PRÍČINY PSYCHICKÝCH CHORÔB

04.09.2017 20:20

PRÍČINY PSYCHICKÝCH CHORÔB:

1.) TELESNÉ:

- organické poruchy mozgu, poškodenie tráviacej sústavy a mikroflóry čriev, skrytá alergia na určité potraviny, nevhodná strava, fajčenie, alkoholizmus, nevhodné pracovné podmienky, vdychovanie toxických látok na pracovisku alebo nevhodné osvetlenie (LED a tzv. úsporné žiarivky).

- branie psychiatrických liekov a branie iných drog, ktoré obvykle zosilňujú  charakterové nedostatky a defekty, u psychiatrických pacientov obvykle životný štýl nezlučiteľný so životom. Príliš nízky alebo príliš vysoký výdaj energie, nadmerná sexuálna aktivita, masturbácia, sklony k striedaniu sex. partnerov, rôzne iné závislosti, pôžitkárstvo, prejedanie sa alebo prílišná starostlivosť o telo (chudnutie, nadmerné športovanie), hriech, t.j. v skratke povyšovanie ľudského nad Božské.

V pokračovaní doterajšieho života v hriechu bývajú ľudia podporovaní užívaním farmaceutických drog, obohacujúc tak svoje hlúpe myslenie a konanie o vedľajšie účinky psychiatrických liekov. Obvyklým výsledkom takéhoto prístupu, jak zo strany lekára, tak aj zo strany pacienta - je až v 90% prípadov zhoršenie choroby, striedanie nálad, izolovanie sa od spoločnosti a prehĺbenie závislostí, časté hospitalizácie alebo smrť. Je potvrdené na príklade stoviek pacientov užívajúcich psychiatrické drogy, že psychatrická liečba vedie k oslabeniu vôle a prehĺbeniu životných problémov a depresie. Takto "liečení" ľudia končia buď na okraji spoločnosti, na psychiatrii, v izolácii, alebo dokonca smrťou, v pomerne mladom veku. Samovražda, ktorú človek spácha pod vplyvom antidepresív nie je nič neobvyklé. Po troške alkoholu môže byť s antidepresívami problém rozoznať sen od vážnosti reality. Človek užívajúci antidepresíva môže mať pocit, že skočí z okna a nič sa nestane, ako vo sne. Samovražda, resp. myšlienky na samovraždu bývajú popisované ako vedľajší účinok v príbalových letákoch od psychiatrických drog.

Z pacientov užívajúcich psychiatrické drogy, ktorých som mal možnosť v priebehu 10-15 rokov pravidelne pozorovať, iba najviac 10% týchto ľudí sa dokáže dlhodobo postarať sami o seba. Väčšinou sa o seba postarajú iba tí, o ktorých sa nemá kto postarať. Pretože do nemocnice by ich takmer nikto neprišiel pozrieť, ani by im nikto nenosil na izbu jedlo, sladkosti, marihuanu a cigarety, ako nosia ostatným "pacientom".

 

- nevhodná strava a životný štýl nezlučiteľný so životom:

Mal som roky obrovské problémy s lepkom, laboratórne vyšetrenie to nikdy nepotvrdilo! Chodil som na veľkú potrebu 5x denne, priberal som na váhe a a mal som škaredú pleť. Po ničom som netúžil viac ako nažrať sa chleba alebo pizze. Skončilo to tak, že som sa jedného dňa nemohol najesť vôbec. Telo odmietalo jedlo úplne, prišiel kolaps. V nemocnici sa ma nikto na nič nepýtal, nikoho nezaujímalo, ako žijem, ako sa stravujem, nič. Išlo len o to, aby som znova začal jesť!

Som počítačový technik, vybavil som bežne za deň 6-10 zákazníkov a pracoval asi 16 hodín denne. Vypil som bežne v priebehu pracovného dňa u zákazníkov 5 káv, denne vyfajčil 20-40 cigariet, k tomu občas marihuana a pervitín. Na raňajky som užíval antidepresíva. Potom som nechápal, ako je možné, že som na ocitol v nemocnici-veď ja som si myslel, že mám všetko pod kontrolou! Čosi v tej rýchlosti unikalo mojej pozornosti... Vôbec som si v tej rýchlosti pri braní antidepresív nevšímal, že mi prakticky ide o život! Mal som šťastie, že som vôbec prežil. 

