MUDr. JAN PALOUČEK - PRIATEĽSTVO S NEVIDITEĽNÝM SVETOM

06.04.2018 23:04

Dňa 4.4.2018 o 18:00 sa v Mestkej knižnici v Hodoníne uskutočnila vynikajúca prednáška MUDr. Jana Paloučka na tému Priateľstvo s neviditeľným svetom. Úvod svojej úžasnej prednášky začal pán doktor Jan Palouček týmito citátmi:

"Pitval som stovky ľudských mozgov a na žiadnu dušu som nenarazil" A.J. Birch.

"Obletel som zemeguľu, ale Boha som nikde nevidel." Gagarin

- Je nebezpečné prenechať svoju myseľ cudzím ľuďom. Ľudia (aj vedci) veria druhým miesto vlastného poznania.

- Čo je realita? To čo cítime vo vnútri. Keď sa v noci pozeráte do vesmíru, zistíte, že existuje "Řád", akýsi vyšší poriadok - takému človeku ten prežitok už nikto nemôže vziať. (osobne som poznal vedca, konštruktéra raketoplánov NASA, ktorý jednoho dňa pri pohľade do nového teleskopu kdesi v mexickej púšti ihneď pochopil, že existuje Boh, pozn. Biblik)

-   -   -

- Máte radosť? Tak mi ju ukážte! Radosť a smútok, či starosti vo vnútri nie je vidieť, no všetci v ne veríme. Hlavný život je neviditeľný a zistiť to môžem tak, že "otevřu se ve svém citu."

"HLAVNÉ VECI SÚ VIDIEŤ CITOM" Exupéry

Sme skôr prepojení s neviditeľným svetom. Veda sa blíži k bodu, kedy bude musieť uznať, že existuje duša, že existuje Boh.

"Pre veriaceho uvažovanie Bohom začína, pre fyzika Bohom končí." Rutherford

S nami ľuďmi to ide z kopca - merítko je úpadok mravov. Morálka je konštanta. Prírode je morálka vlastná. "Morálka je k tomu, aby velmi zdivočelé lidi držela na uzdě." Čo sa týka morálky, znižujeme normy - napr. meriame si IQ - to nás utvrdzuje, že sme inteligentní. Na rozdiel od normálnej telesnej teploty cca 36,5°C je dnes podstané, aby sme mali IQ čo najvyššie! Aké IQ má slimák? Pred záplavami v Čechách sa jeden záhradkár čudoval, prečo zo záhrady z trávy zmizli všetky slimáky. Odišiel domov, a stále mu to vŕtalo hlavou. Večer sa v TV dozvedel o strašných záplavách. O niekoľko dní sa prišiel pozrieť na záhradu na kmene stromov, pokiaľ až siahala voda. Na stromoch ostala čiara po vodnej hladine, voda už čiastočne opadla. Záhradkár pri kontrole uvidel, že slimáci si veselo vysedávali na stromoch cca 10cm vyššie, ako siahala voda!

Aké IQ má slimák, ktorý večer pred záplavami vylezie do výšky 10 cm nad maximálnu hladinu? (To je božská matematika, pozn. Biblik) Slimáci, ktorí majú radi vlhkosť, vylezú z vlhkej trávy na stromy, a ľudia, ktorí majú radi sucho, ostanú vo svojich bytoch a topia sa! (to je to IQ, pozn. Biblik)

Ľudia volajú niekedy aj sanitku alebo políciu, aby označili druhých ľudí za bláznov, aby zachránili svoju predstavu sveta. (prestavte si, že by niekto na balkóne na II. poschodí nafukoval obrovský čln a prespával v ňom dva dni pred záplavami, ľudia by boli schopní na neho volať aj psychiatrov!)

"Inteligencia je to, na čom sa dohodneme."

"Může být inteligentní ten, co nevěrí v Boha? Domnívám se, že ne!"

Vo vesmíre je dané, ako prvky reagujú. Prv ako bol ten takzvaný "Veľký tresk" existovala matematika.

Určité neviditeľné deje sa zhustili natoľko, že dielo je nakoniec viditeľné.

"Hospodin múdrosťou založil zem; umnosťou pevne postavil nebesia." Príslovia 3:19

 -   -   -

"Chlapec hovorí rozradostený svojej matke: Konečne sa na mňa usmialo šťastie! Dostal som miesto druhého huslistu na palube Titanicu!"

- Pokiaľ tušíme katastrofu, môžeme poprosiť o pomoc - túto možnosť máme každý deň. Môžeme používať vnútorné zmysly každodenne, no máme ochablý prijímač, musíme ho začať aktívne používať, musíme si zvyknúť používať intuíciu aj pri bežných veciach.

"NEMUSÍME SA ŽIVOTOM PRETĹKAŤ, TO, ČO CHCEME, MÔŽEME REALIZOVAŤ S ĽAHKOSŤOU."

Aby to začalo fungovať, musíme začať počúvať, čo sa dá robiť.

ZÁBLESK - prvé nutkanie intuície, ktoré človek má, to je to pravé, akonáhle to človek začne rozumovo analyzovať, je stratený... Rozum nie je dobrý radca a ľudia sa na rozum spoliehajú! Akoby sa realita dala uchopiť rozumom! Skrátka: "REALITA SA NEDÁ UCHOPIŤ ROZUMOM."

"Poslušnosť vnútornému hlasu je najlepšia ochrana."

"NIKDY NIE SME SAMI. Je to tímová práca."

"NEVIDITEĽNÝ SVET SA NÁM SNAŽÍ POMÁHAŤ"

"Dôležitá je hlboká viera a presvedčenie v pomoc ináč neviditeľného sveta"

"ZAČNI SI VŠÍMAŤ SVOJ VNÚTORNÝ SVET"

VEDOMÁ POZORNOSŤ

Človek to musí chcieť,

urobiť 1. krok

mať zámer.

VYSIELAŤ URČITÚ FREKVENCIU DO SVETA.

AK CHCEM NIEČO ZMENIŤ, DAŤ SA K DISPOZÍCII (ostatní si ma môžu naladiť)

MÁME VÄČŠIU SILU NEŽ SI MYSLÍME

Aby aj ostatní začali vysielať ináč, my máme moc dosiahnuť toho, že tí druhí sa budú cítiť ináč (ide o to, akú frekvenciu vysielate do sveta)

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

_______________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU