TERAPEUT A LEKTOR TČM MARTIN ŘEZNÍČEK: O GRILOVANÍ (+Poznámka Biblik: AKO JE MOŽNÉ VEĽMI JEDNODUCHO ZNÍŽIŤ SPOTREBU JEDLA. "KTO BUDE JESŤ NÍZKOTUČNÉ, BUDE NÍZKY A TUČNÝ!"

10.07.2023 10:32

TERAPEUT A LEKTOR TČM MARTIN ŘEZNÍČEK: O GRILOVANÍ (+Poznámka Biblik: AKO JE MOŽNÉ VEĽMI JEDNODUCHO ZNÍŽIŤ SPOTREBU JEDLA. "KTO BUDE JESŤ NÍZKOTUČNÉ, BUDE NÍZKY A TUČNÝ.")

"Drazí a milí, grilujete rádi?

Léto je "nejjangovější" období roku, všude v přírodě i v našem těle se nachází maximum yangu, maximum tepla. Tepelná úprava stravy v podobě grilování také "yangizuje" potravinu, to znamená dodává jí více Yangu. A teď si vezměte, že grilujeme většinou v létě a většinou maso, které je již samo o sobě yangové...

Není toho yangu příliš najednou? Ano, je! Co s tím?

Návrh č. 1: Začněme grilovat v zimě! Např. na Štědrý den (třeba se ten nápad chytne…) :)

Návrh č. 2: Když už grilujeme v létě, grilujme až když se slunce přiblíží k západu, ještě lépe, až když zapadne. Slunce je totiž největší představitel čistého Yangu v této části vesmíru, po západu slunce míra Yangu v přírodě klesá.

Návrh č. 3: Yangovost grilovaného masa vyvažme dostatečným množstvím syrové zeleniny či zeleninového salátu – převážná část zeleniny je povahou svěží či chladná, tedy Yinová." ZDROJ: Martin Řezníček (martinreznicek.cz)

Poznámka Biblik: vo svojej knihe žite dlho, žite aktívne Dr. I.P. NEUMYVAKIN píše, že porciu mäsa treba vyvážiť dostatočným množstvom kvalitnej zeleniny kôli rovnováhe pH v organizme.

Na mäse nie je nič zlé, aby si niekto nemyslel, že jedenie mäsa je len zabíjanie zvierat, tak dáva i život, pretože tie zvieratá v chovoch by ináč nemali žiadny život! (chovateľ mäsa dáva zvieratám aj život, lebo ich rozmnožuje, živí a stará sa o ne. Bez chovov by neexistovali na svete milióny zvierat, úlohou chovateľa je zabezpečiť zvieratám čo najprirodzenejšie podmienky na život) Je dôležité vyberať si potraviny od spokojných zvierat, ktoré žijú v normálnom prostredí (steak z domáceho býka, mlieko a maslo od pasúcich sa kráv, vajcia od prirodzene chovaných sliepok, zelenina od farmárov z okolia, atď) Bio vlastne znamená "živý", ináč chutí syr a bryndza z nepasterizovaného ovčieho mlieka a samozrejme má aj pre telo úplne inú hodnotu. Niektorým ľuďim však mlieč. výrobky nevyhovujú (zvlášť ľudia so sklonom k psych. chorobám a tr. problémom - vhodné aspoň načas vysadiť mlieko a lepok a pozorovať stav)

Zdravé potraviny nie sú drahé, pretože s trochou snahy je možné znížiť spotrebu jedla o 30-70%. Nakoľko mnohé odtučnené a silno spracované potraviny nemajú takmer žiadnu výživovú hodnotu, človek potom aj musí jesť viac a je možné, že telo si kôli nedostatku živín ešte tvorí tukové rezervy.

Babka hovorievala: "Kto bude jesť nízkotučné, bude nízky a tučný!" Jednoduchá vec je a vedia to už aj lekári (kniha SYNDRÓM TRÁVENIA A PSYCHOLÓGIE Dr. Campbell-McBride), že potraviny by mali byť čo najmenej spracované! Teda čerstvé, nie také, ktoré ležia na pultoch celé dni a týždne! Je možné, že prírodu neoklameme nejakou pasterizáciou ani konzervantmi, podľa doterajších subj. pozorovaní telo oveľa horšie znáša pasterizované maslo ako nepasterizované. Ako píše Dr. Campbell McBride, človek je z väčšej časti vlastne jedna veľká tráviaca trubica a mal by si dobre rozmyslieť, čím ju naplní. Pretože po dlhodobej konzumácii nekvalitných potravín to nakoniec aj tak vychádza obvykle draho! Ale niektorí silní jedáci tvrdia, že ak by jedli len najkvalitnejšie potraviny, že by im to z platu okolo 1.000 - 1.200 eur už nevyšlo. Potom, ak by niekto o to stál, takto jednoducho je možné znížiť spotrebu jedla. Existuje teória, že človek z potravín vlastne iba získava slnečnú energiu a je možné ju prijímt aj týmito spôsobmi a v niektorých prípadoch sa týmito jednoduchými metódami môže podstatne znížiť spotreba jedla:

Metódy ako na to:

1.) chodenie na boso po teplej holej zemi vyhriatej od Slnka

2.) nabíjanie čistej vody na Slnku (sklené fľaše, neuzatvárať, položiť hore drevenný alebo plastový štupeľ (na fľaši pri nabíjaní nesmie byť žiaden kov a fľaše sa musia udržiavať veľmi čisté. Ideálne na nabíjanie vody kúpiť nové sklené fľaše, v ktorých predtým nič nebolo a dávať do nich iba vodu - nepoužívať na iný účel)

3.) metóda sungazing

HRM SUNGAZING - na čítanie:

https://www.biblik.sk/news/hrm-sungazing/

HRM SUNGAZING - na objednanie ako vytlačené A4:

https://www.biblik.sk/hrm-sungazing/

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Ďakujeme za vašu podporu nakupovaním na Biblik.sk a ďakujeme i za akýkoľvek príspevok na náš účet, i za dobr. príspevky za bezplatné sťahovanie Thank you for your support, thank you for shopping at Biblik.sk and thank you  for your donations:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

Ďakujeme, Thank you. Biblik.sk

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!