Toto je ten životný štýl nezlučiteľný so životom, až keď som sa zastavil, až potom mi to došlo! Niektorím podnikateľom to dôjde až po infarkte-ak ho prežijú. Mnohým pacientom otupeným psychiatrickými drogami to nedôjde nikdy. Z Božej Milosti mi jedného dňa došlo, že antidepresíva položia človeka možno ešte rýchlejšie ako tvrdé drogy. Skončiť s pervitínom a marihuanou bolo pre mňa ľahšie ako vysadiť psychiatrické lieky!

Je najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, či svoje problémy mienite riešiť drogami. Antidepresíva a psychiatrické lieky sú tvrdé drogy na úrovni extáza-heroín-pervitín. Zo začiatku sa zdá, že fungujete lepšie, že vám lieky pomáhajú (podobne ako všetky drogy) Sebeklam môže aj 10-15 rokov, niektorí hrubí egoisti si vydržia klamať aj celý život. Takmer každému človeku sa začne psychický stav po predpísaní psychofarmák alebo psychiatrickej liečby rýchlo zhoršovať.

Je obrovské riziko užívať drogy v akejkoľvek forme.

Neskôr za pomoci psychiatrických drog obvykle ľudia ťažko ochorejú fyzicky, vymenia psychickú chorobu za telesnú, alebo zomrú... Neriešené charakterové defekty musia byť pre záchranu duše zaplátané náplasťou v podobe psychickej choroby, obmedzením intelektu a schopností, príp. formou telesnej choroby (obezita, psoriáza, cukrovka) Ak ani to nepomôže, nasleduje očistenie skrze smrť.

 

Pokiaľ sa chcete úplne vyliečiť z akejkoľvek choroby, musíte sa zbaviť všetkých vecí, ktoré vás o energiu oberajú! Kto sa chce vyliečiť z psychickej choroby, nech zabudne na to, že môže pritom čo i len fajčiť!

Kávu, tabak drogy a alkohol neodporúčam psychiatrickým pacientom vôbec. Tí, ktorí si myslia, že sa nevedia (alebo sa nechcú) úplne vzdať svojich nerestí, jedného dňa aj tak budú musieť. Pre takých je vhodné najviac 1 deň v týždni v rozumnej miere dočasne vybočiť z prísneho životného štýlu. Najmenej 6 dní v týždni by mal pacient s psychickou chorobou na sebe pracovať ako o život (modliť sa, postiť sa, študovať Svätú Bibliu, behať, cvičiť, vzdelávať sa, vydávať energiu správnym smerom, upraviť stravu na kvalitnú domácu, príp. úplná bezlepková a bezmliečna diéta, tzv. špeciálna uhľohydrátová diéta resp. GAPS diéta)

Jeden krát do týždňa je vhodný úplný pôst len o vode, myšlienky uprieť na Pána Boha, modliť sa, študovať Božie Slovo-Svätú Bibliu. Vhodné sú dlhšie prechádzky po horách, také meditovanie nad tým, Kto ten svet naokolo aj nás stvoril? Kto (alebo čo) JE Pán Boh a Pán Ježiš Kristus? Kto (alebo čo) Ja Som?, Čo je to Vesmír, čo je život, aký má život zmysel, prečo bývajú ľudia chorí, čo je človek, čo je to choroba,... atď.

Po pôste sa na druhý deň u nás začína jesť dusená mrkva (alebo iná kvalitná najlepšie domáca zelenina) dusená v pare a poliata troškou kokosového oleja (alebo iného kvalitného za studena lisovaného oleja) Hľadajte a nájdete si čo vám vyhovuje. Mne po pôste vyhovuje ako prvé jedlo domáca mrkva dusená 20 minút v pare. Poliať na tanieri kvalitným kokosovým olejom. Možno vám bude vyhovovať niečo iné. Kedysi som mal ako prvé jedlo nesolenú ryžu, dnes sa mi mrkva zdá vhodnejšia.

Po pôste jesť vždy pomaly, aj každé 2-3 hodiny ak potrebujete, musíte sa ovládať. Zvyknite si modliť sa 3x denne na kolenách a modlite sa aj pred každým jedlom.

Aj každé jedlo je príležitosť vyjadriť vašu lásku k Pánu Bohu, tak ju prosím vás využívajte! 

