ĎALŠIA NO-GO ZÓNA V TRENČÍNE

19.02.2020 22:43

Blízkosť mobilných základňových staníc alebo blízkosť silných zdrojov signálu Wi-Fi považujem za no-go zóny. Zóny, ktorým je podľa mňa lepšie sa vyhýbať. Námestie v TN a zvlášť Hlavná Pošta v TN je podľa mňa nebezpečná pre blízkosť mobilnej základňovej stanice na streche podchodu Zlatá Fatima, je príliš blízko od človeka pohybujúceho sa na pošte. V kombinácii s Wi-Fi stĺpmi rozmiestenými po námestí pozorujem zmenu myšlienok už za 15 sekúnd a dobre si rozmyslím, či do mesta alebo na Poštu naozaj musím ísť.

Dnes som bol pre zmenu v TESCU. Obvykle, keď prídem z TESCA alebo z LAUGARICIA, býva mi veľmi zle: bolí ma hlava, bolesť hlavy vystreľuje očí a je veľmi ťažké sa na niečo sústrediť, niekedy je problém aj zaspať. Nespavosť, nesústredenosť, bolesti hlavy, zvýšená chuť do jedla, taká špecifická nespokojnosť, keď neviete, čo by ste zjedli, u mnohých ľudí to priamo súvisí s elektromagnetickým žiarením. Bolesti hlavy, vyčerpanie, únava, problémy s koncentráciou pretrvávajú niekedy aj na druhý deň.

Hodnoty takmer na celom parkovisku pred TESCOM aj pred LAUGARICIOM dnes ustavične vykazovali 9.000 jednotiek (jednotka / jednotiek = mikroWatt/m2). V priebehu niekoľkých hodín meraní sme iba jediný raz na cca pol minúty pozorovali pokles na 500 jednotiek, ale potom sa hodnota opäť ustálila na cca 9.000 jednotiek. Medzi cca 15-18:00 hod. pri opakovaných meraniach hodnoty boli ustavične 9.000 mikroWatt/m2, okolo 18:00 už permanentne až 15.000 mikroWatt/m2! Tieto hodnoty považujeme vyslovene za nebezpečné. Parkovisko a okolie TESCO, LAUGARICIO to je pre mňa oddnes no-go zóna! Ak to nie je vyslovene nutné, len tak ľahko tam nepôjdem - platí sa za to ukrutná daň! V minulosti som predpokladal, že to, že mi býva zle je spôsobené návštevou obchodov, ale obchody sú ešte v pohode, a budovy TESCA a LAUGARICIA to dobre tienia! Okamžite po vstupe do budovy hodnoty klesajú z 9.000 k hodnotám blízkym nule. Silné žiarenie vonku spôsobujú zrejme dve alebo viac mobilných základňových staníc v blízkosti, o jednej vieme, či to je vďaka nej, to zatiaľ nevieme. Druhý zdroj sme nevedeli lokalizovať, smer sa narýchlo javil ako hlavná stena LAUGARICIA. Možno sú tam aj iné zdroje, lokalizovať zdroj dnes nebolo našou úlohou, možno je to test 5G, a zdroje sú všade po tých vysokých stĺpoch alebo na stenách resp. strechách budov, kto vie? Zvýšenie hodnoty z 9.000 na 15.000 večer okolo 18:00 by mohlo predpokladať aj emitovanie EM smogu zo zdrojov LED osvetlenia. Skrátka, po dnešných meraniach vyvstalo toľko otázok, že jedna séria meraní na ich zodpovedanie nestačí a riziká, ktorým sa takými experimentami vystavujem sú obrovské. V každom prípade, takéto hodnoty by mali začať preverovať naše úrady.

