O ČOM JE LIEČBA MOČOM

26.08.2019 20:32

O urinoterapii ste určite už mnohí počuli. Jedná sa o pitie vlastného moču. Túto metódu som osobne nikdy nevyskúšal, môže byť však zaujímavá aj pri liečbe psychiatrických pacientov. Užívatelia syntetických drog (antidepresíva, anipsychotiká a pod.), pozor - mnohé z týchto sa vylučujú močom! Užívatelia liekov a drog moč radšej nepiť. (O liečbe psych. porúch a chronických chorôb MUDr. Jan Šula tu)

Moč (zvlášť ranný moč) podľa niektorých zdrojov obsahuje hormóny, ktoré už vo veľmi malých dávkach v určitej forme, v ktorej sa vylúčia práve močom, môžu ovplyvňovať celkové fungovanie organizmu. Možno práve to je z fyzikálneho hľadiska také účinné pri liečbe psychických problémov, zaujímavý krátky článok o praktických skúsenostiach s pitím moču prináša server vitalitanet.sk

Ľudia si kupujú rôzne filtre na vodu, pričom dokonalý filter na vodu majú vo svojom vlastnom tele! Sú to vaše obličky. Treba si svoje obličky v dnešnej dobe jedovej šetriť! Svinstvá ako umelé pivá vyrobené z polotovarov (väčšina pív), a potom aj koly, kofoly, sladené nápoje, džúsy z koncentrátu a pod. by mali byť podľa nášho názoru vyškrtnuté zo zoznamu vecí vhodných pre človeka. Naozaj ak sa to niekto odváži piť, tak iba výnimočne, zvlášť s tými kofolami, coca-colou a pivami opatrne. Ak tam vidíte glukózový sirup, izoglukózový sirup (napr. aj pivo Staropramen) - v podstate to znamená POZOR, NEPIŤ - OTRAVA! Do krajín otrokov, za ktoré západné štáty mylne považujú aj Slovensko, sa namiesto cukru používa sladidlo vyrobené za pomoci syntetických enzýmov:  GLUKÓZOVÝ SIRUP  (iné názvy: glukózo-fruktózový, pšeničný, kukuričný, invertný, škrobový sirup, sirup z agáve = JED aj keď je v bio kvalite! Tieto potraviny nemajú čo byť vystavované ako jedlé, majitelia bio-obchodov, ktorí ich ponúkajú, sa môžu hanbiť!)

Ak neužívate lieky, pijete normálnu nechlórovanú vodu, na čo vás zvlášť upozorňujeme, ste relatívne zdraví a jete čo najmenej spracované potraviny, potom váš moč je obvykle liečivá tekutina! V prípade kožných problémov, rán, či nehojacich sa vredov, namiesto umývania vodou môže veľmi pomôcť umývanie postihnutých miest močom! Ak sa jedná o postihnuté miesta ku ktorým nie je dostatočný prístup vzduchu (napr. kožné záhyby) je vhodné po aplikácii moču nechať miesto niekoľko minút vysušiť. Liečbu rán močom môžeme aplikovať aj niekoľko krát denne, je vhodné sa snažiť postihnuté miesta oplachovať aspoň 3x denne. Čoskoro by ste mali vidieť dobré výsledky, metódu však skúšate na vlastné riziko a robíte na sebe vlastné experimenty. Pokiaľ sa jedná o výplachy dutín môže byť potreba nechať moč odstáť (prebehnite si prosím najskôr všetky červené odkazy v článku skôr ako začnete s používaním moču)

Na miesta, kde nie je dobrý prístup vzduchu môže byť liečba močom aj vyslovene nevhodná. O čom je liečba močom teda zistíte najlepšie sami na sebe - nie vždy pomáha, ale niekedy môže byť práve tým liekom, ktorý hľadáte a ktorý vám pomôže.