NEBUĎ AKO ONI. NEPRIPODOBŇUJ SA TOMUTO SVETU.

10.01.2024 10:31

"NENÍ TRVALÉHO ŠTĚSTÍ, V ŽÁDNÉM Z PŘEDMĚTŮ SVĚTA." Dr. Eduard Tomáš

"A ne­pripodobňuj­te sa tomuto svetu, ale sa premeňte ob­novením svojej mys­li, aby ste zkúšali, čo je vôľa Božia, to, čo je dobré, ľúbe a do­konalé!" Rimanom 12:2, Biblia Roháček

-      -

Čo Ti dal svet, keď ho tak miluješ? Prečo sa svetu pripodobňuješ? Cheš sa mu zapáčiť? Všetko, čo Ti svet dá, je podvod a klam! Lásku a šťastie tento svet nedáva, len prchavé pôžitky a chvíľkové potešenia. A čím viac sa do sveta ponáraš, tým viac Ťa topí! 

Či snáď nie je aj milionár ako krysa v kolečku? Boháč musí stále bežať rýchlejšie, aby udržal a kontroloval bohatstvo a udržal sa na špici. A čo z toho? Či snáď nevyživoval tých, ktorí likvidujú Zem a nekŕmil ich ešte o niečo viac? (autá a drahé veci od satanských firiem a účasť v hrách zločinných korporácií a bánk - špinavá hra, k tomu súkromné lode a lietadlá, spaľujúce tony jedovatých palív - aj im raz príde účet, na ktorý nemá nikto!)

Chceš byť oko on? Poznáš jeho život? Poznáš i ten dlh, ktorý tvorí? Svätí o nich vravia, že sú to chudáci. Jeden z najbohatších developerov svojmu dôverníkovi opakoval: "Som jak štvaná zver!" a druhý: "Deň má 24 hodín." (všetko presne nalinkované a beží ako o závod, nestíha ani vlastný tieň). Tretí: "Vlastniť veľa peňazí stojí za hovno, ale ťažko to vysvetlíte bezdomovcovi, ktorý nemá na guláš." A ľudia stále chcú peniaze. 

"Kto chce peniaze, nikdy ich mať nebude!" cit. jeden z najúspešnejších finančných manažérov. Všetci mali lepšie autá, ale nikto nebol tak úspešný ako tento chlap, ktorému o peniaze nešlo! Boli ešte takí, ktorí mali ešte od neho viac, ale už chceli moc! Nestačilo im ani 2 milióny mesačne! Strávili život ustavičným chcením a v najlepšom veku dostali infarkt. Kedy vôbec žili? 

Na tehlovom múre bol nápis: "Existuje život pred smrťou?" Akoby tieto slová ako hlasný výkrik do kameňa vpísal ich duch. 

Chceš byť ako oni? Svet ich obdivoval, svet im tlieskal a šašo hral pred nimi i pred sebou úlohu kráľa: Dravé vody, v ktorých sa ocitol mu už obvykle ani nedovoľujú z rýchlo sa točiaceho kola vystúpiť. Ak by v divokom prúde teraz chcel oddych alebo čo i len na chvíľu prestal urputne veslovať, hrozí, že sa potopí všetko aj s ním! 

Či snáď nie je aj boháč a v očiach sveta "úspešný človek" tiež len otrok? 

Chceš byť ako oni?

 
Súvisiace články / related articles:

NIČ NEMAŤ, NIKÝM NEBYŤ A ANI NIČ NEVEDIEŤ
NOTHING TO HAVE, NO ONE TO BE AND NOT KNOWING ANYTHING

MAJSTER ECKHART Z HOCHHEIMU

ECKART VON HOCHHEIM

https://www.biblik.sk/news/nic-nemat-nikym-nebyt-a-ani-nic-nevediet-nothing-to-have-no-one-to-be-and-not-knowing-anything/

MEDITÁCIA AKO KĽÚČ K MOŽNOSTIAM POĽA / MEDITATION AS A KEY TO POSSIBILITIES OF THE FIELD (SK, ENG) (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/meditacia-ako-kluc-k-moznostiam-pola-meditation-as-a-key-to-possibilities-of-the-field/

TIP NA FILM / MOVIES WE LIKE 31 (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/tip-na-film-movies-we-like-31/

ZMYSEL ŽIVOTA
https://www.biblik.sk/zmysel-zivota/

Please support Biblik.sk / Prosíme podporujte Biblik.sk:
Prosíme vás o Vašu podporu, napríklad i kúpou kníh a tovaru na Biblik.sk alebo priamo príspevkami na účet:
SK8583300000002101425963
ĎAKUJEME. Biblik.sk

Please support the fight for freedom, please support the antisatanic
and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA
ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!