MEDITÁCIA AKO KĽÚČ K MOŽNOSTIAM POĽA / MEDITATION AS A KEY TO POSSIBILITIES OF THE FIELD (SK, ENG) (SK, ENG)

18.11.2023 20:03

"Každá vaša modlitba alebo meditácia by mala byť predýchnutá láskou." Mahariši z Arunačály

"Every single prayer or meditation should be filled with love." Sri Ramana Maharishi of Arunachala
-   -   -
Samozrejme, zmyslom meditácie nie je niečo získavať. 
Tréningom v športe alebo v iných oblastiach sa dosahuje majstrovstvo, ktoré napríklad v hre na hudobný nástroj alebo v bojových umeniach je o schopnosti odpútania, kedy človek v určitom stave vedomia kontroluje viac vecí naraz, ktoré bežný človek ani nevníma... Známe sú napríklad príklady majstrov bojových umení, ktorí bojovali so žiakmi a pritom udržali vajce na lyžičke. Kto je schopný pochopiť tieto veci, nebude sa diviť javom ako bilokácia, teleportácia a ďalšie "nadprirodzené" schopnosti, ktoré sa ešte učia možno v chrámoch vysoko v horách alebo v pustovniach ďaleko od civilizácie, kde ešte žijú veľkí majstri. 
Jednou z možností ako dosiahnuť kvalitné vzdelanie či majstrovstvo je študovať na elitných univerzitách, stretávať sa so vzdelanými ľuďmi alebo paradoxne - úplná samota! Jednou z možností ako sa rýchlo naučiť chodiť na bicykli po zadnom kolese je ísť medzi cirkusových akrobatov, ktorí vám môžu odovzdať to, čo pochopili alebo túto informáciu jednoducho získať z Poľa.
 
"Jedno je všetkým a všetko je jedným."
 
Ak niečo nejaký človek dosiahol, je možné sa na neho naladiť. Niekedy to môže byť jediné video, jediná prednáška, kde človek niečo pochopí. Podstatná informácia sa neodovzdáva slovami, aj preto veľkí majstri hovorili v podobenstvách, aby bolo možné pochopiť veci, ktoré ani ten najlepší mozog nie je schopný poňať. Kľúčom k otvoreniu a rozvoju týchto schopností je meditácia.
Základom je pohodlné sedenie, úplné uvoľnenie a rovná chrbtica. Napríklad turecký či lotosový sed, pohodlné môže byť opretie sa o stenu. Ak sa vaše cvičenia začnú dariť, všimnete si rýchlo, že viac nie ste tým istým človekom a tých ľudí, ktorých ste obdivovali, nachádzate v sebe. Objavujete "TO", Jedno, Ktoré je základom všetkého. 
Čo "TO" je, sa asi dá najlepšie vyjadriť slovom Ja (Čistá láska, Otec alebo to známe slovo Boh)
Ja je základom všetkého, Ja vždy JE, Ja existuje aj bez formy. 
Ja nemá základ v ničom, Ja je dokonale naplnené sebou.
Žiarovka ani elektrický obvod nie sú príčinou elektrického prúdu, ani nie je možné vypnúť elektrický prúd vypínačom či zhasnutím žiarovky. Človek môže spojiť alebo rozpojiť elektrický obvod či postaviť vedenie alebo elektráreň, ale elektrický prúd ako taký nie je možné nikdy vypnúť ani bez elektrární, vedení a žiaroviek nemôže prestať existovať! AK BY ČLOVEK BOL NEODDELITEĽNOU SÚČASŤOU ELEKTRICKÉHO PRÚDU, MOHOL BY SA NAZDÁVAŤ, ŽE NEBUDE EXISTOVAŤ AK ZRUŠIA VŠETKY ELEKTRÁNE ALEBO KEĎ PRESTANÚ EXISTOVAŤ VŠETKY OBVODY. Odkiaľ sa človek (Ja) berie a kam ide, to už by mal skúmať sám - Čo som Ja? (napríklad kniha David R. Hawkins VŠEVIDOUCÍ JÁ)
Telo je vlastne učebná pomôcka, ktorá raz môže byť odložená. Zatiaľ je to tu skôr naopak, človek odkladá pomôcku skôr, než by chcel a možno skôr, než by bolo treba na to, aby tento krok učinil z vlastnej vôle.
 
Poznámka Biblik: Vhodné prečítať si aj anglickú verziu, po anglicky sa elektrický prúd povie "electric CURRENT", ohromujúci je význam slova current, ktorý vlastne v skutočnosti ani nevyrábame ani nikde neskladujeme...
 
ENGLISH:
Of course, the point of meditation is not to gain anything.
Mastery is achieved by training in sports or in other areas, for example, playing a musical instrument or in martial arts, the mastery is about the ability of letting-go, when a person in a certain state of consciousness controls several things at once that an ordinary person doesn't even notice... Examples are known, for example martial arts masters who fought with students and kept the egg in one hand on the teaspoon. Whoever is able to understand these things will not be surprised by phenomena such as bilocation, teleportation and other "supernatural" abilities, which are still taught perhaps in temples high in the mountains or in hermitages far from civilization, where the great masters still live.
One of the ways how to achieve top quality education or mastery is to study at elite universities, meet educated people or paradoxically - complete solitude! One of the ways to quickly learn to walk on the back wheel of a bicycle is to go among circus acrobats, they may teach you what they know or simply, it is possible get this information from the Field.

