BRIGHTSIDE.ME: 6 VAROVNÝCH SIGNÁLOV NEDOSTATKU VITAMÍNU D / BRIGHTSIDE.ME: 6 WARNING SIGNS OF THE LACK OF VITAMIN D (SK, ENG) (+Poznámka Biblik DÔLEŽITÉ) (SK, ENG)

07.12.2022 18:36

BRIGHTSIDE.ME: 6 VAROVNÝCH SIGNÁLOV NEDOSTATKU VITAMÍNU D

Originál článok tu (anglicky), v slovenčine je nejaký rýchly preklad na topdesat.sk tu

ZDROJE VITAMÍNU D podľa portálu brightside.me:

"Tučné ryby, vaječné žĺtky, fortifikované mlieko (obohatené o vit. D) alebo jogurt a SLNEČNÉ KÚPELE"

Poznámka Biblik: niektorí sa môžu dobre cítiť, ak občas do jedálničku zaradia kvalitné domáce vajcia - ideálne surové miešané žĺtky, napr. s trochou lokálneho domáceho medu a mandľovou múkou. Surové žĺtka s hocičím nie je vhodné kombinovať, hodí sa najviac med a mandle, príp. aj vlašské orechy.

Na slano je vynikajúca omeleta z domácich vajec a bio pohánkovej krupice.

Na smaženie je v zime vhodné a veľmi chutné napríklad maslo ghí. V zime nie sú príliš vhodné oleje ako olivový a kokosový. Kokosový olej môže pôsobiť veľmi ochladzujúco! Kyselina laurová v kokosovom oleji sa v tele mení na silno liečivú látku monolaurín, preto sa kvalitný kokosový olej užíva po lyžičkách ako liek - viď článok Biblik.sk tu

Dobre môže pôsobiť na náladu najbližších 24-36 hodín kvalitná treščia pečeň. Kvalitné tuky, kvalitné mäso s vlastnými masťami, oleje a orechy, ktoré vám idú na chuť (bio arašidy, bio mandle*, para orechy, vlašské orechy atď). Keď sa telo doplní chýbajúcimi vitamínmi a minerálmi, potom možno mandle, arašidy a orechy nebudete vyhľadávať. Bdejte a všímajte si, čo vám naozaj chutí a kedy je to už nezdravé (napr. časté chute na sladké môžu poukazovať na plesne a kvasinky)

*Kvalitné bio mandle so sušenými hrozienkami sú dobrá "núdzová strava" :-)

Vitamín D sa zdá byť veľmi vhodné aj dopĺňať:

Vitamín D napr. rybí olej Dr. Jozef Zima

POZOR! pH vody, ktorú pijete by ste mali VŽDY poznať!

Pri chronických chorobách a chronickej únave skontrolujte pH vody! (a takisto si všímajte, či sa únava dostavuje po zjedení sladkého - potom vylúčiť cukor, zaradiť po troškách kvalitný lokálny med a regenerovať pankreas)

Ak je pH vody pod 7, dá sa to riešiť zmenou filtra, ionizátorom alebo napr. štipkou Tepperweinovej zmesi do každého pohára vody, čím sa zvýši pH vody a zároveň sa organizmus bezpečne pomaly sýti chýbajúcimi minerálmi (príliš veľa Tepperweinovej zmesi naraz môže ovplyvniť dýchanie a srdečný rytmus), koncentrované vitamíny a minerály začínať vždy s minimálnymi dávkami! Niektorí citlivejší ľudia dobre neznášajú bežne odporúčané dávky vitamínov a minerálov.

•  pH vody, ktorú pijete, by ste mali vždy dobre poznať!

• pH vody pod 7 môže pôsobiť chronickú únavu a mnoho ďalších problémov a chorôb

• Ako čistiť vodu ak nemáte reverznú osmózu alebo iný kvalitný filter? Štrukturovaná voda - pozri dolu v Poznámke v tomto článku

 

ENGLISH:

For very interesting informations please translate the above slovak article ↑ Thank you. Biblik.sk

"Around 1 billion people worldwide are estimated to have a deficiency in vitamin D." read more here:

https://brightside.me/inspiration-health/6-warning-signs-that-you-are-lacking-vitamin-d-808135/

    Food sources: improving your diet should always be the first choice, and food like fatty fish, egg yolks, fortified milk, and yogurt are good sources of vitamin D.
    Supplements: you may want to ask your doctor about the dosage that is best for you to consume daily. But you don’t need a prescription to get vitamin D supplements, since you can buy them over the counter.
    Sunbathing: while this is the most natural way to receive your vitamin D, you have to be careful about the times of the day you expose yourself to sunlight. It’s best if you apply sunscreen 20 minutes before going out in the sun and avoid the time frame between 10 AM — 4 PM. Make sure you re-apply your sunscreen after you do an activity, like swimming, or after 2 hours since the first application."

__________________________________________________________________________________________________

Biblik.sk

POD TOUTO VLAJKOU BOJUJEME PROTI SATANISTOM A FAŠISTOM, POD ČERVENOU VLAJKOU BOJUJEME ZA SLOBODU A ZA NOVÝ, HARMONICKÝ ŽIVOT V NORMÁLNOM SVETE
 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Prosíme vás o podporu / Please support:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU