TIP NA KNIHU: KATHY O'BEIRNE: NIKDY O TOM NEHOVOR / BOOKS WE LIKE: KATHY O'BEIRNE: DON'T EVER TELL (SK, CZ, ENG) (+Poznámka Biblik: PREČO BOH DOPUSTÍ MUČENIE DETÍ? - DOPLNENÉ)

07.02.2022 13:17

SK, CZ:  KATHY O'BEIRNE: NIKDY O TOM NEMLUV

https://uloz.to/hledej?q=nikdy%20o%20tom%20nemluv

pdf čítač pre Android, možnosti podčiarkovania a zvýrazňovania:

pdfReader plus: apkpure.com
 
ENGLISH:
BOOKS WE LIKE: KATHY O'BEIRNE: DON'T EVER TELL
 
Poznámka Biblik: prečo Boh nezastaví dlhodobé ukrutné mučenie, týranie a zneužívanie detí? Povedal som, že zrejme je Boh niečo iné, ako si predstavujeme a možno, môže Boh i diabol zasahovať iba cez človeka, cez nejakú osobu! (??) (hovorí napr. I.M. DANILOV, predstaviteľ nejakého hnutia Allatra.tv)
Kamarát, pokročilý kresťan mi povedal, aby som nad tým, prečo Boh nezastaví také svinstvá nerozmýšľal, doslova: "To nepochopíš!"
Mne by nejaké polovičné vysvetlenia alebo uspokojenie sa s tým, "nechaj to tak, to nepochopíš" určite nestačili! Akákoľvek predstava Boha je nedostatočná, takisto je nedostatočné vysvetlenie o karme, pretože týrané deti by splácali svoju karmu, ale tyrani by vytvárali novú, nikdy by to neskončilo! Existuje nejaký plán "nesmrteľnosti" duše, pri ktorom by duša mohla kôli "zvečneniu" podstúpiť niečo také ako Kathy? Že by si napr. dobrovoľne vybrala peklo na Zemi, aby mohla napísať taký príbeh, ktorý môže pretrvať tisícročia? Kôli odhaleniu a ukončeniu tyranie, mohla by si to duša vybrať dobrovoľne?
Neviem, takisto neviem, prečo by ináč Boh, ak by to bolo v Jeho moci nezasiahol. To tu na Zemi bývalo a ešte niekedy býva bežné upaľovanie za živa, lámanie kostí, najhoršie formy mučenia a mučiteľom je dovolené týrať takto i deti! Je tam nejaký vyšší zmysel alebo dôvod prečo Boh nezasahuje? Alebo zasiahnuť nemôže, pretože vždy treba človeka? Prečo vždy Boh potreboval človeka na zázraky? Napr. egyptskými náukami vyškoleného Mojžiša, či prostého syna tesára Pána Ježiša Krista? Mohol by Boh konať zázraky v našom 3D priestore alebo zastaviť utrpenie ináč, ako cez 3D osobu?
Prečo sa aj v Biblii anjeli zhmotňovali do ľudí a prečo na každý zázrak, každé proroctvo a každé posolstvo bolo treba prorokov, mojžišov, alebo Pána Ježiša, či apoštolov? Mohli by sme vôbec bežnými zmyslami registrovať zázraky v našom hmotnom priestore iným spôsobom, ak by neboli konané prostredníctvom ľudí z mäsa a kostí?
Existujú teórie o nejakom Božom zásahu, ktorý bez nášho úsilia porazí zlo. Biblický židovský boh robil zázraky len dovtedy, dokiaľ neprišli Rimania. Zrazu bolo po zázrakoch a židia vojnu prehrali celkom. Boh na obranu židov zrejme nijakým zázrakom nezasiahol ani pred Rimanmi ani pred fašistami! Ľudia by si nemali vytvárať Boha vo svojich predstavách, akákoľvek predstava Boha je nedostatočná! Ak si Boha personifikujeme a čakáme, že tak ako my by sme mučiteľa zastavili keby týral dieťa, tak Boh môže uvažovať a zasahovať v úplne inej rovine, napr. tak, že Kathy prežila znásilňovania kňazov, elektrošoky a pokusy psychiatrov s psychikou na takej úrovni, že môže ešte niečo organizovať (to je zázrak, ostatné deti po tom týraní a psychiatrických experimentoch skončili doživotne v ústavoch)
 
Určite by sme nemali čakať, že príde nejaký Boh a niečo urobí za nás. Ak príde, príde, ale myslím si, že náboženstvá sú úmyselne vykladané tak, aby malá skupina ľudí mohla robiť čokoľvek, a tá druhá, početnejšia skupina, aby stále len čakala a čakala, čím uvoľňuje priestor a ide z cesty tej prvej skupine!
 
-   -   -
 
 TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
____________________________________________________________________
Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk a biblik.sk/clanky môžete podporiť na:
IBAN Biblik.sk - please support us / prosíme podporujte nás:
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA
Ď A K U J E M E !   T H A N K YOU!