

02.11.2021 17:41

"Projekt satelitného pripojenia k Internetu zabezpečovaného veľkou flotilou nízko letiacich satelitov *Kuiper od internetového giganta Amazon vynesie na orbitu prvé dva prototypy svojich satelitov až v poslednom štvrťroku budúceho roka." Viac tu:

https://www.dsl.sk/article.php?article=25539

TOP KOMENTY dsl.sk:

"Existuje vôbec nejaký odborník, ktorý by to schválil? Alebo na obežnú dráhu je možné umiestniť hociaké žiariče a ak to spôsobí 70% nárast rakoviny alebo nárast ďalších fyzických alebo psychických chorôb, tak za to výrobca nenesie zodpovednosť?
Snáď im tie satelity porieši jediná erupcia zo Slnka. (vrátane Muskových, pozn. red.)
Žiadny štát to neschválil, ale zasiahnutí sú tým všetky štáty a vlastne aj všetci ľudia!
Hygienici planéty, ktorí by sa starali o zdravie a najprv by zhodnotili dopady - nič také neexistuje, korporácie si robia čo chcú, sú to zločinci a hazardéri s ľudskými životmi. Do miest BTSky, do MHD a vlakov Wi-Fi a na orbitu satelity, to sú pokusy o genocídu a totálnu myšlienkovú kontrolu."

"To si nikdo nepoložil otázku či tie desaťtisíce satelitov Skylinku ,Amazonu a bohvi kto bude ďaľší , neurobia viac kozmického smetia aj problémov pre astronómov ? Nechápem ako je možné že to vôbec kompetentní dovolia?
Takmer všetky obývané oblasti sú pokryté mobilným alebo optickým internetom, tak načo ešte toto?"

 

ENGLISH:

"Amazon’s Project Kuiper will launch two satellites by Q4 2022 on ABL Space Systems' all-new RS1 rocket.

Amazon continues to make progress on Project Kuiper, a low Earth orbit (LEO) satellite constellation that will provide fast, affordable broadband to unserved and underserved communities around the world. This is a major, long-term initiative, and today we're excited to share plans to launch and deploy our first satellites." Read more here:

https://www.aboutamazon.com/news/innovation-at-amazon/project-kuiper-announces-plans-and-launch-provider-for-prototype-satellites

Note Biblik: no discussions with experts, no messages about health impacts, this is another f*cking experiment, which may cause diseases, cancer, psychic disbalance an many other problems. Corporations just continuing doing genocide and the rest of people will be afflicted with EM radiation. In our city we have 250 mikroWatt/m2 in nature! (measure range up to 8GHz only, device Extech 480846) The real situation could be much worse! Possible frequencies of this sh*t:  12-18GHz, 26.5-40GHz a 40-75GHz (frequencies of Elon Musk's satellites, source SK here, source ENG here)

 

UPDATE 1 / AKTUALIZÁCIA 1:

KUIPER ESTIMATED SAT COUNT & FREQUENCY RANGES

*KUIPER PREDP. POČET SATELITOV A ROZSAH FREKVENCIÍ:

"The proposed constellation includes 3,236 satellites at altitudes of roughly 365 miles, 380 miles and 390 miles (590 kilometers, 610 km and 630 km). Kuiper would serve customers between 56 degrees north (the horizontal line passing through Alaska, Canada and Scotland) and 56 degrees south (cutting off only Antarctica), the FCC documents show. The constellation would rely on three frequency ranges: 17.7 to 18.6 GHz, 18.8 to 20.2 Ghz and 27.5 to 30.0 GHz, all of which are in the so-called Ka-band of frequencies. Service could begin once just 578 satellites are in orbit." Source: https://www.space.com/amazon-kuiper-satellite-constellation-fcc-approval.html