Koalícia Kollára s Matovičom je hlboko protislovenská. Treba ich brať ako hlboko protislovenské živly a nahlas o tom hovoriť.

03.07.2020 12:05

- -  Poznámka Biblik: Istá vec je, že priemerná morálna úroveň na vedenie štátu nestačí. Ale dnes už je nemožné, aby takého človeka, ktorý dnes sedí v premiérskom kresle či na hrade brali vážne! V minulosti ešte bolo možné celkom úspešne hrať trápnu hru: mnohí verili spitému Havlovi, mnohí verili na teroristov z 11. Septembra... Čím väčší blbec a čím horší charakter, tým bolo lepšie dosadiť ho do funkcie! (všimnite si, že naschvál sa takí vyberali) Alebo čím väčšia lož, tým viac sa oplatilo kričať ju do sveta! Lebo spochybniť lož kolosálnych rozmerov by znamenalo, že vláda tak strašne klamala, že by to bola megakonšpirácia! Väčšine ľudí sa jednoducho zdalo nemožné, že by americká vláda mohla pozabíjať ľudí a naložiť výbušniny do newyorských mrakodrapov! Keď hrali v roku 2001 ten scénar s teroristami a zabíjali ľudí, mohli by to zopakovať napríklad scénarom s pandémiou a úmyslene nakaziť ľudí napr. cez vakcíny, alebo rozsýpať vírusy z lietadiel? Akých ľudí by ste potrebovali mať vo vedení štátu, aby ste mohli robiť čo sa vám zachce? Slabých a plytkých, ideálne s nejakým utajeným škandálom z minulosti. Ak by sa takí náhodou niekedy chceli postaviť proti neprávosti, aby hneď vyšlo na javo, že sú opilci, podvodníci, lesby, homosexuáli, zvrhlíci, zlodeji alebo pedofili, či nebodaj členovia nejakých tajných či satanských spolkov pijúci krv zavraždených detí! Takto poviazaných ľudí a ani tie mnohé rôznorodé Havloidné typy vôbec nenapadne aby kládli odpor! Oni si ešte častokrát myslia, že ešte robia na niečom veľkom! Ak by náhodou zapochybovali a chceli robiť niečo sami, rozniesli by ich na kopytách.

Dnes už však väčšina ľudí vie, že niektorí ľudia vo vedení štátu sú vyslovení cirkusanti, ktorí zo seba ani nedodážu nič hlboké vydať. Ich pôsobenie je deštruktívne, sú neschopní viesť štát, preto štát otvorene riadia cudzie mocnosti. Väčšina ľudí tiež už veľmi dobre vie, že celý koronavírus bola aj je trápna propaganda! Je zaujímavé, že to, čo v minulosti išlo viac-menej hladko, dnes už nie je možné - propaganda sa míňa účinkom a vnútorne plytkí ľudia sa dokonca už ani nemôžu pretvarovať! Už im nikto neverí! Čo sa to s tým svetom deje? Začínajú sa kontrakcie a celý teror s vymysleným koronavírusom je počiatkom predpôrodných bolestí sveta? Satanisti sa snažia prerodiť svet tak, aby im väčšina ľudí odovzdala moc - aby sa nechali očkovať ich prašivými vakcínami a aby dali legitimitu ich svetovláde a jednotnej digitálnej mene, ktorá predpokladá očipovanie každého človeka. Naopak kresťania očakávajú, že prežijú nadchádzajúci teror a konečne aj na Zemi bude vládnuť skutočný Kráľ - Boh a Jeho Syn Pán Ježiš Kristus spoločne s tými, ktorí Ho milujú a túžia po spravodlivosti.

"A nové nebesia a novú zem podľa jeho zasľúbenia čakáme, v ktorých prebýva spravedlivosť." 2. List Petrov 3:13

-  -  -

 

 

Juraj Draxler (*13.12.1975)

https://www.facebook.com/draxlerjuraj/

"Koalícia Kollára s Matovičom je hlboko protislovenská.

A to bez ohľadu na to, či sa na záujmy Slovenskej republiky pozeráte skôr z občianskeho alebo kultúrno-historického pohľadu.

V zahraničnej politike tu panuje prísne vazalský princíp. Nejde len o také veci, ako včerajšie akože uznanie venezuelského opozičného politika za hlavu štátu. Bez ohľadu na to, čo si kto myslí o Madurovom režime, americkou vládou podporovaná opozícia, ktorej úplne tragikomicky nevyšiel ani zo zahraničia hlasno podporovaný puč, evidentne tiež nemá veľmi silné nároky na legitimitu. Jediný dôvod, prečo sme ju "uznali", je americký tlak, pričom vláda sa podvolila bez akejkoľvek vnútornej diskusie. Koniec-koncov, za ministra obrany máme človeka, ktorý je niečo ako vyslancom záujmov západných zbrojárskych firiem (aj časť bratislavskej kaviarne býva šokovaná, keď majú možnosť nazrieť do pozadia akože bohumilej diskusnej organizácie Globsec).
Ja osobne rešpektujem aj "silne prozápadných" ľudí, ak tomu veria a majú to nejako vyargumentované. Ale toto, čo sa tu z hľadiska zahraničnej politiky dostalo k moci, sú presne potomkovia súdruhov spred roku 1990, zvyknutí poslušne plniť vôľu tej mocnosti, ktorú považujú v danej ére za šéfa.

Ešte horšie je to z hľadiska vnútornej politiky. Roky hlasno hovorím, že Slovensko potrebuje silnú kultúrnu politiku: podporu domácich umení, učenia sa našej histórie, kvalitne nastavenú mediálnu politiku. Dnes máme vo vláde ľudí, ktorých si väčšinou ani pri najlepšej vôli nedokážete predstaviť inteligentne diskutovať o divadelnej hre alebo o filme. A čo sa týka médií, tam je pre nich zlatým štandardom bulvár, tým sami žijú.

A nakoniec je tu morálka. Slovensko zvlášť dnes potrebuje zdôrazňovať tradičné hodnoty, pochádzajúce z gréckej, rímskej, kresťanskej tradície: cnosti v občianskom živote, zodpovednosť jednotlivca pred sebou samým či pred bohom, potrebu riadiť sa systémom morálnych zásad. Namiesto toho máme verejný život zanesený všetkým tým, čo možno považovať za nízke: lož, pretvárka, podlosť, zbabelosť, ohýbanie pravidiel, narcizmus. Niežeby to tu predtým vo verejnom živote nebolo. Ale títo sa za to ani nehanbia a robia z toho oficiálnu politiku aj morálku.

A majú tú drzosť, vyslovene drzosť, tvrdiť, že oni sú ochrancami niečoho tradičného, ako jeden vyplzlý bývalý vekslák, alebo ako jeden histrionik*, ktorý sa dokonca tvári ako kresťan, pritom je napríklad v každom okamihu pripravený okolo seba hádzať kameňmi, nech je trafený každý, okrem neho.

Ako hovorím, treba ich brať ako hlboko protislovenské živly a nahlas o tom hovoriť."

 

*histrionik - neprimerane teatrálny alebo dramatický charakterom alebo štýlom

(angl. histrionic - excessively theatrical or dramatic in character or style)