POSLANCI SMERU NAPADLI MATOVIČOVE ŠPICĽOVACIE PRAKTIKY NA ÚSTAVNOM SÚDE (AKTUALIZÁCIA 1x - DOPLNENÉ)

15.04.2020 22:17

dsl.sk

Opozičná strana Smer - SD respektíve jej poslanci v utorok 14. apríla podali podanie na Ústavný súd SR namietajúce protiústavnosť legislatívy o sprístupňovaní lokalizačných dát od mobilných operátorov v boji proti šíreniu nového koronavírusu.

Po zistení nového infikovaného si štát po súhlase infikovaného má od operátora vypýtať históriu jeho polohy a na jej základe si má infikovaný spomínať koho v uplynulých dňoch stretol. V závislosti na presnosti je tak otázne v akej časti scenárov to povedie k lepšiemu identifikovaniu relevantných kontaktov ako bez týchto informácií. K dispozícii sú technológie umožňujúce lokalizovať zákazníkov pomerne presne, nie je ale jasné s akou presnosťou reálne operátori zisťujú polohu svojich zákazníkov.

https://www.dsl.sk/article.php?article=23735

-   -   -

Poznámka Biblik: nemalo by to byť legálne ani pre operátorov. Takto každého rozčuľuje, že sa k dátam a ku kontaktom z vášho telefónu dostanú pochybní ľudia z vedenia štátu. Ale to, že lokalizácia je umožňovaná operátorom aj bez súhlasu zákazníka vlastne znamená nebezpečenstvo nosiť mobil pri sebe, pretože nové telefóny môžu prijímať a odosielať VŠETKY zhromaždené dáta do dátových centier. Vysvetľovalo by to výsledky niektorých našich meraní: niektoré nové smartfóny vysielajú silné elektromagnetické žiarenie v hodnotách okolo 10.000-16.000 mikrowatt/m2 cca každých 10 sekúnd a niektoré aj ustavične! Mali by však väčšinu času ostávať na nule rovnako ako staré obyčajné telefóny! Kto je zodpovedný za takéto ohrozovanie zdravia ľudí? Takéto zariadenia ako väčšina nových smartfónov by vôbec nemali byť ani na trhu! (rovnako ako by nemali byť mobilné stanice uprosted sídlisk, ani Wi-Fi stĺpy v mestách ani žiadna Wi-Fi na verejných priestranstvách) Ak je s takýmito smartfónmi 20 ľudí v autobuse, to je likvidácia ľudí, aby toho nebolo málo, ešte dávajú do autobusov a vlakov aj Wi-Fi žiariče. (Vrcholom všetkého sú kovové protislnečné fólie na oknách autobusov-to vyzerá skôr ako účel než niekoho blbosť)

Vôbec už dlhšia jazda vlakom alebo autobusom, kedy sa mobil prepája na množstvo základňových staníc... Takto máte desiatky ľudí pohromade a potom sa môžete čudovať, že predčasne zomierajú. Pre mnohých je záťaž takýmito obrovskými dávkami elektromagnetického žiarenia posledná kvapka! Mobil by sa mal pri ceste autom, vlakom alebo autobusom úplne vypínať, zvlášť pri dlhších cestách.

 

AKTUALIZÁCIA 1 - DOPLNENÉ: Mobil by nikdy nemal byť priamo pri hlave, je to aj základné bezpečnostné opatrenie podľa návodu od vášho mobilu, čítajte návod od svojho telefónu - máte mobil držať od tela, nie to mať na uchu!

Aké hodnoty EM žiarenia sú vlastne bezpečné? Odpoveď je NULA! (krátkodobo možno pár desiatok mikroW/m2, ale dlhodobo pri tele NULA) Aj obyčajné rádio škodí, zvlášť ak ste pri ňom blízko a prelaďujete. Ani by sa nemalo spať s hlavou blízko pri aktívnom rádiu alebo mobile, a dokonca ani dlhšie sedieť blízko aktívnej Wi-Fi, ale to už je pre mnohých silná káva. Silné rádiové vysielače (to sú aj radary, mobilné zákl. stanice, aj samotné mobily vrátate bluetooth a Wi-Fi) by sa vôbec nemali používať v blízkosti ľudí.  Na toto rádio nebolo určené, viac Eric Dollard tu.

Bežne vonku pred našim domom je vďaka mobilným zákl. staniciam 2000-4.000 mikrowatt/m2!!! (a to majú ľudia ešte v takomto prostredí pri sebe mobily a doma Wi-Fi routre, smartmetre a smarthodinky) Z najnižších hodnôt čo sme vôbec namerali na veciach vydávajúcich EM žiarenie bola elektrická gitara AT-10RP, tá má 60 mikrowatt/m2 a ani to by na normálnej planéte nemohlo byť určené na dlhodobé používanie tesne pri tele. Musela by byť celá zadná časť gitary odtienená, pretože už 60 mikrowatt/m2 môže u niektorých ľudí prispievať k narušeniu funkcie a následne aj k ochoreniam vnútorných orgánov, zvlášť pečene. Na elektrickej gitare by sme vedeli veľmi jednoducho a lacno dosiahnuť bezpečné hodnoty 0 mikrowatt/m2: stačilo by bezplatne dodávať tenučký kryt na celú zadnú časť, prípadne by sa to dalo riešiť aj špeciálnym lakovaním. Ale u technológie mobilných telefónov, tak ako je súčasne postavená by to išlo to ťažko!  Mobilné zákl. stanice žiaria na mestá plné ľudí so žiariacimi mobilmy   - no, ťažko to urobíte bezpečné! Lepšie mobily pri aktívnom hovore majú okolo 300 mikrowatt/m2, čo je stále veľa. Vplyv na myšlienky - teda zároveň aj na funkcie mozgu a čriev má aj krátkodobá expozícia, teda 300 mikrowatt/m2 pre mobil nevyhovuje! (50-80.000 mikrowatt/m2 dávajú dnešné mobily bežne) K pandémii psychických chorôb a ku niektorým typom nádorov na mozgu nekontrolované používanie mobilov prispieva nepochybne, čo to robí s imunitným systémom, za koľko chrípky a ďalších chorôb môžu mobily, to by chcelo prístup k štatistikám chorobnosti v súvislosti s rozšírením tejto technológie (napr. vývoj chorobnosti na sídlisku, alebo u žiakov univerzity, ktorým na nízku strechu postavili zákl. stanicu - to by boli zaujímavé dáta. Napr. chorobnosť študentov Trenčianskej univerzity pred a po umiestnení vysielača...)