RECEPT NA CHUTNÉ RAŇAJKY

01.02.2019 12:35

V našom minulom článku sme písali o význame kvalitného kokosového oleja ako prírodného prostriedku, ktorý pomáha nášmu telu zlikvidovať vírusy: https://www.biblik.sk/news/kokosovy-olej-dokaze-zlikvidovat-herpes-i-virusy-chripky/ Jedna z najchutnejších foriem tohoto lieku, ak máte radi sladké raňajky, môže byť aj pre vás:

KOKOSOVÁ NUTELA

Suroviny:

KOKOSOVÝ OLEJ, KAKAOVÉ BÔBY príp. kakaový prášok, VLAŠSKÉ príp. lieskové ORECHY, ĽANOVÉ SEMIENKA,  KVALITNÝ MED , ŠTIPKA SOLI

(červeným sú vyznačené surovniny bežne dostupné v bio obchodoch a považujeme za jedny z najkvalitnejších a najchutnejších. Všeobecne chuť a kvalita potravín v dobrých bio-obchodoch je výrazne vyššia ako priemer, majitelia týchto obchodov sami jedia a chcú predávať dobré veci. Ale aj bio-obchodoch sa nájdu svinstvá, ako napríklad sladkosti s glukózovým sirupom - pšeničný, škrobový, kukuričný, agávový sirup=svinstvo. Lepšie sa sladkostí vzdať alebo si ich sám vyrobiť)

Postup:

1.) Vidličkou vydolujeme z pohára pár kúskov kokosového oleja a necháme na radiátore alebo pri izbovej teplote zmäknúť. (náš kokosový olej musí byť v chladničke a je tuhý ako kameň:-)

2.) Do mlynčeka na kávu nasypeme zopár kakaových bôbov, trochu orechov a trochu ľanových semien. Rozomelieme a na kašu a túto masu vmiešame do mäkkého kokosového oleja. Vidličkou vymiešame lahodnú zmes, pridáme lyžicu dobrého medu, opäť zamiešame a v závere do zmesi pridáme štipku soli. (Ak si dáte záležať na dobrom jedle, určite viete, že aj postup pridávania ingrediencií je dosť dôležitý)

3.) Zmes pripravujeme najlepšie vždy čerstvú, natierame na dochrumkava opečené hrianky, alebo na chlieb, na pečivo, palacinky, šišky a iné dobroty :-)

-   -   -

 

Na základe vlastných experimentov a pozorovaní ľudí môžem potvrdiť, že kokosový olej aj vo forme horeuvedenej kokosovej nutely má svoje účinky, v súčasnosti pokračujem s experimentami predovšetkým sám na sebe.

Ak sa kokosový olej jedáva samotný na raňajky, čo je podľa lekárov nevhodné, pravdepodobne sú jeho účinky ešte silnejšie. Ani ja ho však nejedávam samotný, na raňajky mávam tú kokosovú nutelu.

Ale našiel som osoby, ktoré vyskúšali jesť kokosový olej samý, na lačno. V priebehu niekoľkých hodín sa to však prejavilo na tele, napr. ako nejaký opuch, či vyrážka, ktorá subj. nevyzerá ako alergická reakcia. Akoby nejaký zápal v tele vyšiel na povrch.

Všeobecne používanie vyšších dávok kvalitného kokosového oleja (cca 3-5 lyžíc jednorazovo) sa môže prejaviť zo začiatku pocitom choroby, či dokonca v niektorých prípadoch aj opuchom či bolesťou lymfatických uzlín. Nuž, ale pokiaľ s niečím podobným prídete k lekárovi, lekár obvykle zoberie moč a krv, a ak sú výsledky podľa bežných vyšetrení v poriadku, zapíše sa do karty, že príznaky sú aj "objektívne". Tým sa to uzavrie a pacient môže ísť domov...

Vôbec sa nečudujem, že ľudia neveria lekárom, a snažia sa liečiť sa sami. Takzvaná "moderná" medicína sa bežne ani nesnaží prísť na príčinu vašich problémov. V prípade niektorých chronických ochorení lekár buď nevie, ako má postupovať, alebo ak chcete vylúčiť nejaké vírusové či zápalové ochorenie, musíte mať lekára známeho. Niekoho, kto má o vás skutočný záujem, niekoho, kto chce v prvom rade sám pre seba prísť na to, čo je vo veci a je schopný aj ochotný poslať vás na detailnejšie vyšetrenia. Lebo takto to nejde, ste iba ďalší kus v ordinácii, čakajú ďalšie kusy, a nejako bližšie sa zaoberať vašimi problémami to v podstate pri súčasnom nastavení zdravotníckeho systému je nad rámec povinností, a dokonca niekedy aj nad rámec možností a schopností štandardne zmýšľajúceho lekára!

Ale skôr som zhrozený z toho prístupu - lekár vám nepoloží jedinú otázku, niekedy snáď nepadne ani pohľad na pacienta, dôležité je len všetko zapísať do počítača a povedať "Ďalší prosím"...