ZAUJÍMAVOSTI VO VYÚČTOVANÍ PLATIEB ZA BYT

11.05.2018 15:49

Odmietol som nechať si namontovať merače na radiátory. Číslo na displeji merača neudáva žiadnu reálnu hodnotu spotreby tepla. Proste číslo na merači je hausnumero, vygenerované softvérom merača tak, ako ho od výroby nastavia. A podľa tohoto hausnumera sa rozpočítava, koľko máte reálne zaplatiť! Človeka takto okradnú dva krát, jednak si zaplatí svoj bič - čiže merač, a ďalej z jeho bytu urobia priestor otroka, do ktorého si môžu kedykoľvek vstúpiť. Ešte aj výmemu radiátora by mal otrok svojmu pánovi nahlásiť! Bez dovolenia už pomaly nebudete môcť vymeniť ani žiarovku! Ešte by vás úradníci z EÚ mohli pristihnúť, že v noci zbytočne svietite a používate nedovolenú klasickú žiarovku! Tak ďaleko to až môže zájsť, to je iba obrazné poukázanie na to, čo sa zákonite stane, ak sa ideály (napr. šetrenie peňazí, úspora, ekológia) postavia nad slobodu človeka. Ľudia zákonite prídu aj o slobodu aj o peniaze, v mnohých prípadoch aj o zdravie.(napr. článok tu)

Nainštalovaním merača je človek do istej miery nutený kúriť podľa toho, aby mal na merači čo najmenej dielikov! Ľudí to do istej miery núti mať priškrtnené radiátory. Odkedy máme merače, v byte mám niekedy od podlahy takú zimu, že chodím po byte v zimných topánkach! Jednoducho suseda nebude v zime 24 hodín denne kúriť, aby mala v byte príjemne, lebo má merače - bojí sa, že bude mať namerané veľa dielikov. Nemôžem ju donútiť, aby kúrila. Pokiaľ sa tvrdo kapitalistické princípy budú aplikovať na spoločné bývanie, doplatia na to všetci. Aj tak je iba otázkou času, kedy budú mať ľudia prietokové ohrievače a nezávislé kúrenie, možno aj úplne samostatné zdroje energie pre celú domácnosť. Prečo? Pozrime sa na vyúčtovanie:

VYÚČTOVANIE NÁKLADOV SPOJENÝCH S UŽÍVANÍM BYTU:

Obdobie 1.1.2017-31.12.2017:

FOND OPRÁV .........................................................  660,84 €

FOND OPRÁV BALKÓN ............................................     6,72 €

SPRÁVA .................................................................   71,64 €

ÚSTREDNÉ KÚRENIE (plocha bytu 74 m2) ................ 304,95 €

- od januára do decembra reálne kúrime koľko, 3-4 mesiace?

Podľa vyúčtovania vykurovanie zatepleného 48 bytového paneláka stojí 

ročne vraj 17.125,- €! To je v priemere 356 €/byt!

TÚV-OHREV spotreba teplej vody za rok 39 m3 .......  270,76  €

TÚV SUROVINA (39m3) ..........................................    91,51 €

To je viac ako 9,28 € za kubík horúcej vody!!!

(270,76+91,51€=362,27:39=9,28 € za m3)

Vodné a stočné 24m3 ..........................................    52,77 € (2.20 € /m3)

Osvetlenie spoločných priestorov ..........................      2,41 €

Upratovanie ........................................................     12,83 €

VÝŤAH ................................................................     21,09 €

Zrážková voda .....................................................       5,-   €

ZMLUVNÁ POKUTA ...............................................     10,-   €

(zmluvná pokuta 10 € za odmietnutie naištalovania meračov nám bola po stretnutí s riaditeľom odpočítaná)

SPOLU .................................................................... 1500, 52 €

 

Takže za kúrenie od januára do decembra, čo je obdobie vykurovania v období cca 3-4 mesiacov, chcú od vás, aby ste im zaplatili vyše 300 €! A to v noci často krát ani nemôžete zakúriť a máte v byte zimu, pretože dodávatelia tepla najskôr predpokladajú, že v noci spíte pod teplou perinou! Nepomôže vám v noci zapnúť radiátor na plné pecky, radiátory bývajú studené, aj keď je vonku zima. A niekedy sú radiátory studené aj cez deň. Čiže akúsi povinnosť zaplatiť za takéto služby podľa dodávateľa máte, ale službu môžete využívať iba keď dodávateľ uzná za vhodné!

V podstate 100 € za mesiac od vás chcú za to, že vám občas dovolia si pustiť radiátor! A keď váš sused pod vami nekúri, alebo kúri málo, môžete sa ísť poobliekať. Od podlahy ide taká zima, že je lepšie chodiť v zimných topánkach. To je výsledok inštalácie meračov! Je niekomu divné, že s tým nesúhlasím?

A je vrchol svinstva, pokiaľ si niekto na váš radiátor inštaluje svoje zariadenia. Pripadá mi to, ako keby si nainštalovaním merača na môj radiátor vyvesili svoju vlajku, na moje územie! A do každej izby! To vôbec nikomu nevadí, že mu na jeho radiátor dajú takéto zariadenie?

Merače na radiátoroch môžu byť aj bezdrôtové, môžu prijímať a odosielať dáta, vyžarujú elektromagnetický smog, a vôbec, kto vie, čo to zariadenie vlastne robí? Pre mňa je divné, že to ľuďom nevadí, že nepozvaní hostia vlastne vstupujú do každej izby človeka ako do stajne podriadeného dobytka svojvoľne si tam môžu s ich tichým súhlasom nainštalovať nejaké merače. Je jedno či po izbách chodia raz za rok, alebo raz za desať rokov! V mojej izbe jednoducho nemajú čo hľadať, to nie sú spoločné priestory, ako napr. stupačka! A už vôbec nie do mojej izby nebudú montovať svoje zariadenia, v podstate chcú očipovať každý môj radiátor, je otázka času, ak budú ľudia hovädá, kedy príde rad na nich, oni k tomu dajú ešte súhlas, toto je predohra, prvé kolo! Veď oni súhlasili, chceli tak ušetriť... teraz im zoberú každému v  priemere 356 € a merače im "ušetria" poriadnu dávku elektromagnetického žiarenia rovno do tých kedysi možno ľudských hláv!

Dnes vie merač na diaľku prijímať a odosielať dáta, kto vie, čo všetko je už teraz toto zariadenie schopné prijímať a odosielať. V budúcnosti (a možno aj teraz) môžu obsahovať senzor prítomnosti používateľa a ďalšie vecičky, nenadarmo sa im hovorí smart-merače, chytré merače. Teoreticky s takýmto smart-meračom môžete počítať s legálne naištalovaným reproduktorom v každej izbe. A ako bonus máte v každej izbe ďalší zdroj elektromagnetického žiarenia! Merače môžu kedykoľvek odosielať cenné štatistické dáta o spotrebe v reálnom čase, z čoho je možné napr. vypočítať, kedy sa nachádzate doma aj iné veci. Okrem toho, takéto merače zbytočne zamorujú životné prostredie ďalším zdrojom elektormagnetického žiarenia.

O možnostiach vplyvu frekvencie na ovládanie myšlienok sme už písali v tomto článku. Zdá sa, že ovládanie myšlienok funguje - pokiaľ človek už nevie vycítiť hranicu, kedy do jeho súkromia niekto už zachádza priďaleko, situácia je vážna.