Už dosť zlý mobil má pri hovore okolo 5.000 jednotiek. Hodnoty na parkovisku v TESCU a LAUGARICIU sú podobné ako 2-3 silné aktívne mobily! Teda parkovisko pred TESCOM a LAUGARICIOM je ďalšia no-go zóna. Pozitívna správa však je, že vo vnútri budov TESCO a Laugaricio bola aj väčšina navštívených miest resp. obchodov v celku ešte vyhovujúca a budovy TESCO a LAUGARICIO zrejme dosť dobre odtieňujú vonkajšie žiarenie.

Ľudí bolieva hlava – ale mnohí to už považujú za normálne, podľa mňa dnes väčšina bolestí hlavy súvisí s rozmiestňovaním zdrojov mobilného signálu a šírením Wi-Fi, a samozrejme aj s používaním mobilu.

V súčasnosti hľadáme spôsob, ako by bolo možné urobiť používanie mobilu bezpečnejším. Dnes nás zaujalo meranie mobilu s dvoma typmi tzv. odrušovačov. Hodnota mobilu s dvoma malými zariadeniami pri hovore ukázala 600 jednotiek, po zdvihnutí hovoru sa blížila k nule, a v blízkosti nuly aj ostávala, na rozdiel od iného dnes meraného mobilu bez odrušovačov, ktorý vykazoval hodnotu stále okolo 5.000 jednotiek rovnako pri zvonení ako aj pri hovore! Sú to obrovské rozdiely. Situácia s novými mobilmi býva veľmi zlá, 10.000 jednotiek je bohužiaľ bežná vec nameraná až niekoľkokrát za minútu – dokonca aj pri vypnutých mobilných dátach a Wi-Fi! (nami meraný Xiaomi Note 6 buď intenzívne komunikuje s BTS a prijíma a odosiela dáta, alebo jeho bezdrôtové zariadenia periodicky vykazujú aktivitu aj keď ich v systéme vypnete! Pri zapnutých dátach a Wi-Fi hodnota pri tomto konkrétne meranom mobile na krátke časové úseky dosahovala až 50.000 jednotiek). Poviete si, Xiaomi je shit, ale napr. meraný štandardne nastavený iPhone používaný v aute ako navigácia mal v priemere 12.000 jednotiek ustavične! To nie je telefón, to je zbraň proti ľuďom! Takto to byť jednoducho nesmie, už z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky! Všimli ste si niekedy, ako sú napr. reproduktory rušené mobilom? Podobne aj ľudský mozog je rušený, keď cez neho prechádzajú rádiové vlny, zvlášť vlny z blízkeho zdroja.

Ak používate telefón ako navigáciu, určite metóda lokalizácie/location method by mala byť GPS only (iba GPS), ináč všetky lokalizačné služby aj všetko čo momentálne nepotrebujete je lepšie vypnúť - Wi-Fi, bluetooth, mobilné dáta, všetko vypínať a keď zrovna nepotrebujete mobil (spánok) alebo keď ste v škole, v kostole, na prednáške a pod. tak si dať Letový režim/Flight mode.

Celkovo, mobil by sa mal zvlášť pri dlhšej jazde autom úplne vypínať! Veľkým problémom sú mobilné dáta a používanie mobilu ako navigácie s aktívnymi dátami.

Problémom je prepínanie na nové základňové stanice, teda pri dlhšej ceste autom jediný aktívny čip z mobilu zatiaľ z meraných vyhovuje iba GPS! Ostatné, GSM, Wi-Fi aj mobilné dáta by v podstate podľa mňa ani nemali byť vpustené do obehu, obvyklé hodnoty žiarenia smartphonu sú 5.000-16.000 jednotiek čo je bohužiaľ nebezpečné aj ako krátkodobá expozícia. Veľmi nás zaujal tento príspevok na dsl.sk

https://dsl.sk/article.php?article=23352&count=105

 

