OSVEDČENÝ LIEK NA REUMU A REUMATICKÉ ZÁPALY (AKTUALIZÁCIA 1x)

26.11.2019 11:36

Pri reumatickom zápale môže veľmi pomôcť natieranie postihnutých miest čerstvou pálivou červenou paprikou. Babka mala tak silnú reumu, že jej až vykrúcalo prsty, po natieraní rúk prišla úľava a bolesti a zápal ustúpili.

Klinicky potvrdený je účinok látky v červenej paprike (kapsaicínu) na tlmenie bolesti, praktické výsledky potvrdzujú však aj silné protizápalové účinky zvlášť pri reumatickom zápale.

Môže fungovať aj sušená pálivá červená paprika, ale reumatický zápal bol v tomto prípade vyliečený potieraním postihnutých miest čerstvou pálivou červenou paprikou.

Treba brať na vedomie, že cez pokožku sa veci vstrebávajú do krvi. Rôzne krémy a maste obvykle obsahujú jedovaté látky, za spomenutie stoja karcinogény napr. propylénglykol a phenoxyethanol, ktoré sa bežne pridávajú do liečivých mastí a krémov. V Japonsku podľa tohto zdroja je phenoxyethanol úplne zakázaný, o propylénglykole sme písali tu. Teda treba si pozrieť aj zloženie krémov a mastí z obchodov, aby z nejakého zápalu vďaka nejakej masti či krému z lekárne nevyvstalo niečo horšie. Pozrite si zloženie krémov a mastí ktoré používate. Oveľa účinnejšie môžu byť, ak si ich pripravíte sami.

 
AKTUALIZÁCIA 1: Viac o liečbe zápalov a reumatických ochorení PharmDr. Jozef Zima: