Dr. DAVID HAWKINS: EGO DOKÁŽE ČERPAŤ ŠŤAVU AJ Z NEGATIVITY

17.01.2024 14:15

"Primárnym základom pretrvávania negativity je skrytá výhoda ega z negativity ("šťava"). Táto tajná odmena je pre ego jediným zdrojom energie, preto vníma odpustenie a aj súcit ako "nepriateľov".

"Pretrvávanie primitívneho ega v človeku sa označuje ako narcistické jadro "egoizmu", ktoré sa kalibruje na úrovniach nižších ako 200 (kritická úroveň integrity), naznačuje pretrvávanie primitívneho sebectva, nerešpektovanie práv iných a vnímanie druhých skôr ako nepriateľov a konkurentov než ako spojencov. Neexistuje nič smrteľnejšie ako ego podporované náboženstvom." 

"Dômyselné ego vyjadruje svoju vnútornú veľkoleposť tým, že sa snaží nahradiť to Božské tým, že sa vyhlasuje za Boha (alebo Nera, Cézara a podobne), alebo si nárokuje osobitnú božskú autoritu svojím vyhlásením, že je Bohom ustanovené, a teda oprávnené.

"Ego nielenže nie je schopné správne vyhodnotiť situácie, ktoré sú osudné, ale dokonca dobrovoľne obetuje život pre svoje vlastné ciele. Ego je preto potenciálne smrteľne nebezpečné a radšej vás "uvidí mŕtveho", ako by malo priznať, že sa mýli." 

"Ego je obeťou samáho seba. Pri dôslednej introspekcii sa zistí, že ego v skutočnosti iba "robí rámus" pre svoje vlastné potešenie a prežitie. Ten, kto prehráva, je vaše skutočné "ja". "Z vývojovej analýzy, ktorá využíva techniky výskumu vedomia, vyplýva, že samotné ľudské ego je predovšetkým produktom a pokračovaním prítomnosti jadra pre prežitie v živočíšnej evolúcii." cit. Dr. DAVID R. HAWKINS, kniha EGO NIE JE VAŠE SKUTOČNÉ JA

Súvisiace články / related articles:
Všetky články Dr. David R. Hawkins:
 
prednášky Dr. Eduard Tomáš:
 

NIČ NEMAŤ, NIKÝM NEBYŤ A ANI NIČ NEVEDIEŤ / NOTHING TO HAVE, NO ONE TO BE AND NOT KNOWING ANYTHING (SK, ENG)

 

NEBUĎ AKO ONI. NEPRIPODOBŇUJ SA TOMUTO SVETU.
https://www.biblik.sk/news/nebud-ako-oni-nepripodobnuj-sa-tomuto-svetu/

 
Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Please support Biblik.sk / Prosíme podporujte Biblik.sk:
Prosíme vás o Vašu podporu, napríklad i kúpou kníh a tovaru na Biblik.sk alebo priamo príspevkami na účet:
SK8583300000002101425963
ĎAKUJEME. Biblik.sk

Please support the fight for freedom, please support the antisatanic
and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA
ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!