UBLOCK ORIGIN: PERFEKTNÝ DOPLNOK NA BLOKOVANIE REKLÁM A YOUTUBOVÝCH REKLÁM / UBLOCK ORIGIN: A PERFECT TOOL FOR BLOCKING ADS AND YOUTUBE ADS (SK, ENG)

23.01.2023 13:53

UBLOCK ORIGIN: PERFEKTNÝ DOPLNOK NA BLOKOVANIE REKLÁM A YOUTUBOVÝCH REKLÁM / UBLOCK ORIGIN: A PERFECT TOOL FOR BLOCKING ADS AND YOUTUBE ADS

Inštalácia pre FireFox: napíšeme about:addons ako stránku a stlačíme Enter, vyhľadáme si ublock origin, nainštalujeme a reštartujeme prehliadač. Takto sú reklamy blokované, ani youtube by viac nemal pred videami vnucovať reklamu! Vďaka Pánu Bohu a vďaka šikovným programátorom je možné používať internet i youtube bez otravných reklám!

Poznámka Biblik: V nastaveniach operačného systému i každého internetového prehliadača je vhodné nastaviť režim Private mode (inkognito), vypnúť všetku telemetriu alebo nast. "nikdy neukladať históriu" + nikdy neodosielať dáta ani Mozille ani Microsoftu, nikomu)

Tí, ktorí  majú chuť a energiu sa učiť, môžu namiesto operačného systému Windows vyskúšať Debian, Fedoru príp. Ubuntu alebo inú distribúciu Linuxu, z ktorých väčšina sú bezplatné vrátane mnohých vynikajúcich programov! Napríklad Fedoru i mnohé iné distribúcie Linuxu je možné vyskúšať i bez inštalácie, jednoducho spustením z USB kľúča. Pre monitory s vysokým rozlíšením je vhodné sťahovať Linux s rozhraním KDE Plasma. Napr. v Debiane sa rozhrania volia pri inštalácii, môžete si nainštalovať všetky a vyskúšať, ktoré vám najviac vyhovuje.

Ubuntu má širokú celosvetovú komunitu a pravdepodobne i najlepšiu kompatibilitu ovládačov, Debian má slovensko-české fórum plné ochotných a skúsených požívateľov. Linus Torvalds používa Fedoru, lebo Debian 10 mal naozaj zložitý installer :-) Vývojár nie je technik. Ako si vybrať distribúciu Linuxu? Podľa sympatií.Dell ponúka špičkové notebooky s Ubuntu. Problémom v linuxe môžu byť niekedy najmä grafické ovládače, ovládače tlačiarne, a regulácia jasu displayov OLED notebookov. Nové PC a notebooky môžete vyberať s kompatibilitou pre Linux. Pri výbere akéhokoľvek nového PC, notebooku či tabletu (Windows, Linux, Apple) môžete využiť službu Biblik.sk: PORADENSTVO A NÁVRH NOVÉHO PC, MONITORA, TABLETU, NOTEBOOKU:

https://www.biblik.sk/sluzby-pre-vas/

 

 

ENGLISH:

UBLOCK ORIGIN: A PERFECT TOOL FOR BLOCKING ADS AND YOUTUBE ADS

installation for FireFox: write about:addons as a web page, press enter, search for ublock origin, install, restart browser. From now on, all ads and youtube ads should be disabled permanently! No annoying ads and no ads before youtube videos anymore! Ublock origin is a really useful tool! Thanks God, thanks to programmers!

Note Biblik: Inkognito or private browsing mode should be always a standard, and telemetry always disabled (never send data to mozilla, never send data to microsoft, etc.)

Get a love for teaching and who has got energy to teach new things - you can get rid of Windows, you may try Debian, Fedora or Ubuntu, or any other Linux distribution. You can run Fedora and many other Linux distributions from USB key, without any installation. For 4k+ monitors good to download your Linux distribution with KDE Plasma.

Debian 11 installer including all desktop enviroments, in Debian installer you may tick to install all, and at startup you can always select and try any of them.

Ubuntu for beginners (comunity + drivers compatibility), Slovakia and Czech republic has got perfect Debian forum. Torvalds uses Fedora. Use what sounds best for your heart. Hope this helps. You may get an advice using Biblik.sk services:

https://www.biblik.sk/products/it-poradenstvo/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!