TIPY NA FILMY O ZMYSLE ŽIVOTA (SK, EN) THE BEST MEANING OF LIFE MOVIES

08.09.2017 22:47

1.) LA BELLE VERTE - Nádherná Zelená ako chodia bytosti z iných planét na návštevu na našu Zem. Francúzsky film od režisérky Coline Serreau.

2.) INTERSTATE 60 (Diaľnica 60) - klasická rozprávka, ktorá nie je rozprávkou. Veľmi jednoduchý a zábavný film. V jednoduchosti je krása, týmto filmom to dokázal ale naozaj perfektne vystihnúť pán režisér Bob Gale!

3.) PURURAMBO - dokument slovenského režiséra Pavla Barabáša, o domorodcoch z tropických pralesov Papuy-Novej Guiney. Niektorí domorodci ešte nikdy nevideli bieleho človeka. Malé deti tam strašia takto: "Ak nebudeš poslúchať, z lesa príde biele strašidlo a zožerie Ťa!" Veru našim odvážnym kameramanom neraz išlo o život. Domorodci tam žijú v v drsných podmienkach vysoko na stromoch, používajú kamenné sekery a trpia chorobami, kde ich červy žerú za živa! Oni hovoria: PURURAMBO-SVET, KTORÝ JE DOBRÝ!

4.) AMAZONIA VERTICAL - krásny dokument slovenského režiséra Pavla Barabáša, aký dokáže natočiť len on. O miestach, z ktorých sa už človek nikdy nemusí vrátiť. Z dokumentu je cítiť niečo, čo som nikdy nevidel bežne v televízii (keď sa v našej domácnosti ešte nachádzala)

5.) BARRY LYNDON -  Toto je film pre tých, ktorý sa chcú poučiť z chýb druhých. Je to príbeh vašeho života, či už toho, ktorý teraz žijete, alebo toho, ktorý chcete žiť, a zároveň aj života, ktorý by ste žiť nikdy nechceli-toto dokáže dať do filmu iba pán Stanley Kubrick!

 

6.) KRÁĽOVA ALEJA L'ALLÉ DU ROI - dvojdielny francúzsky film režisérky Nina Companeéz, životný príbeh chudobného dievčaťa, ktoré sa prepracovalo na pozíciu 1. dámy. Ako sa z chudobnej vdovy pani Scaronovej stala ctihodná Madam de Maintenon. Niečo pre milovníkov historických filmov. Podľa skutočnej udalosti. Na uložto hľadajte pod názvom "L'Allée du roi" Po stiahnutí filmu z uložto treba pravým tlačítkom myši klinúť na spustený film a vybrať AUDIO/AUDIO STOPA/STOPA 2 (AUDIO/AUDIO TRACK/TRACK 2) Film bude hrať potom v kvalitnom slovenskom dabingu.

7.)POKOJNÝ BOJOVNÍK   - PEACEFUL WARRIOR, réžia Victor Salva - tu si treba kôli hlbokým myšlienkam, ktoré vám odhalí film zobrať pero a papier a zapisovať si ich. Život vám môže zmeniť jediný citát, jediné stretnutie, alebo hoci aj jediný nápis na bilboarde. Je vhodné hlboké myšlienky z filmov, kníh alebo zo života zapísať si do zošita alebo na papier.

 

Filmy nájdete aj na ulozto.sk ←Naučte sa túto perfektnú vec používať. Pokiaľ si chcete niektorí stiahnuť film  v pôvodnom znení, súbor titulkov je obvykle na uložto "nazovfilmu.srt" České a slovenské titulky nájdete aj na titulky.com

 

ENGLISH: PLEASE WATCH PURURAMBO IN ENGLISH. THIS IS AN AMAZING DOCUMENT FROM OUR SLOVAK DIRECTOR Mr. PAVOL BARABAS. WE ARE SURE THIS  DOCUMENT IS WORTH YOUR TIME: https://www.youtube.com/watch?v=fKADllB7tcg