PREČO ZAPLATIŤ NAJSKÔR SEBE / WHY TO PAY YOURSELF FIRST (SK, ENG)

22.11.2023 18:15

biblik.sk/clanky

"Najskôr zaplať sebe!" "Pay yourself first."

Či už ste zamestnaní alebo robíte nejakú tvorivú prácu či vlastné podnikanie, zrejme platíte rôzne faktúry a niektorí splácajú aj úvery. V knihe Robert T. Kiyosaki BOHATÝ OTEC CHUDOBNÝ OTEC sa hovorí o pravidle:

"NAJSKÔR ZAPLAŤ SEBE!" 

Čo je zaujímavé, niektorí veľmi úspešní ľudia tvrdia, že toto je vec, ktorá im pomohla najviac!* Je to jednoduché, keď to čítate, ale druhá vec je aplikovať to do praxe. Napríklad faktúry za niekoľko tisíc a na účte niekoľko stoviek... Snáď by bola drzosť ešte vyplatiť si napríklad 30% mzdu? A to sú Vám ostatní prednejší ako Vy sám? Skutočne, nič sa nestane, ak ostatní počkajú... Určíte si, koľko je pre Vás (bežne ak človek nemá dlhy 30%, ak človek má dlhy, platí najskôr 10% z príjmov sebe a 20% ide na splácanie dlhov. Je to vlastne pravidlo 70:30 (kniha George S. CLASON - NAJBOHATŠÍ MUŽ V BABYLONE) Vlastne, ak platíte najprv sebe, je to iba ďalšia faktrúra, akurát má najvyššiu prioritu!

Z časti, ktorú platíte sebe (10-30%) nakupujete aktíva - investujete ich niekam, kde sa vrátia späť. V prípade vlastného podniku to môže byť napríklad nový projekt.

Podstatná vec, čo človeka núti hľadať nové cesty a vydávať energiu je, keď musí niečo zaplatiť. Príklad faktúry za 1.400 euro, na účte tisícka, a z toho si človek ešte vyplatí napríklad 200 eur. Ostáva 800 eur a teraz kde zohnať tých 600? Potom zrazu objavujete možnosti, ktoré by vás pohoda nenútila objavovať, je to vlastne malé cielené dávkovanie chaosu tak, aby ste sa nezhovadili v očiach partnerov, s ktorými ak počítate, nemôžete ich mať úplne na saláme... Partner potrebuje mať najmä istotu, že zaplatíte, možno, ak je to trochu neskôr, neposerie sa a ak áno, možno to nie je vhodný partner... 
 
Ak dokážete nájsť nové spôsoby, ako rýchlo zarobiť peniaze a nájsť nové možnosti v tých cifrách, v ktorých sa práve pohybujete, zrejme to pôjde i vo väčších. Pravidlo "ZAPLAŤ NAJSKÔR SEBE!" núti človeka k disciplíne, aktivite a kreativitel Jednoduché pravidlo "ZAPLAŤ NAJSKÔR SEBE!" môže veľmi zmeniť veci, ako hovoril veľký ušľachtilý človek MUDr. Jan Palouček: "Malé príčiny, veľké následky!"
-   -   -
Ak nezačnete tvoriť aktíva TERAZ, možno nezačnete nikdy! Ak by človek pravidelne sial aspoň z trošky, aká úroda by mohla byť za 20-30 rokov? Ak ak by sa k tomu pridal zámer a cieľ niečo vybudovať? Samozrejme, ťažko môže byť cieľom "mať peniaze", to je podobne ako dať si za cieľ "mať rozum", vlastne nie je to žiaden skutočný cieľ ako napríklad získať milión dolárov., či získať pravú múdrosť, ktorá predpokladá usilovné pátranie po veľkých majstroch.. Biblia hovorí: "KTO MÁ, TOMU BUDE DANÉ." (viac tu) Veľký slovenský finančník Ján II. Müller hovorí:
 
"Kto chce peniaze, nikdy ich mať nebude!"
 
Poznámka Biblik: môžete pozrieť aj anglickú verziu, je tam ešte jedna zaujímavá kniha, v ktorej by sa dalo niečo nájsť... Ale dve spomínané knihy v článku sú kľúčové, možno chvíľku potrvá, než človek pochopí, ale ak pochopí, môže ho to veľmi posunúť. Jedna z najzaujímavejších vecí, ktorú raz povedal veľký podnikateľ je: Otázka, či je to legálne, nie je na prvom mieste. Veď sa pozrite na Uber, zo začiatku to bolo nelegálne, ale keď sa služba dostatočne rozšírila a stala sa veľkou a známou, stala sa aj legálnou.
 