 
"One is all and all is one."
 
If a person has achieved something, it is possible to tune in to him. Sometimes it can be one "common" video or lecture, and person (when she's ready) will understand something. Essential information cannot be given by words, that's why the great masters spoke in parables, because by this way it's possible to understand things that even the best brain is unable to grasp. The key to open and develop these abilities is meditation.
The basis is comfortable sitting, complete relaxation and a straight spine. For example, Turkish or lotus seat. It can be even more comfortable to put your back close to a wall or a cabinet. If your exercises go well, you will quickly notice that you are not the same person anymore and you will find all those people you admired in yourself. You are discovering "I
(T)", the One that is the basis of everything.
What "I(T)" is can probably best be expressed as I, Love, Father or the well-known word God. 
I is the base of everything. 
Nothing is the base of I. 
I is what always is, even without any form.
The light bulb or electric circuit isn't cause of the electric current, the electric current cannot be switched on or off, man has the power only to switch a trigger on or off, or build a circuit or a power plant, but the electric current cannot disappear. For example, man as a fundamental part of electric current, could worry about existence in case of switching off trigger or removal all circuits and power plants... WHAT THE MAN IS, WHERE HE COMES FROM AND WHERE HE'S GOING - EVERYBODY SHOULD DO HIS OWN RESEARCH ABOUT THE I (for example book David R. Hawkins THE EYE OF THE I)
The body is actually a teaching aid that can be put aside. It's the other way around so far, a person puts off the aid earlier than she is prepared to stay  without form. 
Normally (for people with high level of consciousness; Hawkins scale 600+) a man may close the chapter of forms by his own will and leave the body by his own decision definitely and forever.

Súvisiace články / related articles:
THE 1 FIELD

MAHARIŠI Z ARUNÁČALY: NAJVÄČŠÍM OMYLOM ČLOVEKA JE VERIŤ, ŽE JE SVOJOU PRIRODZENOSŤOU ZLÝ, SVOJOU PRIRODZENOSŤOU SLABÝ. KAŽDÝ ČLOVEK JE VO SVOJEJ SKUTOČNEJ PRIRODZENOSTI BOŽSKÝ A SILNÝ.
https://www.biblik.sk/news/maharisi-z-arunacaly-najvacsim-omylom-cloveka-je-verit-ze-je-svojou-prirodzenostou-zly-svojou-prirodzenostou-slaby-kazdy-clovek-je-vo-svojej-skutocnej-prirodzenosti-bozsky-a-silny/

DUCH V TĚLE MÉHO DÍTĚTE / CHILDREN'S PAST LIVES (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/duch-v-tele-meho-ditete-childrens-past-lives/

CITÁT LAO 'C / LAO TZU QUOTE (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/citat-lao-c-lao-tzu-quote/

Pjér la Šé'z: MATKA AKO ŽIVOTNÁ LEKCIA (+Poznámka Biblik: Pán Ježiš Kristus svojej matke nikdy nijakú úctu nepreukazoval. Ak ju oslovil, tak len: "Čo mám s Tebou ženo?" Poznámka k učeniu Abd-ru-shina: V ZÁKLADE FALOŠNÉ PROROCTVO.
https://www.biblik.sk/news/pjer-la-sez-matka-ako-zivotna-lekcia/

Dr. EDUARD TOMÁŠ: ZAVRŠENÍ
https://www.biblik.sk/news/dr-eduard-tomas-zavrseni/

Dr. DAVID R. HAWKINS: O DUCHOVNEJ CESTE A MINULÝCH ŽIVOTOCH PÁN JEŽIŠ KRISTUS NEBOL INKARNOVANÝ, SKUTOČNE ZOSTÚPIL Z NEBA / Dr. DAVID HAWKINS: LORD JESUS CHRIST CAME FROM HEAVEN, HE WAS FROM ABOVE AND NO INCARNATION. CHILDREN's PAST LIVES (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/dr-david-r-hawkins-o-duchovnej-ceste-a-minulych-zivotoch/

Prednáška Dr. Eduard Tomáš - ZNOVUZROZOVÁNÍ A ZNOVUZROZENÍ - všetky prednášky bezplatne na stiahnutie tu po rozkliknutí:

ČO SA DEJE PO SMRTI / WHAT COMES AFTER DEATH (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/co-sa-deje-po-smrti/

Dr. JOHN DIAMOND (SK, ENG)

https://www.biblik.sk/news/dr-john-diamond/

TIP NA KNIHU / BOOK TIPS  + David R. Hawkins Books (Sk, ENG)

https://www.biblik.sk/tip-na-knihu/

Úvaha Kresťan a Televízia, úvaha NAHRÁŽKY (SK)

https://www.biblik.sk/news/krestan-a-televizia/

VAŠE MYŠLIENKY NIE SÚ VAŠE / YOUR THOUGHTS ARE NOT YOURS (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/vase-myslineky-nie-su-vase-your-thoughts-are-not-yours/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Ďakujeme za vašu podporu nakupovaním na Biblik.sk a ďakujeme i za akýkoľvek príspevok na náš účet, i za dobr. príspevky za bezplatné sťahovanie Thank you for your support, thank you for shopping at Biblik.sk and thank you  for your donations:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

Ďakujeme, Thank you. Biblik.sk

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!