DOPLNKY VÝŽIVY (AKTUALIZÁCIA 1x)

22.01.2018 17:13

V štandardných tabletkách nájdeme dnes bohužiaľ bežne karcinogénne prísady ako napr. dioxid titaničitý a mastenec (talcum) a mnohé iné nečisté prísady, ktoré by mali byť zakázané.

Dnes, keď výrobcovia používajú geneticky modifikované suroviny, rôzne prísady a chemikálie, je prakticky nevyhnutné čítať zloženie výrobkov. ČÍTAJTE ZLOŽENIE VÝROBKOV. Čochvíľa sa to naučíte naspamäť a možno aj vy zistíte, že máloktoré potraviny zo supermarketu sú jedlé. Jedzte čo najmenej spracované a čerstvé kvalitné potraviny.

Citliví ľudia určite ocenia doplnky výživy v čistej forme, veríme, že najmä pacienti a športovci rýchlo pocítia rozdiel v kvalite oproti tabletkám. Uvedieme iba niektoré z nich:

1.) Chlorid horečnatý - horčík v čistej forme, podľa nás jeden z najlepších doplnkov výživy aj pre zdravého človeka. Prečo je vhodné užívať horčík nájdete aj tu. U žien je chlorid horečnatý obľúbený najmä kôli badateľným účinkom na pleť. V niektorých krajinách lekármi používaný vo vyšších dávkach ako laxatívum.

2.) Chlorid draselný - Čistý chlorid draselný je vhodné zmiešať so soľou v pomere 6 soľ : 4 draslík. [Pri nízkosodíkovej diéte 2 draslík : 3 soľ] Najviac sa nám však časom osvedčil pomer 50:50, polovica soľ, polovica draslík. Jedna z najdôležitejších vecí, ktorá ovplyvňuje kvalitu jedla a života je soľ. Dobré skúsenosti máme s používaním čistej morskej soli, napr. Sůl mořská z Atlantiku jemná (túto soľ kúpite v bio obchodoch)

3.) Rybí olej - Dr. Jozefa Zimu. Ľudia so sklonom k depresívnej nálade by mali užívať rybí olej v zimných mesiacoch najmenej každý druhý deň (1 polievková lyžica 1-2x denne po jedle, začína sa užívať najprv po lyžičkách, postupne sa môžete dostať až na 2 polievkové lyžice denne) Vhodné najmä v zimných mesiacoch zaradiť najmenej 2x do týždňa do jedálnička ryby, hoci aj kvalitné sardinky alebo treščiu pečeň, lepšie však čerstvú, chladenú alebo mrazenú tuzemskú rybu.

Kvalitná ryba v kombinácii s rybím tukom výrazne ovplyvňuje náladu v priebehu ďalších až 48 hodín. Kvalitná ryba + lyžica kvalitného rybieho tuku = veľmi účinné antidepresíva. Na večeru vhodné po rybe užiť aj lyžicu domáceho medu (kombinácia rybieho tuku + lyžica domáceho medu môže výrazne ovplyvniť kvalitu spánku)

UPOZORNENIE: Ak konzerva alebo nejaký iný výrobok dnes obsahuje sójový olej, je to podľa nás známkou nekvality, lepšie nekupovať. Dokonca často krát aj v rybom tuku, ktorý býva deklarovaný ako kvalitný sa nachádzajú rôzne prísady, napr. rybí olej od známej firmy Nutrilite - v zložení nájdete sójový olej. O sóji sme písali aj v tomto článku v bode 3.) SPRACOVANÁ SÓJA

Pacienti, ktorí majú problémy so štítnou žľazou by sa podľa nášho názoru mali potravinám s obsahom sóje vyhýbať úplne. Z dôvodu možného podielu GMO je vhodné aj pre zdravého človeka úplne sa vyhnúť sóji a sójovým produktom. Pre príležitostnú konzumáciu považujeme za "kóšer" tradičné japonské sójové fermentované výrobky, napr. shoyu a tamari.

4.) LUGOL - jód, v čistej forme bez prísad zarobia v dobrej lekárni. Fľaštičku s kvapátkom kúpite tu. Dbajte na dodržanie doby použiteľnosti. Vstrebáva sa dobre aj cez pokožku. Viac o prípravku Lugol tu.

Veľmi zaujímavé informácie pre pacientov trpiach ochorením štítnej žľazy, pozri aj článok aj diskusiu:

https://domacaliecba.sk/toto-pred-vami-lekari-taja-naucte-sa-vyliecit-stitnu-zlazu/

Čomu by sa mali najmä ľudia s problémami so štítnou žľazou určite vyhnúť:     https://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/3346-techto-7-veci-nici-vasi-stitnou-zlazu-recept-na-lecivy-napoj

ANGLICKY/ENGLISH: https://www.naturalnewsblogs.com/7-toxins-damaging-thyroid-homemade-drink-heal-thyroid/

5.) Zaujímavá stránka, kde môžete pomerne lacno kúpiť veľmi kvalitné veci je:  https://www.chloritansodny.sk/

6.) Na stránke https://www.chloritansodny.sk/ nájdete aj koloidné striebro. Zoznam chorôb, pri ktorých môže pomôcť koloidné striebro tu.

7.) Vitamín C - ak máte dobré skúsenosti s užívaním vitamínu C v tabletkách, môžete vyskúšať askorbát vápenatý. Nie sme priaznivcami syntetických vitamínov. Dva bio-citróny denne urobia podľa našich skúseností organizmu lepšiu službu ako syntetické vitamíny. [AKTUALIZÁCIA 5.10.2019 16:41 - zaujímavý vit. C v prírodnej forme tu]

Dnes bohužiaľ - je takmer nemožné pokryť nedostatok základných živín a vitamínov pomocou stravy! Viac MUDr. Karel Erben, prednáška

MUDr. Karel Erben a hosté, Homocystein a B17 v léčení nádorových onemocnění:

https://www.youtube.com/watch?v=BnpE2MehF5Y