Súvisiace články /related articles:
**Asking Miami Millionaires How They Got Rich / PÝTAL SA MILIONÁROV AKO ZBOHATLI (MIAMI, HOUSTON) (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/asking-miami-millionaires-how-they-got-rich-pytal-sa-milionarov-ako-zbohatli-miami-houston/
 
ENGLISH:
Whether you are employed, doing some creative work or you do your own business, you probably pay various invoices and some even repay loans. Robert T. Kiyosaki in his book RICH DAD POOR DAD reveals the 1st rule of success:
"PAY YOURSELF FIRST!"
 
Interestingly, some very successful people say, this is the thing that helped them the most!* It's easy when you read it, but another thing is to practice. For example, invoices for several thousands and only several hundreds in the account... Perhaps it could look like a heresy to pay yourself first, for example, 30% right now to own pocket! Yes! Others aren't more important like yourself! Really, nothing will happen if others wait... It's interesting, when you actually determine how much is for you (normally, a person without debts 30%, if a person has debts, first he pays 10% of his income to himself and 20% goes to paying off debts. It's actually the 70:30 rule (book George S. CLASON - THE RICHEST MAN IN BABYLON) With 70:30 rule the 10-30% for you will be like another invoice, but THIS INVOICE HAS ALWAYS A TOP PRIORITY! Who makes rules for a free man? You or bills?
 
What you pay yourself (10-30%), YOU BUY ASSETS - you invest them somewhere where they will return with a good interest (good interest means according to Robert T. Kiyosaki at least 16% per year) In the case of your own company, your assets could be for example, a new project. Maybe it makes huge difference starting new project with only one thousand in pocket or with two ones... Please remember, you cannot just take 10-30% and buy a chocolate, you need to have a noble goal! For example, building assets! Something what is worth to fight for!
PAY YOURSELF FIRST forces a person to develop a habit finding quickly new opportunities and make even more money. 
Example: 1.400 bucks invoice, but only one thousand bucks in the account... Do you have a courage to pay for example 200 bucks to yourself first? Ok, let's do it! But there are now 800 bucks left, and where to get another 600 bucks? Then suddenly you discover possibilities that you wouldn't know about before. PAY YOURSELF FIRST is actually a small contolled dosaging of a chaos. How would you look like in eyes of your business partners when your payments are late? Nope, the first question is how would you look like in your own eyes! Living without giving yourself what is yours makes you scum in both eyes... Partners may wait, they need to be sure you will pay, and look all those junkies trying to get 10-20 bucks every day, how they creative they are in stealing and lying. You can be creative too,  finding new opportunities, simply, think and grow rich (book Napoleon Hill THINK AND GROW RICH)
Partners need to be sure that you'll pay, maybe with a little later, they won't do scenes, if so, maybe this is not the right partner...
 
If you can find new ways to make money quickly and find new opportunities in the numbers you're in right now, this will probably work with big money as well. The rule PAY YOURSELF FIRST forces a person to be disciplined, active and creative. The simple rule PAY YOURSELF FIRST! may change things a lot, as Dr. Jan Palouček said: "Small causes, big consequences!"
If you don't start building assets NOW, you may never start! If a person regularly sowed at least a little, what kind of harvest could be in 20-30 years? (+ intention and a goal...)  Of course, the goal can't be "to have money", that is similar like "to be smart" - actually, these are not real goals, like for example to get a million dollars within 5 years, or to get Christ's spiritual wisdom, which means a deep search in ancients scripts, meditation practice or sell everything and go to find a great noble spiritual master in Truth... The Bible says: "For to him who has, shall be given and it shall increase to him (Matthew 13:12 BIBLE LAMSA
 
Great Slovak financial manager Ján II. Müller says:
 
"Who wants money, will never have it!"
 
Note Biblik: One of the most interesting things what a tycoon said was: If it's legal, it isn't the first question, look at Uber, this was illegal in small, now, when it's big and wide-spreaded, it becomes legal!

 

biblik.sk/clanky

Biblik.sk

Prosíme vás, podporujte boj za slobodu, podporujte protisatanský a protifašistický odboj napríklad i kúpou kníh a tovaru na biblik.sk alebo priamo príspevkami na účet:
SK8583300000002101425963
ĎAKUJEME. Biblik.sk

Please support the fight for freedom, please support antisatanic and antinazi fight:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

ĎAKUJEME. THANK YOU

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!

 



 




 



 

 

Krásna hudba je aj v tomto článku / more beautiful classic here:
ZOMRELA JEDNA Z NAJLEPŠÍCH SPEVÁČIEK NA SVETE PATRÍCIA JANEČKOVÁ / PATRICIA JANECKOVA ONE OF THE BEST OPERA SINGER PASSES (SK, ENG) (+LIEČBA RAKOVINY DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE /+CANCER TREATMENT IMPORTANT INFO (SK, CZ, ENG)
https://www.biblik.sk/news/zomrela-jedna-z-najlepsich-spevaciek-na-svete-patricia-janeckova-patricia-janeckova-one-of-the-best-opera-singer-passes/


Viac tu: https://www.biblik.sk/products/a432-hz-klasika/