EFEKTIVITU MODLITBY MÔŽE ZVÝŠIŤ PONÚKNUTIE URČITEJ PROTIHODNOTY (DOPLNENÉ- ĽUDIA SÚ AUTORITAMI I CIRKVOU VEDENÍ SKÔR K PASIVITE, NAMIESTO RADOSTNÉHO TVORENIA - VYDÁVANIE ENERGIE A AKTIVITA

16.05.2022 13:07

EFEKTIVITU MODLITBY MÔŽE ZVÝŠIŤ PONÚKNUTIE URČITEJ PROTIHODNOTY DOPLNENÉ- ĽUDIA SÚ AUTORITAMI I CIRKVOU VEDENÍ SKÔR K PASIVITE, NAMIESTO RADOSTNÉHO TVORENIA - VYDÁVANIE ENERGIE A AKTIVITA

-    -    -

Toto ma pôvodne naučil Willy Weber. Hovoril mi, že treba niečo Bohu ponúknuť ako protihodnotu! Ak máte pocit, že vypočutie modlitby sa omeškalo, alebo kedy niečo potrebujete rýchlo, môžete ponúknuť určitú protihodnotu (ak to tak cítite, aj vždy môžete niečo ponúknuť) Samozrejme, aj modlitba aj protihodnota by mali byť v harmónii s Božou vôľou. Pozri Biblia Roháček - Evanjelium sv. Jána, Biblia Roháček - Listy Jánove, Biblia Roháček - epištola sv. Jakoba)

Nazdávam sa, že ponúknutím protihodnoty sa uvoľňuje určitá energia, ktorá pomáha k naplneniu modlitby. Podľa môjho doterajšieho chápania Boha a sveta, vo Vesmíre iba Boh JE. Celé je to dokonalá "hra" na zdokonalenie duše, vlastne, nie je žiadne ty a ja, je iba SOM - jeden Boh, jedno Bytie, jedno JA. Láska a Jednota s Bohom je Zmysel a Cieľ života. Teda, kto sa modlí alebo medituje, nech sa modlí a medituje v prvomrade vždy s láskou k Bohu (viď Veľké Prikázanie) a láska je vlastne i to, čo môžeme Bohu ponúknuť, alebo nejaký skutok lásky. Ale základom je dávať lásku Bohu - milovať Boha ako učí Pán Ježiš tu.

Ak si predstavíme, že ľudia by sa modlili tak, že chcú ponúknuť zároveň aj protihodnotu - niečo v súlade s Božou vôľou, mohlo by byť o niekoľko miliárd skutkov lásky denne viac - svet by mohol vyzerať ináč, pokiaľ by ľudia iba nežobrali a stále nečakali, bohužiaľ, cirkvou sú vedení skôr k čakaniu na nejaké "nebíčko" a k strachu z pekla, k strachom z vírusov a spoliehajú sa na autority a na rôznu zaužívanú pravdu, namiesto aktívneho hľadania Pravdy-Boha. 

Ján - jeden z najvernejších učeníkov Pána Ježiša, o modlitbe zapisuje Slová Pána Ježiša "V Duchu a Pravde" (Jánovo evanjelium 4:24  a listy Jánove) a nech nečakáme niečo od nejakého Boha mimo seba, všetko je jedno JA. Takže najprv by sme sa mali Boha a seba pýtať, čo my sami môžeme podľa Jeho vôle urobiť pre naplnenie modlitby? Modlíme sa k pravému JA do svojho duchovného srdca (od stredu hrudníka kúsok doprava) sa obraciame vždy, keď voláme na Boha.

______________________________________________________________________________________________________________________________
 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

_______________________________________________________

Biblik.sk

TEMPUS VERITATEM PARIT
čas rodí pravdu, alebo čas verifikuje pravdu.
alt. preklad: PRICHÁDZA ČAS PRAVDY!
THE TIME OF TRUTH IS COMING!

Šírenie dôležitých informácií Biblik.sk (biblik.sk/clanky) môžete podporovať zdieľaním i finančne. Každý protifašistický boj si zaslúži vašu podporu, podporujte alternatívne médiá i jednotlivcov bojujúcich za slobodu proti fašistom! Snáď sa fašistov a teroristov už čoskoro zbavíme!
Prosíme Vás podporujte nás / Please support us:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963

Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU