Prestaňte podporovať chaos! Nepomôžu Vám ani rúška, ani respirátory ani vakcíny, iba návrat k normálnemu životu v harmónii s Bohom, so Zemou, sebou a ľuďmi. (2.časť)

29.01.2021 19:59

"Vtedy budú dvaja na poli; jeden bude vzatý a druhý zanechaný. Dve budú mlieť vo mlyne; jedna bude vzatá a druhá zanechaná. Teda bdejte, lebo neviete, v ktorú hodinu a v ktorý deň prijde váš Pán." Biblia, Matúš 24:40-42

 -   -   -

Boh je to jediné, čo človek má, nemôže si na "to" robiť nárok, ale "to" je to jediné, čo ostáva, ak by sa aj úplne všetko vo Vesmíre skončilo. Zdá sa mi logické, že úplne všetko, čo niekedy vzniklo, musí raz aj zaniknúť, aj tento vesmír, možno sú nejaké výnimky, ale... Kto nehľadá Boha, vlastne raz príde o všetko! Nejde ani tak o to, čo chcete, ale o to hlavné, čo tu máte robiť. Aby "to pravé" neprebili myšlienkové konštrukty, nesprávne umiestnené túžby a ilúzie. Chcem toto, chcem tamto, alebo toto už viac nechcem - stále dokola! Nové hry, nové hračky. Ale jedného dňa tu už nie je ani pieskovisko a kto premárnil šancu stať sa Božím dieťaťom, pre toho nikto nepríde ani nie je kam ísť. Tá opustenosť to je riadne peklo, ako smäd bez vody, chlad existencie bez lásky, čo páli ako oheň. Každá sekunda je "tam" skutočne večnosť! Ak by sa "odtiaľ" niekto vrátil, tak by vás určite chcel varovať, aby ste bojovali a víťazili nad svojimi závislosťami a charakterovými nedostatkami. Urobte poriadok s každým aj tým najmenším kazom na Vašej duši. Je dôležité vykoreniť zo svojho života každú neresť a dokonca aj každú nesprávnu myšlienku. Častokrát je to proces dlhodobý, postupný, veď aj perfektná postava, sila, vytrvalosť a perfektné svaly kulturistu sa dosahujú rokmi tréningu. Treba aby ste sa aj popri práci na zdokonaľovaní svojej duše naučili trpezlivosti. Systematicky pracujte na sebe: hľadajte a nachádzajte, skúmajte sa a poznajte sa, buďte bdelí, silní a vytrvalí. Ak Vám niečo z toho chýba, proste si to od Boha hoci aj na kolenách. Treba sa ale začať vážne skúmať. Prečo je to dôležité? Pretože aj maličký kaz na duši podobne ako na zube sa vie až do vnútra rozrásť a celá duša môže zhniť.

Na to, aby ste mali so svojou dušou kontakt prišiel Pán Ježiš Kristus, Jeho treba prijať, vlastne ak Vás Boh teraz prijíma takého, akí ste, prijmite aj Vy seba teraz takého, aký ste. A potom aj ostatných ľudí a všetko. Najprv robte niečo so sebou. Prosiť Boha o odpustenie, alebo odpustiť sebe aj ostatným možno u niektorých nepôjde hneď, ale chce to podobne ako odstraňovanie nerestí získať cvik, silu, zručnosť, ktorá sa nadobúda opakovaním a tréningom. Boh je hercom aj divákom, ako teda môžu existovať vinníci? "U Boha je všetko možné" Matúš 19:26

Kto je Boh? Kto je Pán Ježiš Kristus? A kto ste Vy? Hľadajte a nachádzajte. Čo to vlastne znamená prijať Krista?

Kristus podľa našich informácii znamená pomazaný - kráľ. Chce niekto prijať návod ako sa stať kráľom a vládnuť sám nad sebou? Pre niekoho ten návod môže byť aj Biblia, ale myslím si, že sama o sebe Biblia nestačí. Knihu kníh treba čítať v prvomrade v sebe, nejakým zahĺbením, ponorením, začítaním sa do seba. Je fajn poznať aj človeka, ktorý si určitú cestu prešiel, darí sa mu víťaziť a má aj nejaké životné skúsenosti: 

1.) láska-človek milujúci

2.) človek, čo má aj určitý vek

3.) alebo človek + vysoká duchovná úroveň

S takým je dobre sa radiť, držať si ho pri sebe a hľadať riešenia. Môže pomôcť aj nejaký praktický farár alebo skúsenejší kamarát, človek ktorý vie, ako správne žiť. Málokedy, ale niekedy môže pomôcť aj psychológ. Úroveň lásky v človeku, a tomu zodpovedajúca vnútorná čistota je dôležitejšia ako vzdelanie a prax. Láska je viac ako vzdelanie, prax, skúsenosti a čistota, človek, ktorý vás má rád pomáha už tým, že je, ak to zrovna nie je iniciatívny blbec. Taký človek môže dať radu, ktorá bude aplikovateľná do praxe, skutočne, málokedy je taký človek aj vyštudovaný psychológ. Všímajte si, aká rada, aké riešenie vám prišlo ako prvé. Častokrát, aj po dlhšej dobe a preskúmaní viacerých možností môže byť prvé riešenie najvhodnejšie. Naposledy, keď som nechápal, prečo ma pred cca rokom násilne donútili rýchlo odísť z bytu rovno na Políciu, teraz si spomínam, že jeden z policajtov mi vtedy nejako "náhodou" tam oznámil riešenie situácie, v ktorá sa objavila v budúcnosti. Ak by som to bol správne pochopil už vtedy... Teda, každá situácia je daná Bohom, možno niekedy človek pochopí až časom, skúsenejší a bdelí budú vedieť pružnejšie reagovať.

KONIEC II. časti, pokračovanie ak Boh dá, nabudúce.

Prvú časť nájdete tu

- - -

Biblik.sk naše číslo účtu pre platby a Vaše dobrovoľné príspevky:

SK8583300000002101425963

ĎAKUJEME!