DAŇ Z POUŽÍVANIA MOBILU A WI-FI

05.03.2018 12:52

"Dobrý deň, v článku na dsl.sk som sa dočítal, že sa chystáte šíriť bezplatné wi-fi (https://dsl.sk/article.php?article=20845)

Som zásadne proti tomu, aby vo vlakoch, autobusoch, školách a verejných priestranstvách boli nainštalované wi-fi žiariče. Vôbec sa neberie ohľad na deti, tehotné ženy a citlivých ľudí, ktorým bezdrôtové zariadenia spôsobujú obrovké problémy, od bolesti hlavy, silného pálenia v oblasti hlavy a očí, neschopnosti sústrediť sa až po neschopnosť zaspať, to všetko už po krátkom pobyte vo vlaku či autobuse s aktívnou wi-fi!

Ak je norma pre mobilnú základňovú stanicu (BTS) postavená tak, že ju môžete dávať na strechy obytných domov, tieto normy sú zločinné a odôvodnenie, že podľa noriem je všetko v poriadku je nedostačujúce. Takisto za zločinné považujem normy pre wi-fi:
Napr. šofér autobusu býva vystavený naraz hneď niekoľkým wi-fi žiaričom počas celej smeny! Kde sú štúdie vplyvu wi-fi na bezpečnosť cestnej premávky a zdravie človeka, ktorý je vystavený desiatkam aktívnych wi-fi žiaričov niekoľko hodín denne? (V autobuse je každý mobil pripojený na wi-fi aktívnym wi-fi žiaričom)
Tisíce oscilácií za sekundu, ktoré vysielajú mobily a wi-fi preukázateľne ovplyvňujú myslenie, správanie a zdravie človeka:
https://www.biblik.sk/news/mobil-je-nebezpecny/
Wi-fi žiariče musíme z verejných miest odstrániť úplne, pretože preukázateľne ubližujú najviac ľuďom, ktorí sú tomuto žiareniu vystavovaní počas pracovnej doby. Šírenie wi-fi do ulíc, škôl a autobusov považujem za zločin. Ľudia potrebujú dnes nie free wi-fi, ale wi-fi free, t.j. zóny bez wi-fi!
Navrhujem zavedenie nových daní pre reštaurácie a obchody s aktívnou wi-fi a takisto pre používateľov mobilných telefónov, GPS a satelitných navigácií, pretože každá bezdrôtová sieť kontaminuje životné prostredie a každý používateľ týchto technológií ohrozuje svoje zdravie podobne ako fajčiar. Výrobcovia týchto technológií vydali dôrazné varovanie, ktoré ľudia nerešpektujú:

https://www.biblik.sk/news/varovanie-vyrobcu-mobilneho-telefonu-sk-en-the-blackberry-warning/

Žiadam vás, aby ste na verejných miestach, ako sú napr. školy, ulice, reštaurácie, vlaky a autobusy vždy presadzovali prostredie bez wi-fi.

Ďakujem.

Miroslav Raninec, počítačový technik"

 

e-mail generálnej riaditeľke sekcie riadenia informatizácie Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu zo dňa 5.3.2018