PREČO JE PŠENICA TOXICKÁ

17.06.2019 17:34

Raz som u lekára vyslovil hypotézu, že mám dojem akoby všetka pšenica bola kontaminovaná. Pokým som jedol pšenicu, mámal som veľké problémy s trávením, odrazilo sa to aj na fyzickom vzhľade (sklon k priberaniu, nepekná pleť) a samozrejme na vitalite. Človek býval ustavične hladný a stále chcel jesť (za pocit hladu býva zodpovedný aj glukózo-fruktózový sirup v sladených nápojoch a sladkostiach). Samozrejme najväčšia chuť u ľudí s poškodenou črevnou flórou býva na pizzu, chlieb, rožky... Neskôr vďaka Pánu Bohu som si všimol, čo pšenica robí - bežne som chodil na WC 5x denne, ale žiadny lekár sa ma na trávenie nikdy nepýtal... Ale tráviace a mnohé iné fyzické a psychické problémy nerobí iba lepok - existoval jeden druh špagiet, ktorý mi nerobieval problémy (BIO špagety z DM, alebo Rapunzel Semola No. 5), a takmer bez problémov znášam pečivo z bio špaldovej múky. Zaujímavé, že úplne bez problémov bol kamutový chlieb.

Čo je potom s ostatnou pšenicou?

Keď sa rozprávam s ľuďmi, mnoho najmä starších ľudí má s pšenicou problémy, niektorí ju jedia aj tak - zo zvyku, ale niektorí pšenicu nejedia vôbec a okamžite je to poznať na ich fyzickom vzhľade - ich tvár je na prvý pohľad iná. Ale to už sú možno subjektívne dojmy, fakt je, že keď som na 1 rok vysadil zo svojho jedálnička pšenicu úplne (špeciálna uhľohydrátová diéta) moje telo dostalo úplne iné fyzické limity! To preto je táto diéta tak obľúbená u športovcov. Vraj Novak Djokovič fyzicky nestíhal mladým tenistom až dokedy nevyskúšal túto diétu:

Dr. Natasha Campbell-McBride: SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE - veľmi zaujímavá kniha o výžive. Zvlášť pre pacientov, ktorí pojedajú psychiatrické lieky. Ak sa chcete liekov zbaviť, ide to, ale musíte na sebe tvrdo pracovať a možno aj niekoľko rokov, minimálne však aspoň 1 rok. Na stránke Biblik.sk nájdete príbehy ľudí, ktorí úspešne prekonali aj tie najťažšie psychické ochorenia. (napr. Prípady z Praxe: Daniel, Victoria Everett a zvlášť predn. MUDr. Jan Šula) Pretože väčšina pacientov len vysadí lieky, robí to isté a čaká iný výsledok...

 

Aspoň malá zmena v jedálničku by mohla pomôcť veľa ľuďom. (napr. miesto klasickej pšenice bio špalda a miesto výrobkov s pasterizovaného mlieka radšej hľadať a nájsť nepasterizované - normálne nepasterizované maslo je aj neporovnateľne chutnejšie) Je naozaj veľmi zaujímavé, že existujú bio potraviny a "tie ostané", veď všetky by mali byť prvotriedne. Ale dnes rozhoduje trh, čiže vy. Je fajn, že každý si môže vybrať.

-  -  -

Zaujímavý článok vyšiel na zvedavec.org, prosím aspoň si ten článok prebehnite: ↓