 

VYTVORIŤ SI DENNÝ PLÁN (pre zdravých aj pre chorých)

Pondelok-Sobota: každý deň si na papier napíšem čo budem v ktorú hodinu robiť.

V Nedeľu je vhodné mať v pláne voľno + pôsť.

V stredu si človek môže dovoliť trochu vybočiť z diéty (urobiť si kávičku, dať si za odmenu nejaký dobrý zákusok, či kvalitnú kubánsku cigaru, ale pokiaľ ste v minulosti denne fajčili, radšej sa tabaku vyhnite úplne. S drogami by som sa nezahrával. Aj marihuana, tá dnešná umelo pestovaná a geneticky modifikovaná rastlina nech opustí vašu myseľ)

Ak človek nie je schopný zdržať sa kávy a cigariet 7 dní v týždni, tak psychiatrický pacient, ktorý sa chce vyliečiť sa aj to musí naučiť! Musíte sa vedieť zdržať svetského, ak sa chcete vyliečiť (prípadne ak chcete niečo dosiahnuť v podnikaní) U slobodných mužov a žien platí povinnosť naučiť sa úplne ovládať aj v sexuálnej oblasti.

Psychiatrickí pacienti žijúci v manželskom zväzku: vhodné je obmedziť intímny kontakt na minimum, nie však úplne. Možno že vám to obidvom pomôže nabrať nových síl, nevyhnutne potrebných k uzdraveniu choroby.

 

Slobodní snažte sa z celej sily o úplnú  sexuálnu zdržanlivosť! Ako sa chcete vyliečiť, pokiaľ budete plytvať svojou životnou energiou?

Mne vyhovovalo nabehnúť na režim vrcholového športovca. Ráno pred prvým jedlom je vhodné pomodliť sa (na kolenách) a preštudovať aspoň 1-2 kapitoly zo Svätej Biblie-Božieho Slova. 

A čo tak zacvičiť si alebo zabehnúť si ešte predtým, ako si pripravíte prvé jedlo? Ak ste starší, praktizujte iba športové aktivity primerané veku, ak nešportujete, alebo nechcete športovať nájdite si aktivity, kde budete vydávať rovnako veľa  energie, napr. umenie, hra na hudobnom nástroji, atď.

Dr. VLADIMIR LEVI, vynikajúci ruský psychiater a spisovateľ, ktorého knihy napr. FORMULA OSOBNOSTI možno nájdete v antikvariáte hovorí: "Telo si musí na jedlo zarobiť" Zvláštne je, že v Rusku a na východe hovoria psychiatri vo svojich knihách o vyliečení psychických chorôb a na na západe iba o liečbe.

 

 

2.) MYSEĽ - mindset, alebo myšlienkové nastavenie býva u psychiatrických pacientov a ťažko chorých ľudí obvykle nezlučiteľné so životom:

ak si niekto myslí, že môže žrať, piť fajčiť, sedieť na riti a len rozmýšľať ako zarobí viac prachov, a zvykne si rozmýšľať "JA, JA, JA" alebo najviac "JA A MOJA RODINA" bude rýchlo pre svoje dobro zastavený chorobou, ak má aspoň minimálne smerovanie k Bohu. Čím menšie smerovanie k Bohu, tým dlhšie môže človek hrešiť, ale podobá sa to pádu pokrývača z mrakodrapu, ktorý si na každom poschodí hovorí "ešte je to dobré...ešte je to dobré..."

Pokiaľ ste pesimisti, staňte sa optimisti, zvyknite si aj nasilu zachovávať lásku k Pánu Bohu aj v chorobe či nepríjemnej situácii. Ak vás štve počasie, tak vaša nálada nesmie byť závislá od počasia. Pokiaľ sa budete v duši radovať bez ohľadu na vonkajšie okolnosti (počasie, choroba, nezdary) môžete to v živote niekam dotiahnuť, či splniť si svoje sny. Ak ráno vstávate s vetou "PANE BOŽE, MILUJEM ŤA VIAC NEŽ ČOKOĽVEK NA SVETE" tak ste na dobrej ceste. Choroby s takýmto postojom môžu odísť, alebo nimi jednoducho prestanete trpieť. Je možné, ak budete túto vetu s láskou k Pánu Bohu pravidelne opakovať najmenej 3x denne, že sa veľmi rýchlo dostaví veľmi bdelý pocit, že choroba sa vás netýka.