Re: frekvenci
Od: Reakcia na: Pjetro de | Pridané: 5.1.2020 18:52


Na ionizovanie materiálu potrebuješ nejakú frekvenciu žiarenia, čo vysoké frekvencie spĺňajú, ale nízke frekvencie ich spĺňajú s určitou pravdepodobnosťou pomocou tunelového javu (potrebnú energiu si môžu prepožičať). Žiarivý výkon je rôzny v rôznych smeroch a v rôznych vzdialenostiach (dôležité sú násobky vlnovej dĺžky) a ešte sú tu rôzne odrazy a konštruktívne interferencie. Okrem toho chemické reakcie prebiehajú pri rôznych teplotách rôzne a žiarenie ovplyvňuje pravdepodobnosti, či sa daná reakcia uskutoční alebo nie (natočenie molekúl, vzdialenosti, energetický stav (vibrácie, rezonancie)). Takže napísať, že EM žiarenie vôbec neovplyvňuje človeka zlým smerom je zavádzajúce.

 

To podľa mňa znamená, že aj neionizujúce žiarenie môže poškodiť tkanivo, čím je vyššia frekvencia, tým je aj vyššia pravdepodobnosť, že dôjde k poškodeniu tkaniva. Bolesti hlavy, bolesti kĺbov a bolesti tela v mieste nosenia mobilu s najväčšou pravdepodobnosťou znamenajú, že bunky alebo nejaká ich časť je vďaka mobilnému žiareniu aj fyzicky poškodená.

Frekvecie pre mobily - GSM, zdroj Wikipedia 850-1900 MHz.

Wi-Fi až 2,5 GHz, teraz 5GHz, schválené 6GHz! Čím vyššia frekvencia, tým vyššia je pravdepodobnosť, že dôjde k vyrazeniu elektrónu a neionizujúce žiarenie spôsobí istému počtu atómov v ľudskom tele to isté, čo ionizujúce. Ak by ste vedeli, že existuje pravdepodobnosť, že vysoké frekvencie fyzicky poškodzujú vaše telo, skutočne by ste sa bez nich nevedeli zaobísť? Museli by ste mať v mobile internet, používať Wi-Fi a 24 hodín denne mať doma zapnutý Wi-Fi router?

Nám nejde o to, aby sa tieto technológie úplne zakázali, ale zdroje elektromagnetického žiarenia (mobilné zákl. stanice, Wi-Fi a pod.) sa v poslednej dobe rozmiestňujú úplne bezohľadne - v tesnej blízkosti bytov, vedľa ciest a podobne! Aj zdroje Wi-Fi sa inštalujú tam, kde vôbec nemajú byť - do múzeí, do miest po námestiach, do parkov, autobusov, do obchodov s jedlom, do reštaurácií! A čo ten personál v blízkosti zdrojov žiarenia? Niekto myslel napr. na sprievodcu vo vlaku, ktorý sa denne niekoľko hodín pohybuje v takomto prostredí? Alebo na zamestnanca knižnice, čo má stôl vedľa routra? To sú kolosálne zločiny na ľuďoch - kto potrebuje internet, treba mu umožniť prístup ku PC s káblovým pripojením a možnosť stiahnuť si dáta na nejaké médium (USB, pamäťovú kartu) ale akú Wi-Fi? Normálne technické riešenie by bolo nejaký stôl s NFC bunkami, notebook by sa položil na určené miesto a spojenie by sa realizovalo iba v mieste kontaktu bez toho, aby žiarenie unikalo do okolia. Ak toto nie je, z hľadiska bezpečnosti na verejných priestranstvách (vlaky, autobusy, knižnice, reštaurácie a pod.) ostáva snáď jedine kábel, ale v týchto miestach nemá Wi-Fi čo robiť, bohužiaľ nemal by tam byť ani aktívny mobil! Predstavte si, že by bola zákonná povinnosť mať vypnutý mobil napr. v dopr. prostriedku a každý kto by nemal vypnutý mobil by pípal ako zlodej a hrozila by mu pokuta. Aj tak sa dajú zvýšiť dane, keď by sa pre bezpečnosť ľudí skutočne niečo robilo - hoci aj takéto nepopulárne kroky. Ale vedci ak by chceli, vedeli by nájsť normálne riešenie, pretože tu nikto neberie ohľad ani na personál, ani na citlivých ľudí, deti a tehotné ženy, ktorým žiarenie z mobilov ubližuje ešte oveľa viac ako ostatným!

