ZOHAR: NAŠOU ÚLOHOU JE PRIAŤ SI PRÁVE TO, ČO NÁM STVORITEĽ CHCE DAŤ

27.09.2023 18:23

biblik.sk/zohar

Ak poznáme cieľ každého Stvoriteľovho činu, môžeme pochopiť Jeho úmysly a Jeho jednotlivé činy.

Vmysli sa do tohoto: ak zámer stvorenia spočíval v naplnení stvorení, zaväzuje nás to vytvoriť v dušiach obrovské prianie prijať to, čo sa im rozhodol dať. 

Vskutku, ak si Stvoriteľ praje naplniť sebou alebo svojim svetlom (čo je pre nás to isté, pretože nie sme schopní hovoriť o samotnom Stvoriteľovi, ale to, čo z Neho vnímame, nazývame svetlom), to jediné, čoho sa "nedostáva" aby Jeho prianie mohlo byť uskutočnené, je stvoriť prianie byť naplnený tým, čo On si praje dať. 

Podobá sa to matke, ktorá ľutuje, že si dieťa nepraje zjesť to, čo mu ponúka. A ona by v ňom tak chcela vytvoriť také prianie! Preto všetko stvorenie nepredstavuje nič viac, než prianie naplniť sa tým, čo si Stvoriteľ praje dať. Okrem túžby po potešení, egoizme, Stvoriteľ nestvoril nič, pretože samotné potešenie je v Ňom. 

Všetko stvorenie sú iba rôzne veľké priania naplniť sa: všetko, čím sa od seba navzájom líšia duchovné alebo materiálne objekty, všetko, čo určuje ich ľubovoľné vlastnosti, na všetkých úrovniach života, rozvoja, civilizácií, všetko, čo delí prírodu na neživú, rastlínnú, živočíšnu a človeka - to všetko je iba rozdiel vo veľkosti priania naplniť sa. 

V skutočnosti bolo stvorené iba prianie naplniť sa a sú to len jeho rôzne dávky, čo vytvárajú ako duchovné tak i materiálne objekty, a rovnako ich správanie, pretože správanie je dôsledkom prianí.

Keď v nás Stvoriteľ mení naše priania, vyvoláva v nás myšlienky a činy dosiahnuť toho, čo si prajeme, a to znamená že nás riadi. Preto, ak sa chce človek zmeniť, to jest zmeniť svoje priania, musí prosiť Stvoriteľa, aby v ňom tieto zmeny vykonal. 

Na to však je treba si uvedomiť, že práve Stvoriteľ mi dáva priania, čo by som chcel na sebe zmeniť, že Stvoriteľ počuje moju prosbu, že je schopný mi pomôcť, že iba On mi dáva a vytvára všetky okolnosti na to, aby som sa na Neho obrátil, atď. 

A veľkosť naplnenia sa mení veľkosťou priania ho získať; ak je prianie obdržať viac, v rovnakej miere je väčšia veľkosť naplnenia, ak je prianie naplniť sa menej, o toľko sa zmenšuje naplnenie z prijímania. Preto zámer stvorenia sám zaväzuje, vytvoriť v dušiach nadmerné prianie prijímať, zodpovedajúce nadmernému naplneniu, ktoré sa Všemohúci rozhodol dušiam poskytnúť, veď veľké priania a veľké naplnenia sú vzájomne spojené. 

Iba túžba po potešení, hlad a snaha o niečo určuje veľkosť naplnenia, keď človek získa, čo žiadal. Vybrané pokrmy neprinesú žiadne potešenie, ak človek nemá hlad, ak je sýty alebo chorý. A naopak: ak je človek hladný, potom i z toho najjednoduchšieho pokrmu je možné obdržať pocit obrovského potešenia. Preto je našou úlohou priať si práve to, čo nám Stvoriteľ chce dať." cit. Michael Laitman, kniha ZOHAR:

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte boj za slobodu, podporujte protisatanský a protifašistický odboj / Please support the fight for freedom, please support antisatanic and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!