 

3.) Duša

Stručne by sme mohli za hlavnú príčinu akejkoľvek aj psychickej choroby považovať hriech. Všimol som si u detí z rodín, kde takmer všetci trpia vážnym psychickým alebo telesným ochorením veľmi vážne prestúpenia Božích Zákonov zo strany rodičov. Všimnol som si, že psychické choroby detí častokrát súvisia s hriechom rodičov (samovražda, výhrady voči Bohu zo strany jedného z rodičov, a iné hriechy rodičov proti Desatoru) Vážne trpia deti, ktorých matka mala niekedy v minulosti potrat. Niekedy, ak ochorie dieťa, treba liečiť rodičov. Čo môžu v tomto prípade robiť deti? Odmodliť a vyznať na kolenách Pánu Bohu a Pánovi Ježišovi Kristovi hriechy svoje aj hriechy svojich rodičov a poprosiť Pána Boha o odpustenie...

Pokiaľ rodičia svoj hriech nevyznajú, chorobou býva postihnuté ich dieťa, dokonca niekedy aj dieťa ich dieťaťa... (Exodus 20:5, 6) Ak býva celá rodina psychicky chorá, alebo členovia rodiny zomierajú na rakovinu, hriech je veľmi vážny, príčiny hriechu obvykle siahajú veľmi hlboko a opakujú sa z generácie na generáciu. Mnoho je o tom popísané v Svätej Biblii, zrozumiteľne to popisuje aj Sergej Lazarev vo svojich knihách DIAGNOSTIKA KARMY. Pokiaľ nie ste ochotní zmeniť sa, obrátiť sa k Pánu Bohu a uznať svoj hriech, pomoc si nezaslúžite.

Prečo sú dnes plné psychiatrie? Život v hriechu už ľuďom vyhovuje-zvykli si!

Keď vás konzumentov psychiatrickej liečby považujú za chorých, ľúbi sa vám to-mnohým, však? Inokedy sa hovorilo: "Sviňa ožratá, alebo "sviňa narkoman". Dnes sa hovorí: "trpí na alkoholizmus" alebo "trpí drogovou závislosťou". Ale kdeže by ste vy trpeli, mnohí z vás už nemajú ani záujem žiť normálne! Nažrať sa, vypiť si,  zapáliť si, zahrať sa na počítači, alebo sa občas prejsť do roboty a je vám jedno, že požierate tabletky, dokým si môžete žiť svoj život na úrovni zvieraťa!

Mnohí sú v dôsledku brania psychiatrických drog tlstí ako prasce, mnohí ochoreli ďalšími chorobami. Sami nechali zo seba vyrobiť pacienta, chcú tak len pokračovať v životnom štýle dobytka-chodia miesto dovolenky radšej pováľať sa na psychiatriu-lebo dôchodok!

Ľudia si neuvedomujú, čo ich čaká, ak nebudú riešiť hlavnú príčinu depresie - hriech:

"Lebo odplatou za hriech je smrť, ale darom Božím z milosti je večný život v Kristu Ježišovi, v našom Pánovi." (Rimanom 6:23)

 

Hriech je príčinou biedy jednotlivca a takisto aj biedy civilizácie. Svätá Biblia je základom pre pochopenie zákonov, ktorými sa Vesmír riadi, skôr je treba Svätú Bibliu v tichu precítiť, nie len prečítať.

Niekedy jednotlivec nesie karmu svojich rodičov, Svätá Biblia a knihy S.N. Lazareva sú jasným návodom pre tých, ktorí chcú osud svoj, prípadne aj stav planéty zlepšiť.

Otázka nie len pre chorých:

"Chceš prežiť?" "Si ochotný počúvať, oboznámiť sa s Božím Slovom-Svätou Bibliou, a dodržiavať Bohom-Stvoriteľom vytvorené Vesmírne Zákony?"

"Si ochotný TERAZ sa naučiť niečo, čo Ti môže pomôcť prežiť?" 

