HLAVNÝ PROKURÁTOR HAAGSKEHO TRIBUNÁLU CARLA DEL PONTE OZNAČILA POUŽÍVANIE OCHUDOBNENÉHO URÁNU ZA VOJNOVÝ ZLOČIN

28.03.2023 16:35

hlavnespravy.sk

"V roku 2001 Carla Del Ponte, vtedajšia hlavná  prokurátorka Medzinárodného trestného tribunálu Haagskeho tribunálu pre bývalú Juhosláviu, označila použitie zbraní s ochudobneným uránom zo strany NATO za „vojnový zločin”. Odvtedy sa hovorí o takzvanom „balkánskom syndróme“ – súbore chorôb,  ako sú Hodgkinove lymfómy a iné formy rakoviny. Teraz, keď ich Veľká Británia zvažuje posielať na Ukrajinu, náhle sa stávajú „neškodnými“" Viac tu:

https://www.hlavnespravy.sk/byvala-prokuratorka-haagskeho-tribunalu-oznacila-pouzivanie-ochudobneneho-uranu-zo-strany-nato-za-vojnovy-zlocin/3090430

TOP KOMENTY:

"Použitie ochudobneného uránu = POUŽITIE JADROVÝCH ZBRANÍ!!! Bombardovanie NATO ma za následok smrť 3 500 až 4 000 ľudí, pričom asi 10 000 bolo zranených, z toho dve tretiny tvorili civilisti. Hmotné škody dosiahli až 100 miliárd dolárov. Počas troch mesiacov bombardovania zhodilo NATO na Srbsko 15 ton ochudobneného uránu. Následkom toho sa Srbsko stalo európskou krajinou číslo jeden v oblasti výskytu onkologických ochorení. Počas prvých 10 rokov po bombových útokoch na rakovinu v krajine ochorelo asi 30 000 ľudí, z ktorých 10 000 až 18 000 zomrelo.

Ochudobnený urán (DU) je urán, v ktorom je okrem hlavnej zložky 238U podiel rádionuklidu 235U znížený na 0,23 % (v porovnaní s prírodným uránom, v ktorom sa 235U nachádza v množstve 0,7 %). Ochudobnený urán je odpadový produkt v procese obohacovania prírodnej uránovej rudy na použitie v jadrových reaktoroch a v jadrových zbraniach. Treba zdôrazniť, že 235U je zdraviu škodlivá zložka."

"Zapad=anglosasi, maju jediny ciel.Rozostvat slovanov a vyuzit konflikt na vojnu medzi nimi. Znicit ich a rozvratit po kazdej stranke. Hlavne vyvrazdit!"

"Británia sa dopúšťa vojnového zločinu a všetky pravdovravné médiá sú totálne ticho"

 

Súvisiace články:

Použitie nábojov s ochudobneným uránom povedie ku kontaminácii veľkého počtu obrábaných plôch / The use of shells with depleted uranium will lead to the contamination of a large number of cultivated areas (SK, RUS, ENG)
https://www.biblik.sk/news/pouzitie-nabojov-s-ochudobnenym-uranom-povedie-ku-kontaminacii-velkeho-poctu-obrabanych-ploch-the-use-of-shells-with-depleted-uranium-will-lead-to-the-contamination-of-a-large-number-of-cultivated-areas-sk-rus-eng/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Prosíme vás, podporujte našu prácu / Please support our work:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!