MOBIL, BEZDRÔTOVÉ SLÚCHADLÁ A BEZDRÔTOVÉ ZARIADENIA BY MALI BYŤ ĎALEJ OD HLAVY / CELL PHONE, WIRELESS HEADPHONES AND WIRELESS DEVICES SHOULD BE KEPT AWAY FROM YOUR HEAD (SK, ENG)

03.05.2022 09:56

MOBIL, BEZDRÔTOVÉ SLÚCHADLÁ A BEZDRÔTOVÉ ZARIADENIA BY MALI BYŤ ĎALEJ OD HLAVY

Zatiaľ nepoznáme spôsob, ako urobiť bezdrôtovú technológiu bezpečnú. Prirodzené by bolo, ak by ste čítali aspoň návod od svojho mobilného telefónu. V návodoch od mobilných telefónov je jasne napísané, že vždy mobil sa má držať v určitej vzdialenosti od hlavy. Niektoré návody môžu udávať: "držte mobil najmenej 1 centimeter od tela/hlavy", niektoré návody udávajú "držte mobil najmenej 2,5cm od tela/hlavy":

Aká je vlastne bezpečná vzdialenosť? Osobne si myslím, že minimálne 4 metre (deti, novorodenci, mamičky by vôbec nemali používať mobily ani Wi-Fi v blízkosti detí)

Ak dospelá osoba telefonuje z mobilu, je dobré držať mobil od hlavy čo najďalej ako je možné. Ideálne položiť a používať reproduktor. Prípadne slúchadlá, nemali by však obsahovať kovové drôty, ako bežné slúchadlá. Existuje možnosť vedenia zvuku cez vzduchové trubice, príklad takých slúchadiel + video nájdete na tejto stránke.

Aj keď sa vám to mnohým zdá normálne, súčasná bezdrôtová technológia (mobily, Wi-Fi, bluetooth zariadenia) jednoducho nie je bezpečná! Viac bývalý riaditeľ Microsoftu Frank Clegg v krátkom videu:

Z hľadiska bezpečnosti vyžarovania podľa našich doterajších meraní je bezpečná iba samostatná GPS (alebo metóda navigácie iba GPS, t.j smartphone je možné považovať podľa doterajších výsledkov meraní za bezpečný, keď má vypnuté všetky siete, vypnuté bluetooth, Wi-Fi a má zapnuté iba GPS. Smartphone kôli ustavičnému vyžarovaniu (cca každých 10 sekúnd) podľa nás nie je bezpečný ani pri vypnutých dátach! Za bezpečný by som podľa doterajších meraní považoval smartphone/tablet s aktivovaným letovým režimom a zapnutou iba GPS. Konkrétne výsledky meraní nájdete v týchto článkoch

Pri používaní bezdrôtových zariadení, Wi-Fi a mobilov, existuje určitá pravdepodobnosť vyrazenia elektrónu z obalu a čím vyššia frekvencia tým je vyššia pravdepodobnosť, že dôjde k poškodeniu bunky. Teda, je monžé predpokladať, že človek, ktorý používa smartphone a bezdrôtové technológie má oveľa menšie šance udržať telo zdravé. (a vlyv bezdrôtových technológií a vyžarovania displejov na spánkový režim a psychické zdravie je známy, možno si stačí všímať, aké efekty má používanie mobilu/počítača tesne pred spaním. Spánok by mal byť oveľa kvalitnejší, ak niekoľko hodín pred uložením sa na spánok človek nepoužíva mobily, počítače a televíziu )

 Komentár fyzika o rizikách žiarenia bezdrôtových zariadení si môžete prečítať:

Na ionizovanie materiálu potrebuješ nejakú frekvenciu žiarenia, čo vysoké frekvencie spĺňajú, ale nízke frekvencie ich spĺňajú s určitou pravdepodobnosťou pomocou tunelového javu (potrebnú energiu si môžu prepožičať). Žiarivý výkon je rôzny v rôznych smeroch a v rôznych vzdialenostiach (dôležité sú násobky vlnovej dĺžky) a ešte sú tu rôzne odrazy a konštruktívne interferencie. Okrem toho chemické reakcie prebiehajú pri rôznych teplotách rôzne a žiarenie ovplyvňuje pravdepodobnosti, či sa daná reakcia uskutoční alebo nie (natočenie molekúl, vzdialenosti, energetický stav (vibrácie, rezonancie)). Takže napísať, že EM žiarenie vôbec neovplyvňuje človeka zlým smerom je zavádzajúce.

Viac tu: https://www.biblik.sk/news/nebezpecenstva-elektromagnetickeho-ziarenia-a-radiova-technologia-ako-mozny-sposob-manazovania-koronavirusu/

"Na ionizovanie materiálu potrebuješ nejakú frekvenciu žiarenia, čo vysoké frekvencie spĺňajú, ale nízke frekvencie ich spĺňajú s určitou pravdepodobnosťou pomocou tunelového javu (potrebnú energiu si môžu prepožičať). Žiarivý výkon je rôzny v rôznych smeroch a v rôznych vzdialenostiach (dôležité sú násobky vlnovej dĺžky) a ešte sú tu rôzne odrazy a konštruktívne interferencie. Okrem toho chemické reakcie prebiehajú pri rôznych teplotách rôzne a žiarenie ovplyvňuje pravdepodobnosti, či sa daná reakcia uskutoční alebo nie (natočenie molekúl, vzdialenosti, energetický stav (vibrácie, rezonancie)). Takže napísať, že EM žiarenie vôbec neovplyvňuje človeka zlým smerom je zavádzajúce." Viac tu: https://www.biblik.sk/news/nebezpecenstva-elektromagnetickeho-ziarenia-a-radiova-technologia-ako-mozny-sposob-manazovania-koronavirusu/

Zaujímavé o rizikách mobilov Dr. Thomas Cowan - krátke video:

https://www.biblik.sk/news/dr-cowan-virusy-nie-su-pricinou-nicoho-nove-ochorenia-suvisia-s-novym-elektromagnetickym-polom-pouzivanie-mobilu-je-nezlucitelne-so-zdravim/

 

ENGLISH:

CELL PHONE, WIRELESS HEADPHONES AND WIRELESS DEVICES SHOULD BE KEPT AWAY FROM YOUR HEAD

All red links in slovak article english. Why you should keep your cell phone away from your head? Simply, there's some probability, the electron will be kicked from atom, otherwise, there's some probability, cell phone, bluetooth and wireless devices may damage cells. As the frequency is higher, the probability of kicking electron is higher. You may translate the above slovak article with commentary of scientist, or google quantum tunnelling. The above red links are all worth to check. Thank you.

Simply, the wireless technology is not safe and it's not normal to have a source of EM radiation near head (phone on ear is not normal, bluetooth/wireless headphones are not normal), there's a serious risk using this technology, better to be careful. Do your own research. Thank you.

______________________________________________________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU