V BRATISLAVE CHCÚ VYMIEŇAŤ NORMÁLNE SVETLÁ ZA LED - UKÁŽKOVÝ PRÍKLAD MAFIÁNSKYCH PRAKTÍK A ĎALŠÍ KROK K POŠKODZOVANIU ZDRAVIA A MYŠLIENKOVEJ KONTROLE

20.12.2021 11:12

"Hlavné mesto Bratislava plánuje do roku 2025 vymeniť všetkých takmer 50 tisíc svietidiel verejného osvetlenia v správe mesta za LED svietidlá. " Viac tu: https://www.dsl.sk/article.php?article=25683

TOP KOMENTY:

"Ukážkový príklad tunelovania verejných financií. Verejné osvetlenie Bratislavy bolo doteraz v správe súkromnej firmy - Siemensu. Keď prišlo k tomu, že je potrebné osvetlenie modernizovať - hádam by to len nebolo na náklady súkromnej spoločnosti. Osvetlenie si pekne prevzalo mesto späť do svojej opateri
https://lnk.sk/hlvm
a po modernizácií ho bude možné opäť posunúť súkromníkovi.
Rovnaký princíp ako pri modernizácií železničnej trate na slovensku. Hádam si len nemyslíte, že to bolo realizované pre blaho občanov a vyššiu rýchlosť?! Stará trať nestačila pre potreby nákladnej dopravy ktorú prevádzkuje súkromná spoločnosť a tam si ju za peniaze daňových poplatníkov nechali zmodernizovať. Takže tak, ja len aby ste vedeli, ktorá bije,"

"Sodium vapor lamps are some of the most efficient lamps in the world. They have an efficiency of up to 190 lumens per watt compared to an incandescent street lamp which has between 15 and 19 lumens per watt." Jediny problem sodikoviek je ze su nechutne zlte, ale za par rokov budu tie krasne biele ledky zase menit za zlte 3000k lebo to rusi spankovy rezim :D biznis a biznis a este raz biznis. Kvalitne ledky maju max 180lm/w, bezne dostupne cree a osramacke nejakych 120-150. Snad ako argument by som bral ze sodikove svietidla maju efektivitu znizenu degradujucim krytom od tepla, taktiez samotne znizuju casom vykon. Ale aj ledky znizuju vykon vekom preto sa pouziva priemyselny standard L70 kde sa zabezpeci ze za 50000 hodin klesne jas na max 70% potrebneho vykonu (zvacsa sa to riesi vacsim vykonom nez je potrebne).

"U nas v obci ked vymenili sodikove lampy za LEDky tak z mojho okolia to nikto nepochvaloval, ba naopak. Krasne svietili pod seba LEDky ale stare lampy ked boli na kazdom druhom stlpe tak svietili i do stran a bol to plynuly prechod zo svetla do tmy a medzi lampami bolo aspon trochu vidiet. Tieto LED maju moc ostry zaber takze z plneho svetla do tmy to je tak 3 metre a dalsia lampa az za 20m."

"

Slepa blatisrava o 3, 2, 1... zas tie debilne ledky a este vo verejnom sektore, to velmi uzke vyzarovane spektrum s modrou zlozkou a este PWM! Dierky do sietnice budu celkom casty problem coskoro asi ako rakovina. Co uz, za debilitu sa plati. Radsej keby nejaky vakcinacek chodil zapalovat sviecky po uliciach."

Poznámka Biblik: O svetidlách LED veľmi zaujímavý článok tu:

https://www.uspornaziarovka.sk/forum/2012/03/02/nove-vyskumi-bielych-led-cipoch-nasom-organizme/

Domov by som si LED ani žiadne trubice napustené plynom (tzv. úsporné žiarivky) nenamontoval za nič na svete! Ale kto chce na sebe robiť experimenty, môže tým kľudne svietiť! (snáď nikto nebude nikoho nútiť používať toto svinstvo 100x opakovaním slovíčka po_vinné (či pretože nám hovoria gójovia, myslia bovinné?) V jednom z našich článkov sme písali, že ak používate LED svetlo a bolieva vás hlava, malo by stačiť k LED pridať jednu klasickú žiarovku.

Propagácia LED je iba ďalším pokusom o myšlienkovú kontrolu, obnovovacie frekvencie týchto čipov a farba svetla sa možu s každou dodanou sériou meniť, vplyv na mozog a organizmus človeka - t.j. efekty myšlienkovej kontroly sa dajú jednoducho upravovať tak, ako elity považujú za žiadúce...

Subj. LED na mňa pôsobí oslepujúco a to kmitanie, ktoré vnímam je ako stroboskopický efekt. Je to niečo odporné! Iba raz som videl celkom príjemný, žltými LED osvetlený byt, ktoré nekmitali. Majiteľ bytu, známy fyzik, starostlivo vyberal toto osvetlenie. Ale bol som v takomto byte iba pár minút na návšteve, neviem, či je vôbec možné bez zdravotnej ujmy s týmto svietiť. Bolesti hlavy (ktoré u majiteľa začínali vždy na jeseň) a vedel, že sú následkom používania týchto čipov, vyriešil pridaním jednej žiarovky do miestnosti, kde sa dlhodobo zdržuje.

 
Dlhodobejšia skúsenosť s LED a úspornými žiarivkami:

Bol som cca týždeň v dome, kde používajú LED. Po pár dňoch som začal vidieť úplne iné farby! A to aj cez deň, po vyjdení von, tráva bola namiesto zelenej modrá a pod. - Jednoznačne na 100% spôsobené týmto odporným svetlom! 

 
Skúsenosti s LED osvetlením v TN:

Keď som chodieval v noci na precházky, aby si trochu moje oči oddýchli od obrazovky PC, musel som sa vyhýbať zónam s LED osvetlením. Moje oči si pri tomto odpornom svetle neoddýchnu! Okrem iného, normálne to podľa mňa nesvieti, keď okolo toho idete, iba to oslepuje, vyrušuje a znervózňuje, a to je zrejme účel!

Niektorí ľudia na svietenie okrem LED používajú ešte aj rôzne "úsporné žiarivky". Úsporné žiarivky, sú obvykle plné jedovatých plynov, častokrát ortuťových výparov, a tieto výpary samozrejme unikajú a kontaminujú ovzdušie v miestnosti. (informácia z dokumentu Bulb Fiction - Slovensky tu) Takzvané "úsporné" svetlá kontaminujú životné prostredie jednak pri výrobe a jednak vlastne kontaminujú aj prostredie, kde sa s nimi svieti. Je to iba môj osobný názor, ale prostredie, kde sa svieti LED a úspornými žiarivkami považujem za znečistené, jedovaté, kontaminované a moje telo a oči hovoria: Choď z dosahu týchto paprskov čím skôr preč! Teda, LED sa vyhýbam ako môžem, na svietenie používam iba klasické žiarovky a zónam s LED osvetelním sa radšej vyhýbam. Prestal som už dávno chodiť aj do reštaurácií, jednak kôli Wi-Fi, ktoré kontaminuje vodu a jedlo a jednak kôli LED, ktorých kmitanie neznesiem, ale to preblikávanie nevidia všetci.

Zaujímavé informácie má aj Dr. Rauni Kilde, o týchto svetlách spomenula, že sú robené presne za účelom programovania človeka, t.j. LED sa používajú ako ďalší článok myšlienkovej kontroly.