Ak áno, sám hľadaj a nachádzaj. V Biblii zvlášť v Novom zákone sú inštrukcie aj správna cesta vyznačené, vysvetlené. Myslím si, že komu nevyhovuje Učenie Pána Ježiša, tomu nevyhovuje Boh a Pravda ako taká. Biblia nemá nič spoločné s katolíckym náboženstvom, netreba si spájať oficiálnu cirkev a Bibliu. Učenie Biblie je v mnohom v rozpore s učením oficiálnych cirkví.

Zaujímavé vec, ktorá má veľmi pozitívny vplyv na človeka sú aj knihy Arkadij Petrov:

https://www.biblik.sk/arkadij-petrov/ 

 

________________________________________________________

Ak máte záujem vidieť celý seminár, napíšte nám na biblikPÍŠZAVINÁČbiblik.sk

 
Súvisiace články / related articles:

MUDr. JAN ŠULA: O LIEČBE CHRONICKÝCH A PSYCHICKÝCH CHORÔB (SK, CZ)
https://www.biblik.sk/news/mudr-jan-sula-o-liecbe-chronickych-a-psychickych-chorob/

VÝZNAM VITAMÍNU B3 PRI LIEČBE SCHIZOFRÉNIE (SK)
https://www.biblik.sk/news/vyznam-vitaminu-b3-pri-liecbe-schizofrenie/

VÝZNAM VITAMÍNOV B3, C, E a B6 V PREVENCII A LIEČBE NEUROLOGICKÝCH A PSYCHIATRICKÝCH OCHORENÍ / THE IMPORTANCE OF VITAMINS B3, C, E and B6 IN PROPHYLAXIS AND TREATMENT OF NEUROLOGICAL AND PSYCHIATRIC DISEASES (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/vyznam-vitamimov-b3-c-e-a-b6-v-prevencii-a-liecbe-neurologickych-a-psychiatrickych-ochorenin-the-importance-of-vitamins-b3-c-e-and-b6-in-prophyylaxis-and-treatment-of-neurological-and-psychiatric-diseases/

PICAMILON - jedna z najúčinnejších foriem vitamínu B3:

https://www.biblik.sk/news/picamilon-zaujimavy-doplnok-pre-liecbu-depresii-psych-poruch-a-niektorych-ochoreni-mozgu-picamilon-russian-brain-booster-sk-eng/

PRÍPADY Z PRAXE: DANIEL

https://www.biblik.sk/news/pripady-z-praxe-daniel/

TIP NA KVALITNÝ DOPLNOK VÝŽIVY:

Omega 3 + A, D, E - PharmDr. Jozef Zima:

https://www.biblik.sk/news/tip-na-kvalitny-doplnok-vyzivy/

VICTORIA EVERETT: AKO SOM SA VYLIEČILA ZO SCHIZOFRÉNIE / Victoria Everett Lost 120 lbs and Cured Schizophrenia By Changing Her Diet (SK, ENG)
https://www.biblik.sk/news/victoria-everett-ako-som-sa-vyliecila-zo-schizofrenie-victoria-everett-lost-120-lbs-and-cured-schizophrenia-by-changing-her-diet-sk-eng/

5D SLUŽBY

https://www.biblik.sk/sluzby-pre-vas/

 

Biblik.sk

biblik.sk/clanky

Ďakujeme za vašu podporu nakupovaním na Biblik.sk a ďakujeme i za akýkoľvek príspevok na náš účet / Thank you for your support, thank you for shopping at Biblik.sk and thank you for your donations:
IBAN Biblik.sk
SK8583300000002101425963
Swift / BIC: FIOZSKBA

Ďakujeme, Thank you. Biblik.sk

Červená vlajka, Vlajka víťazstva, NAŠA VLAJKA:

https://www.biblik.sk/vlajka-vitazstva/

_____________________________________________________________________

NA OBRANU PRED FAŠISTAMI SA MUSÍME VŠETCI SLOVANIA ZJEDNOTIŤ POD JEDNOU VLAJKOU, napríklad pravá ruská červená vlajka, pod ktorou aj mnohí Slováci bojovali proti fašistom a pod touto červenou slovanskou vlajkou je fašizmus navždy porazený a tejto vlajky sa fašisti boja:

VLAJKA VÍŤAZSTVA / THE FLAG OF VICTORY

https://www.biblik.sk/products/vlajka-vitazstva/

NECH ŽIJE PUTIN, NECH ŽIJE RUSKO!

VIVAT VLADIMIR PUTIN, VIVAT RUSSIA!