Ľudia dostávajú na každodenné používanie zariadenia, ktorých aktivita je podľa mňa vyslovene nebezpečná. Niektoré nami merané mobily žiaria až 80-krát silnejšie ako tie staršie, také niečo by ľudia ani nemali mať pri sebe! Niektoré nové Wi-Fi routre v panelákoch vyžarujú nebezpečné hodnoty aj ďaleko k susedom – takáto Wi-Fi sa musí zrušiť, resp. byt do ktorého zhovadilý sused takto žiari sa musí odtieniť! Ale riešenie je mať na trhu normálne bezpečné zariadenia. Síce Wi-Fi ťažko niekedy urobíte bezpečnú, ale norma alebo zákon by mala byť postavená tak, aby ostatní ľudia v paneláku mali bezpečný byt s nulovými dávkami od suseda. Mobil by bolo podľa mňa možné pri zvýšenej opatrnosti bezpečne používať, technické riešenia, ktoré by to mohli zabezpečiť sú zdá sa veľmi jednoduché a využíva ich skôr armáda, alebo sú patentované, ale z hľadiska štátu ani nie je záujem, aby ľudia boli chránení, skôr naopak - sú vystavovaní čoraz vyšším dávkam žiarenia. Pretože to, čo dnes ľuďom dávajú do rúk by najskôr bol problém vôbec nejako urobiť bezpečné! Už vstavaná anténa po stranách mobilu, za ktorú vlastne človek drží telefón je dosť hlúpym riešením, ale - vyzerá to dobre a predáva sa to!

V zásade by sa mal vždy na mobile používať reproduktor, najlepšie si ten mobil ešte pri hovore aj položiť ak môžete, alebo ináč zabezpečiť aspoň niekoľko cm vzdialenosť aktívneho mobilu od tela.

Akákoľvek dnes bežne používaná bezdrôtová technológia (mobily, Wi-Fi, bluetooth, GPS, radar, mikrovlnka, vysielačka aj obyčajné rádio) z vyššie spomenutých dôvodov škodí a spĺňa pravdepodobnosť, že môže fyzicky poškodzovať telo. Bezdrôtové technológie by sa mali používať iba na tie najnutnejšie veci a so zvýšenou opatrnosťou, najlepšie však, ak je to možné, tak vôbec (zvlášť deti). Je možnosť aj vzdať sa ich alebo namiesto Wi-Fi a mobilného internetu začať uprednostňovať počítač pripojený káblom. Ale rádiová techológia rozhodne nebola určená na to, aby ste sa každú chvíľu bezdrôtovo pripájali na internet ani vysielačka nebola určená na každodenné používanie – dnes to s mobilmi ľudia robia, naučili ich myslieť si, že to, čo robí väčšina je asi normálne! Už to, že človek drží mobil v rukách a anténa je po obvode – v podstate by mobil ľudia nemali chytať ani do rúk! Je vám to smiešne? V návode od vášho mobilu tvrdia, že mobil máte držať najmenej 1 cm od tela, keď vysiela – teda mobil by ste pre istotu mali chytiť do ruky len vtedy, keď je vypnutý! A to si mobily ľudia dokonca bohužiaľ bežne prikladajú k hlave  – za to, že to robí väčšina, neznamená to, že je to normálne. Chráňte si svoje zdravie a ak používate bezdrôtovú techniku, tak minimalizujte čas hovorov a buďte opatrní. Zvážte možnosti nahradenia Wi-Fi káblom. Namiesto mobilného internetu a Wi-Fi je možné zvyknúť si používať počítač s káblovým pripojením.